Zelf onderzoek doen en achteraf declareren?

 • #1

  Ik vroeg me af: als je zelf twijfelt of je iets mankeert maar ze kunnen in eerste instantie niets vinden bij regulier onderzoek...

  Stel dat je dan 5000 euro stuk slaat op eigen onderzoek in NL en buitenland, en er komt TOCH iets uit wat ze niet hebben kunnen vinden bij eerder onderzoek, mag je die 5000 dan declareren bij je zorgverzekering? Immers, je hebt daar recht op toch, want je wilt beter worden en de reguliere artsen konden geen juiste diagnose stellen..

  Ik zit namelijk met ernstige vermoeidheidsklachten, duizeligheid, misselijk, hartoverlagen en nog wat gedoetjes.. en ik heb er zoveel last van dat ik nu thuis zit (zzp-er). Heb al e.e.a. laten checken, maar er komt niets boven water. Ik voel gewoon dat er iets niet goed zit en wil eigenlijk nu zelf onderzoek gaan betalen.

  Alvast dank voor uw reactie.

  Reactie
  #2

  Dat is een vraag die je aan je zorgverzekeraar moet stellen, maar ik ben bang dat je dat geld kwijt bent.
  Doe eens de test op:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reactie
  #3

  Je zou naar een orthomoleculair therapeut of een kinesioloog kunnen gaan, om te kijken naar voedingspatroon, darmflora, eventueel candida, tekorten aan voedingsstoffen enz. Iets voordeliger dan wat je noemt. Bloedonderzoek zeg niet zo heel veel over tekorten. Zo is een magnesiumtekort niet aan te tonen op bloedniveau. Belangrijk is in elk geval om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Zelf minder hoofdpijn na een atlascorrectie.

  Reactie
Reageer op: Zelf onderzoek doen en achteraf declareren?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief