Verzekering volgende jaar

  • #1

    <b>Is het verstandig om een restitutie verzekering te nemen met een uitgebreide aanvullende verzekering? Tand verzekering moet sowieso </b>

    Reageer
    #2

    Dat ligt er aan. Ik schrijf wat overwegingen voor je op:

    - als je (gezien de enorme wachtlijsten) naar een niet gecontracteerde behandelaar willen kunnen gaan, bv voor GGZ.
    Ja, neem dan absoluut een restitutiepolis. Al na een paar gesprekken heb je die hele polis eruit, en zo duur zijn ze ook weer niet. Bijbetalen voor facturen omdat de zorgverzekeraar maar tot bv 65% vergoedt, is echt erg duur.

    - als je fysiotherapie of andere hulp nodig hebt, dan ben je erg onvoordelig uit als je dat niet meeverzekert. Fysiotherapie uit eigen zak wordt al snel een behoorlijk bedrag.
    Sommige zorgverzekeraars hebben redelijke aanvullende pakketten, maar soms is het een hoop gebakken lucht, omdat er veel in zit dat je niet gebruikt.
    Dus kijk welke zorg je echt gaat gebruiken die niet uit je basisverzekering wordt vergoed.

    - een tandartsverzekering is niet altijd logisch. Stel je gaat elk jaar alleen voor de controle en mondhygieniste, dan is het vaak een stuk goedkoper om die uit eigen zak te betalen.
    En ook als je veel tandartszorg nodig hebt, vergoeden ze tot een max bedrag (bv 250 of 500€) en dat vaak ook maar voor 80%. Maar dan is je polis soms ook zo hoog dat je het (weer) bijna zelf betaalt.
    Dus doe voor jezelf de rekensom hoeveel tandartszorg je doorgaans nodig hebt, en hoeveel de verzekering kost en ook vergoedt.

    Dit zijn mijn ideeen erover, misschien ziet iemand anders het anders.

    Reageer
    #3

    Dit is een "medisch" forum, maar geen verzekeringsforum.
    Er zijn vergelijkingssites op internet te vinden waar je advies kunt krijgen welke verzekering het beste bij je past

    Reageer
Reageer op: Verzekering volgende jaar


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief