Eigen tiener zoon als zaaddonor

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Ik weet niet of het wettelijk mag daarom deze dringende vraag.
  Ik (38) heb een kinderwens met mijn vriendin (26) die ik al 3 jaar mee samenwoont. Doordat ik een chemokuur wegens kanker 10 jaar geleden had ben ik onvruchtbaar geworden.
  Ik wil en ook mijn vriendin niet gebruik maken van een spermabank. Daarbij vinden wij het belangrijk dat de mannelijke donor zoveel mogelijk op mij lijkt.
  Mijn 15 jarige zoon is qua uiterlijk en lichaam precies als zijn vader.
  Hij had het idéé zelf om met zijn sperma haar zwanger te maken. Dit blijft anoniem en als geheim tussen ons drieën.

  Wat is uw mening..?

  Reactie
  #2

  Ik begrijp jouw punt een donor man moet zoveel mogelijk lijken op jou! Dan komt een broer als je die hebt of eigen zoon in aanmerking. Dit als je niet gebruikt wilt maken van een sperma bank. En de procedures om het allemaal gedaan te krijgen ook voor jouw vriendin.

  Gelukkig hebben beiden de donor jouw puber zoon en jouw jongere vriendin geen moeite en jij ook niet zo te lezen.
  Vergeet wel niet dat jouw vriendin biologische bekeken bezwangerd is door jouw zoon van 15 jaar.

  Wat de wet zeg weet ik niet maar lijkt mij dat jullie geholpen mee zijn. Niet iedereen hoeft te weten wat er in bed afspeelt toch.

  Maar hoe ga het doen in de praktijk.. daar ben ik heel nieuwsgierig naar.
  Gaat hij masturberen en ejaculeert zijn sperma in een potje:vervolgens geeft hij dat in een paar minuutjes later aan jou want dat is het beste voor de bevruchting. En dan met een plastic spuitje zuig je zijn zaad en dan in de vagina van je vriendin?

  Of kies je voor de meer natuurlijke manier: hij ligt te masturberen voor de vagina en op het moment dat hij gaat sluiten duwt hij zijn penis diep in jouw vriendin?.
  Geslachtsgemeenschap kan natuurlijk ook..

  Veel succes en mag iemand snel zwanger worden.

  Reactie
  #3

  De wet zegt in ieder geval dat de zoon minderjarig is, en dat het ook met toestemming strafbaar is om als volwassen in welke vorm dan ook seks te hebben of seksuele handelingen uit te voeren met een minderjarige... dit blijft gegarandeerd niet geheim. Met alle gevolgen van dien . Goed over nadenken dus!!!!

  Reactie
  #4

  Lijkt mij niet verboden als een puber jongen na het masturberen zijn sperma schenkt.
  Er is totaal geen sprake van seksuele handelingen dan alleen bij jezelf en privé.
  Mijn dochter van 13 jaar was zwanger geraakt van een 18 jarige jongen. Geen pil en condooms gebruikt. Nu is ze tiener moeder ga jij Tandor mij niet vertellen dat dit verboden ook is..

  Reactie
  #5

  "Mijn dochter van 13 jaar was zwanger geraakt van een 18 jarige jongen." als hier aangifte voor was gedaan, had dat ernstige consequenties kunnen hebben voor de jongeman. Hij had vervolgd kunnen worden voor seks of seksueel misbruik van een minderjarige. Dat is in Nederland, gelukkig, nog altijd strafbaar.

  Uit het wetboek van strafrecht:
  Ontucht / seks met minderjarigen 12, 13, 14, 15 jaar oud
  Handelingen met minderjarigen van twaalf tot zestien die bestaan uit het buiten echt plegen van ontucht zijn verboden. Dit geldt zowel voor vrijwillige handelingen als voor onvrijwillige handelingen. Maximumstraf: 8 jaar gevangenisstraf.

  Reactie
  #6

  Lijkt mij ook niet strafbaar als een jongen van 15 jaar in dit geval zijn sperma als donatie weggeeft . Er is geen sprake van dwang of seksueel misbruik. Wie geeft niet urine af als jongetje bij de dokter?
  Of je masturbeert en doet het in een zakdoekje dus zaadverspilling. Of je maakt iemand heel blij om je zaad in een ootje te spuiten klaar voor inseminatie!

  Verklaar dokter!

  Reactie
  #7

  Minderjarigen genieten extra bescherming. En dat is maar goed ook.

  Handelingen met minderjarigen van twaalf tot zestien die bestaan uit het buiten echt plegen van ontucht zijn verboden. Dit geldt zowel voor vrijwillige handelingen als voor onvrijwillige handelingen. Ook het aanzetten/overhalen tot seksuele handelingen valt daar onder.

  Reactie
  #8

  Of het wel of niet verboden is; het lijkt me gewoon onverstandig om een minderjarige hierin te betrekken. Het is niet alleen een kwakje maar het zijn zeer persoonlijke zaken en een minderjarige als biologische vader, nee. Buiten de spermabank zijn er wel meer mogelijkheden, lijkt me. Of geen kinderen. Zelf geen relatie of kinderen.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Eigen tiener zoon als zaaddonor
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief