geen LH piek en toch zwanger?

  • #1

    Hallo,

    Ik heb een vraag en ik hoop dat iemand mij kan helpen.

    Ik ben nu ruim een week niet ongesteld geworden, terwijl ik normaal een exacte cyclus heb van 25 dagen. Ik heb twee zangerschapstesten gedaan beide negatief. Ben ik nu wel of niet zwanger? en moet ik naar de huisarts gaan om uit te zoeken waarom ik niet ongesteld ben geworden en gewoon afwachten??

    Ik doe de ovulatietest en heb geen LH piek.
    Als je zwanger bent heb je dan nog wel een LH piek? of heb je alleen een LH piek als je niet zwanger bent?

    Wat moet ik doen?

    Groeten M

    Reageer
    #2

    Als je zwanger bent en dus geen eisprong meer hebt kun je toch een positieve ovulatietest hebben. De ovulatietest reageert namelijk ook op het gestegen zwangerschaps hormoon Hcg.

    Het Luteïniserend hormoon (LH) zorgt ervoor dat er een eisprong plaatsvindt. Ovulatietesten zoeken meten het LH in de urine. het LH bereikt een piek binnen 24 tot 48 uur na de eisprong plaatsvinden.

    Humaan choriongonadotrofine (Hcg) is een hormoon dat tijdens een zwangerschap door het embryo wordt geproduceerd. Vanaf de innesteling gaat het chorion (één van de drie vruchtvliezen van embryonale herkomst) Hcg produceren. In de urine van de vrouw is dit soms al 2 weken na de bevruchting aantoonbaar (1 dag overtijd). Zwangerschapstesten zijn hierop gebaseerd.

    Hcg imiteert de werking van LH. Dit is de reden dat een positieve ovulatietest het Hcg in de urine aanziet voor LH.

    Andersom werkt echter niet, LH kan geen HCG imiteren, dus daarom zal een zwangerschapstest nooit je ovulatie opsporen.

    Reageer
Reageer op: geen LH piek en toch zwanger?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief