Abortus??

  • #1

    Tot hoeveel weken is abortus toegestaan in Nederland?
    soms lees ik 13 weken en soms 23..?

    Reageer
    #2

    tm 23 (en ik meen zelfs 24) weken. Er is kans dat dit bekort wordt tot 22 weken. Het bezwaar hiervan is dat er dan te weinig tijd is om na een uitgebreide 20-weeks echo; een beslissing te nemen over een abortus ivm afwijkingen van de foetus.

    Reageer
    #3

    Oh oke bedankt.
    ja soms las ik tm 13 weken en soms tot 23 dat vond ik erg raar... maarr na 13 weken is de abortus wel anders?
    ik zit namelijk mee dat ik denk dat ik zwanger ben, maar testen geven aan van niet maar heb wel zulke verschijnselen. ik ga vandaag naar de dokter...
    maar 13 weken zou ik misschien al niet meer halen als ik zwanger zou zijn..

    Reageer
    #4

    Als je pas heel kort zwanger bent kun je nog de abortus-pil gebruiken. Daarna moet je gecuretteerd worden en nog later is het een soort bevalling.

    Maar zoek vooral verder op internet voor meer info. Misschien bij http://www.nvog.nl?

    Of bij de Rutgersstichting?

    Reageer
    #5
    Reageer
    #6

    wettelijke grens is inderdaad 24 weken maar in de praktijk wordt hooguit 22 weken aangehouden.
    Met 24 weken heeft een kindje nml al een overlevingskans. Vreselijk idee!!!
    Abortus is eigenlijk helemaal verschrikkelijk!
    Gebruik pil/condoom/spiraal en als er iets mis gaat de morningafterpil, maar een abortus is niet zo maar iets, en vaak onnodig als je er snel bij bent.
    Binnen 12 weken kan een zuigcurettage, maar bedenk wel dat 12 weken al een minimensje is. Beter is als je overtijd bent meteen testen en eventueel dan weg laten zuigen, maar nogmaals denk er heel erg goed over na, want heel veel vrouwen vergeten het nooit meer en vergeven het zichzelf ook nooit.
    Brenda.

    Reageer
    #7

    Bezin voor je begint,

    Abortus is echt een soort moord.
    het is gewoon een mensje, en er zijn videotjes van, dat ze tijdens de abortus ook zo veilig mogelijk proberen weg te kruipen.

    Vreselijk toch.

    Het kan dan wel niet gewenst zwanger zijn, maar je gaat toch ook een kindje niet na de geboorte gelijk vermoorden.

    Mensen, denk AUB na..........

    Reageer
    #8

    Omdat ik beide kanten van deze discussie goed kan begrijpen, hoop ik dat ieders mening ondanks de onenigheid toch zal worden gerespecteerd.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    dus als je verkracht word, en je bent zwanger.. dan vind jij niet dat het kindje weggehaald mag worden ?

    Reageer
    #10

    Volgens mij gaat de discussie hier niet over. In geval van een ongewenste zwangerschap heeft een vrouw ik geloof tot de 24e week het recht een abortus te laten doen. In geval van een verkrachting en een bevruchting kan ik mij levendig voorstellen dat een vrouw afstand wil doen van de vrucht. Toch zijn ook hier hele bijzondere verzoenende voorbeelden van bekend van vrouwen die het kind als haar eigen hebben beschouwd en het met zorg, aandacht en liefde hebben opgevoed. Als je wilt kun je de these nog verder aandikken door oorlog erbij te halen, maar volgens mij gaat de discussie hier over een recht van de moderne vrouw.

    Reageer
    #11

    reactie : tuurlijk mag je na een verkrachting abortus toepassen maar wacht dan niet zo lang dat er zich een kindje gevormd heeft . doe dat dan binnen een week . En als het 24 weken is , gaat het er niet zachtzinnig aan toe , je kind wordt in je buik gewoon aan stukken gerukt ! ik ga er geen romantisch verhaaltje van maken dat het verdoofd wordt en niks merkt . want zo is het gewoon niet
    ze trekken het gewoon uit elkaar . zoek maar eens op filmpjes op internet . er is altijd iemand die met heel veel liefde voor je kindje wil zorgen dus sta het af ter addoptie en maak geen leventje kapot .

    Reageer
    #12

    Wat een vreselijk dilemma! Ik hoop dat niemand hier ooit voor geplaatst wordt. Wat een verschrikkelijk moeilijke keuze... Maar ik vind de mogelijke oplossing van Angela dan toch wel weer heel erg mooi, al had zij de beschrijving van een abortus wat mij betreft achterwege kunnen laten.

    Reageer
    #13

    [b]angela schrijft:[/b]
    [quote]reactie : tuurlijk mag je na een verkrachting abortus toepassen maar wacht dan niet zo lang dat er zich een kindje gevormd heeft . doe dat dan binnen een week . En als het 24 weken is , gaat het er niet zachtzinnig aan toe , je kind wordt in je buik gewoon aan stukken gerukt ! ik ga er geen romantisch verhaaltje van maken dat het verdoofd wordt en niks merkt . want zo is het gewoon niet
    ze trekken het gewoon uit elkaar . zoek maar eens op filmpjes op internet . er is altijd iemand die met heel veel liefde voor je kindje wil zorgen dus sta het af ter addoptie en maak geen leventje kapot .[/quote]

    beste angela,

    verdoven en niks merken, wat een onzin zeg.
    het is een mini-babytje die totaal geen gevoel of besef heeft. het is geen wezen met hersens en besef, jij herrinnert je ook vast nog wel de periode in de baarmoeder of niet..

    Reageer
    #14

    @Reinout, wat een ongevoelige reactie, waar is dat voor nodig?
    heb je weleens veel te vroeg geboren babies in de couveuse zien liggen huilen, ja, ook al met 24 weken. als je dat hebt gezien dan praat je wel anders.
    dat je het je later niet kunt herinneren, zegt niets over het feit dat ze ook pijn kunnen hebben.
    Abortus is vreselijk, als iemand het gevoel heeft niet anders te kunnen, doe het dan zo vroeg mogelijk en wacht niet tot het een compleet mensje is. Het blijft je altijd bij en de spijt kan je hele leven beinvloeden.
    Brenda

    Reageer
    #15

    Fijn dat er weer iemand met een ontwikkeld gevoel reageert. Dit soort zaken alleen door een intellectuele bril beschouwen doet zwaar tekort aan het ethisch belang van abortus.

    Reageer
Reageer op: Abortus??


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief