Eigen tiener zoon als zaaddonor

  • #1

    Ik weet niet of het wettelijk mag daarom deze dringende vraag.
    Ik (38) heb een kinderwens met mijn vriendin (26) die ik al 3 jaar mee samenwoont. Doordat ik een chemokuur wegens kanker 10 jaar geleden had ben ik onvruchtbaar geworden.
    Ik wil en ook mijn vriendin niet gebruik maken van een spermabank. Daarbij vinden wij het belangrijk dat de mannelijke donor zoveel mogelijk op mij lijkt.
    Mijn 15 jarige zoon is qua uiterlijk en lichaam precies als zijn vader.
    Hij had het idéé zelf om met zijn sperma haar zwanger te maken. Dit blijft anoniem en als geheim tussen ons drieën.

    Wat is uw mening..?

    Reageer
    #2

    Ik begrijp jouw punt een donor man moet zoveel mogelijk lijken op jou! Dan komt een broer als je die hebt of eigen zoon in aanmerking. Dit als je niet gebruikt wilt maken van een sperma bank. En de procedures om het allemaal gedaan te krijgen ook voor jouw vriendin.

    Gelukkig hebben beiden de donor jouw puber zoon en jouw jongere vriendin geen moeite en jij ook niet zo te lezen.
    Vergeet wel niet dat jouw vriendin biologische bekeken bezwangerd is door jouw zoon van 15 jaar.

    Wat de wet zeg weet ik niet maar lijkt mij dat jullie geholpen mee zijn. Niet iedereen hoeft te weten wat er in bed afspeelt toch.

    Maar hoe ga het doen in de praktijk.. daar ben ik heel nieuwsgierig naar.
    Gaat hij masturberen en ejaculeert zijn sperma in een potje:vervolgens geeft hij dat in een paar minuutjes later aan jou want dat is het beste voor de bevruchting. En dan met een plastic spuitje zuig je zijn zaad en dan in de vagina van je vriendin?

    Of kies je voor de meer natuurlijke manier: hij ligt te masturberen voor de vagina en op het moment dat hij gaat sluiten duwt hij zijn penis diep in jouw vriendin?.
    Geslachtsgemeenschap kan natuurlijk ook..

    Veel succes en mag iemand snel zwanger worden.

    Reageer
    #3

    De wet zegt in ieder geval dat de zoon minderjarig is, en dat het ook met toestemming strafbaar is om als volwassen in welke vorm dan ook seks te hebben of seksuele handelingen uit te voeren met een minderjarige... dit blijft gegarandeerd niet geheim. Met alle gevolgen van dien . Goed over nadenken dus!!!!

    Reageer
    #4

    Lijkt mij niet verboden als een puber jongen na het masturberen zijn sperma schenkt.
    Er is totaal geen sprake van seksuele handelingen dan alleen bij jezelf en privé.
    Mijn dochter van 13 jaar was zwanger geraakt van een 18 jarige jongen. Geen pil en condooms gebruikt. Nu is ze tiener moeder ga jij Tandor mij niet vertellen dat dit verboden ook is..

    Reageer
    #5

    "Mijn dochter van 13 jaar was zwanger geraakt van een 18 jarige jongen." als hier aangifte voor was gedaan, had dat ernstige consequenties kunnen hebben voor de jongeman. Hij had vervolgd kunnen worden voor seks of seksueel misbruik van een minderjarige. Dat is in Nederland, gelukkig, nog altijd strafbaar.

    Uit het wetboek van strafrecht:
    Ontucht / seks met minderjarigen 12, 13, 14, 15 jaar oud
    Handelingen met minderjarigen van twaalf tot zestien die bestaan uit het buiten echt plegen van ontucht zijn verboden. Dit geldt zowel voor vrijwillige handelingen als voor onvrijwillige handelingen. Maximumstraf: 8 jaar gevangenisstraf.

    Reageer
    #6

    Lijkt mij ook niet strafbaar als een jongen van 15 jaar in dit geval zijn sperma als donatie weggeeft . Er is geen sprake van dwang of seksueel misbruik. Wie geeft niet urine af als jongetje bij de dokter?
    Of je masturbeert en doet het in een zakdoekje dus zaadverspilling. Of je maakt iemand heel blij om je zaad in een ootje te spuiten klaar voor inseminatie!

    Verklaar dokter!

    Reageer
    #7

    Minderjarigen genieten extra bescherming. En dat is maar goed ook.

    Handelingen met minderjarigen van twaalf tot zestien die bestaan uit het buiten echt plegen van ontucht zijn verboden. Dit geldt zowel voor vrijwillige handelingen als voor onvrijwillige handelingen. Ook het aanzetten/overhalen tot seksuele handelingen valt daar onder.

    Reageer
    #8

    Of het wel of niet verboden is; het lijkt me gewoon onverstandig om een minderjarige hierin te betrekken. Het is niet alleen een kwakje maar het zijn zeer persoonlijke zaken en een minderjarige als biologische vader, nee. Buiten de spermabank zijn er wel meer mogelijkheden, lijkt me. Of geen kinderen. Zelf geen relatie of kinderen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    De suggestie van uw zoon om als spermadonor te fungeren is als zodanig wel heel liefdevol, maar gezien zijn minderjarige leeftijd lijkt het mij niet erg verstandig om te doen. En het komt toch eens uit dat hij de donor is geweest en dan is het altijd terug te rekenen wat zijn leeftijd destijds geweest is. Dan is het beter om nog drie jaar te wachten met de uitvoering van dit plan.

    Neemt dan nog steeds niet weg dat hij de biologische vader is en tevens uw zoon. Hoe gaat dat werken binnen de gezinsverhoudingen. En u bent dan technisch gezien eigenlijk de opa van het kind.

    Ook als het kind opgroeit en ouder wordt, is de kans groot dat de waarheid boven tafel komt. Hoe gaat het kind dan reageren?

    Ik hoop dat u tot een weloverwogen besluit komt, de kinderwens is heel belangrijk natuurlijk. Misschien dat de reacties hier daar een bijdrage aan leveren. Veel succes en geluk toegewenst.

    Reageer
    #10

    Ik vind dat het móet kunnen.  Mijn man was in een zelfde situatie onvruchtbaar door chemokuur . Natuurlijk wil je dat de baby het meest lijkt op de ouders en dat is met biologische vaders altijd afwachten.

    Je wilt de DNA lijn doorgeven en dat is zit in iedere mens bij voortplanting .

    Wij hadden een achterneef hij was tien 16 jaar die heel veel bloedverwantbloedverwantschap had met mijn man . De jonge versie bijna een tweeling . Hij had er totaal geen problemen mee om een zaaddonor te zijn .

    De bevruchting gingg als volgt .

    Hij masturbeerde voor me en op het moment dat ie ejaculeerde duwde hij zijn eikel een stukje in mijn vagina . Mijn man was er ook bij en had totaal geen moeite ermee. Het was de beste manier want sperma gaat dood als je het níet zo doet.

    BAM een voltreffer ik was direct zwanger in mijn vruchtbare periode. Het kind van hem is nu 11 jaar . Niemand weet ervan alleen wíj drietjes. Een geheim kan ook een geheim blijven .

     

     

     

    Reageer
    #11

    Ik veroordeel niemand, en als de urgentie kennelijk zo hoog is dat er niet 1-2 jaar gewacht had kunnen worden, dan is dat een ieders eigen afweging.

    Zelf zal ik dit in een dergelijke situatie niet aan een minderjarige die nog op school zit vragen. Ik weet ook niet hoe ik als ouder zou reageren als blijkt dat mijn zoon of wellicht dochter om iets dergelijks is verzocht.

    Geheimen kunnen heel lang in de familie bewaard blijven, dikwijls komt er na lange tijd toch eens iets naar boven drijven. Daar kun je hele TV programma's mee vullen. Maar goed, ieder bewandeld zijn eigen weg.

    Reageer
    #12

    @Martin

    Ik was al 43 jaar toen ik mijn man leerde kennen die 10 jaar jonger was.  Hij had zaadbal kanker toen hij 31 jaar was.  Één zaadbal verwijderd en chemokuur .

    Daar hij toen geen kinderwens had was zijn sperma voor de behandeling niet ingevroren.  We hebben beiden geen kinderen in vorige relaties . Maar het leek ons leuk om samen een kind te nemen.

    Adoptie was voor ons geen optie en een vreemde zaaddonor via een spermabank was óók een heel duur traject. Dat leek ons ook niks.

    Maar mijn leeftijd wou ik niet te lang wachten inmiddels was ik 45 jaar . Mijn mans achterneefje woonde een straat verder.  Hij was bij ons vaak want mijn man en hij hadden één grote hobby gamen !

    We vertelden hem dat we één kinderwens hebben en het hele verhaal . Mijn man was heel eerlijk tegen de jongen en hij bood het zelf nog graag aan ..je mag mijn sperma gebruiken was zijn antwoord. Mijn man zei nog dankbaar weet je het zéker.  En dat het altijd een geheim zou blijven in de familie .

    Zijn achterneef was toen 16 jaar en 11 maanden . Toen hij vader werd van een meisje was hij bijna 18 jaar.  Dus niks aan de hand wettelijk gezien .

     

     

    Reageer
    #13

    Beste Ria,

    Dank je voor jouw nadere toelichting en bijzondere verhaal. Nogmaals gezegd, ik veroordeel niemand ook al had ikzelf een ander pad gekozen. Maar daarin mogen we gelukkig van elkaar verschillen. Dat het in ieder geval een mooi liefdevol geheim mag blijven!

     

     

    Reageer
    #14

    Weet je er is een tekort aan sperma donoren . We worden allemaal gevraagd in Nederland om organen af te staan. Laatst nog een bericht gelezen van een Amerikaanse soldaat die door een kogel zijn penis en balzak kwijt was geraakt . Die had van een hersendode jongeman zijn geslachtsdelen gekregen. .

     

    Persoonlijk vind ik dat geslachtsrijpe jongens in de puberteit hun sperma mogen doneren.  De kwaliteit van jong zaad ligt hoger dan van een man 40+ . Een vrouw als Ria is inderdaad snel zwanger .

    Masturberen en het in een zakdoekje sperma weggooien vind ik doodzonde.

     

     

     

     

    Reageer
    #15

    Om diverse redenen worden er voorwaarden gesteld om spermadonor te kunnen zijn.
    De minimale leeftijd wordt gesteld op 21/22 jaar en er wordt een donorovereenkomst opgesteld. Ook worden er checks gedaan met betrekking tot de gezondheid en eventuele erfelijk overdraagbare aandoeningen.

    En volgens mij is het tegenwoordig zo dat een kind dat met donorzaad is verwerkt op 16 jarige leeftijd met zijn biologische vader kennis mag maken.

    Er zal een tekort zijn aan geschikte zaaddonoren, maar het lijkt mij niet verstandig om dan minderjarige jongens te gaan benaderen. Dit toestaan gaat gegarandeerd leiden tot praktijken die niet zuiver zijn (handel en misbruik). En het zaad van een 22 jarige of 35 jarige is doorgaans prima in orde.

    Over de procedures en de wet- en regelgeving zal toch echt zorgvuldig zijn nagedacht om tot de juiste afwegingen te komen waarbij de belangen van elke betrokken partij zijn meegewogen. Maar elke discussie die tot verbetering leidt is natuurlijk welkom.

    Van belang lijkt mij in ieder geval de bescherming van minderjarigen en het kind dat nog geboren moet worden.

     

    Reageer
Reageer op: Eigen tiener zoon als zaaddonor


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief