Regelmatig oververmoeid

Online ZorgZus
 • #1

  Geachte heer, mevrouw,

  Sinds 2011 wordt ik met regelmaat behandeld bij GGZ voor PTSS en burnout. Ik bijna alle therapieën gevolgd die er maar zijn hiervoor. Maar ik blijf vermoeid tot oververmoeid. Afgelopen maart ben ik gestopt met therapie. Ik ontdekte dat ik weer een burnout aan het ontwikkelen was n.a.v. EMDR. Ik heb regelmatig een soort hoofdpijn, concentratieproblemen, geheugenproblemen, oorsuizen, inflexibel zijn. Bij te lange inspanning en concentratie wordt ik naar of duizelig en moet ik gaan zitten of liggen. Soms lig ik de hele dag of dagen op bed. Ik ben sneller buiten adem.
  Als ik aan mn kinderen iets vraag, zeggen ze vaak dat ze al iets hebben gezegd. Of ik mn portemonnee ergens liggen. Sleutels vergeten. Kruiden vergeten tijdens koken.
  Ik ben in een paar jaar tijd slechter gaan zien en ik heb een prisma ontwikkeld.

  Omdat ik voor PTSS en burnout behandeld ben, blijven de artsen beweren dat het psychosomatische klachten zijn, terwijl ik sterk het idee heb, dat er in mijn hersenen zelf iets niet goed zit. Ik krijg geen doorverwijzing en voel me niet serieus genomen. Ik ben een alleenstaande, gescheiden vrouw en slik sertraline 100 mg per dag. Wat zou ik kunnen hebben en wat adviseert u mij?
  Met vriendelijke groet,

  Reageer
  #2

  Zijn deze klachten bekend als bijwerking van Sertraline?

  Is lichamelijk alles uitgesloten dat vermoeidheid geeft? D, schildklier, enz?

  Zou er sprake kunnen zijn van een autisme spectrum stoornis, in lichte mate? Bv: heb je moeite met veranderingen, hou je vast aan vaste gedragingen, heb je soms moeite goed te begrijpen wat mensen doen, voel je je anders, raak je soms overprikkeld, enz?

  Bij autisme spectrum stoornis komt PTSS meer voor, als ook een autistische burn out door overbelasting. Ook is een SSRI soms niet goed, omdat er bij ASS al een hoger serotonine aanwezig is.

  Verder zou ik zelf alles wat on hold zetten en proberen tot rust te komen. EMDR is ook erg vermoeiend, terwijl IMRS net zo goed werkt.

  Reageer
  #3

  het kunnen toch echt psychosomatische klachten en bijwerkingen van het medicijn zijn.

  Reageer
  #4

  Ik heb die bijwerkingen van Sertraline opgezocht in het Farmacotherapeutisch kompas.

  En daarin staan al je klachten als bijwerking genoemd: vermoeidheid als hoofd bijwerking, maar ook duizeligheid en visus probleem.

  Als ik je goed begrijp heb je geen depressie of angststoornis. Misschien kun je overleggen om het gezien je klachten af te gaan bouwen.

  Mensen doen er soms te laconiek over, maar medicatie geeft heel vaak zelf de klachten waar hulp voor wordt gezocht. Mijn huisarts heeft vroeger gedacht dat ik een prikkelbare darm had, terwijl ik pijnmedicatie gebruikte die tot verstopping leidde.

  Beterschap, en laat je geen dingen aanpraten of denk niet aan enge dingen.

  Reageer
  #5

  Twaalf jaar is lang. Meeste therapieën is praten, wat het mentale stuk vooral aanspreekt. Verder is er in de meeste gevallen niets mis met je hersenen maar met de biochemie in je lichaam, waaronder de neurotransmitters en hormonen, waardoor je niet optimaal functioneert.
  Medicijnen halen een kunstmatig trucje uit met je lichaam maar doen je gezondheid geen goed. Antidepressiva verminderen de aanmaak van melatonine, werken ontregelend op je schildklierhormonen en zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen.
  Wat je hebt, weet je zelf het beste, lijkt me zo. Veel wat je zelf kan bijsturen. Onder andere met de juiste voeding en voedingssupplementen en door goed naar je lichaam te luisteren. Zou bij eventuele voedingssupplementen wel nader advies vragen.

  Reageer
Reageer op: Regelmatig oververmoeid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief