Vermoeidheid

Online ZorgZus
 • #1

  Ik ben nu al geruime tijd best moe. Het is de ene dag meer aanwezig dan de andere dag. Als ik de trap oploop gaat mijn hart daarna flink tekeer. Dit is overigens niet altijd.

  Verder:
  - Raar gevoel in neus, alsof ik verkouden wordt maar dat ben ik niet
  - Bij inspanning soms wat duizelig, niet altijd
  - Soms hoofdpijn
  - Irriteer me snel
  - Ben een beetje wit maar kom ook niet super veel buiten, zo nu en dan.
  - Lippen hebben wel gewoon normale kleur (rood)
  - Soms wat afwezig gevoel
  - Als ik fiets heb ik soms vermoeide benen (nu sport ik niet, maar ben wel de hele dag in de weer als moeder zijnde)
  - Ben denk ik bekend met chronische hyperventilatie
  - Heb veel angsten voor ziekte en afgelopen periode best wat stress ervaren
  - Dochter sliep een jaar niet door, onrustige nachten gehad

  Ik ben bang voor enge dingen. Zo ben ik bang voor bloedarmoede, wat vervolgens kan leiden naar een kanker. Mijn ontlasting is normaal. Ik geef nu 2 jaar borstvoeding, nu 2x nog, maar niet super lang per keer. Mijn bloed was tijdens en vlak na zwangerschap in orde, maar dat zegt nu natuurlijk niets meer. Mijn voeding per dag:
  - Ochtend yoghurt met fruit/havermout
  - Tussendoor fruit
  - 4 brood met kaas, komkommer, tomaat
  - Tussendoor koekje oid
  - Avond groente en aardappelen en stukje vlees/vis

  Ik slik verder vitamine C en magnesium. Ben vandaag ongesteld geworden en heb afgelopen dagen veel gelopen en dingen georganiseerd. Ik ben een super gevoelig persoon en socializen kost mij veel energie.

  Reageer
  #2

  Ik weet overigens dat ik naar de dokter moet als ik wil weten wat mij scheelt, maar mijn angst speelt nogal op nu.

  Reageer
  #3

  Ik ben bijvoorbeeld super bang voor leukemie. Ik ervaar wel gewoon wat vermoeidheidsklachten en bij inspanning dat ik soms mezelf in de weg zit qua vermoeide spieren. Maar ik zorg soms denk ik ook te weinig voor mezelf.. Er zijn wel momenten dat ik wel de energie heb om bijvoorbeeld mijn hele huis te doen. Maar daarna ben ik het wel gewoon zat. Ik heb geen neusbloeding/onverklaarbare blauwe plekken/puntbloedinkjes/opgezette klieren. Maar het benauwd me soms gewoon zo dat ik niet altijd evenveel kracht heb.

  Reageer
  #4

  Je voedingspatroon eens onder de loep nemen. Belangrijk is zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, ,eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Beter dus volle yoghurt, al kan je beter matig zuivel consumeren. Zelf neem ik 's ochtends nog een schepje wei-eiwit. Brood als hoofdmoot van de maaltijd dus ook niet aan te bevelen. Tarwe sowieso niet gezond. Kaas is zwaar verteerbaar en bevat veel biogene aminen als histamine en tyramine. Misschien eens afwisselen met andere dingen, zoals edelgistvlokken, waar ,naast redelijk wat eiwit, ook veel vitaminen en mineralen zitten. Of eens een eitje of vis.

  Wat weinig buiten komen betreft. Zou toch zorgen dat je voldoende in de zon en buiten komt. Denk dat je ook wel wat vitamine D kan gebruiken. Misschien ook een goede multi. Zo is onder andere vitamine B belangrijk voor je energie.

  Een orthomoleculair therapeut zou je verder kunnen adviseren.

  Reageer
  #5

  @ Catootje: Ik eet wel speltbrood en let op biologische producten. Ook eet ik trouwens nu ik er nog eens goed over nadenk regelmatig eieren. Vlokken nog niet geprobeerd.
  Ik heb een tijdje een Multi van een goed merk geslikt voor dag en nacht, maar merkte toen niet zoveel verschil. Zou ik dan beter een vitamine B12 los moeten proberen ipv Multi? Zo ook een vitamine D los?

  Reageer
  #6

  Verder merk ik nu bij mijn menstruatie dat het wat felrood maar ook wat roze en waterig is.. Duidt dat dan op bloedarmoede? Ik heb afgelopen dagen wel wat minder gegeten. Zulke dingen triggeren mij heel erg..

  Reageer
  #7

  Het zijn toch typische klachten die bij chronische hyperventilatie passen. En dan wellicht een onderliggende angststoornis. daar zou je dan mee naar een psycholoog moeten gaan

  Reageer
  #8

  Ook dat krachteloze gevoel soms? En dat bloed dan, wijst het niet op bloedarmoede? Of leukemie? Net ging ik naar mijn ouders fietsen, ik kan dan wel gewoon hard trappen. Ben je met leukemie dan onmenselijk moe en kun je dan ook moeilijk dingen organiseren? En zie je dan echt bleek bleek? Gekke vraag, maar als je dan bijvoorbeeld make up of zelfbruiner op zou doen komt dat bleke er dan doorheen?

  In de ochtend word ik vaak ook met een zwaar gevoel wakker op mijn longen.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  De kleur daarvan heeft niks met bloedarmoede te maken

  Reageer
  #10

  En dat bleek zien wb dat zelfbruiner en dat krachteloze gevoel soms?

  Reageer
  #11

  Dat is nonsens

  Reageer
  #12

  Nonsens in de zin van dat als je zo slecht eruit ziet het er dan doorheen ziet of nonsense vraag?

  Ik heb dat bijvoorbeeld nu (zelfbruiner) op gedaan en dan zie ik wel gewoon lekker bruin. Als je echt erge bloedarmoede hebt zie je dat dan door alles heen en zijn je lippen dan ook bleek? Zo bedoelde ik hem meer. Ik ben ook weleens duizelig bij opstaan maar ik heb ook weleens een tijdje dat dat er niet is. Nu heb ik dus in mijn hoofd die angst voor leukemie of een beginnende. Dan kan ik dat niet uit mijn hoofd krijgen. Sorry voor mijn vele vragen.

  Ik heb een tijdje in de ziektewet gezeten tijdens en na de zwangerschap vanwege een angststoornis en PTSS. Ik merk gewoon dat ik na de zwangerschap niet meer die energie heb die ik altijd had. Ik ren voor mn kind maar denk dat ik mezelf voorbij ga. Deze angsten halen mij zo naar beneden en doordat ik ook nare ziektes in mijn nabije omgeving meemaak raak ik er gewoon niet uit. Dit zijn zulke nare triggers..

  Reageer
  #13

  De vraag... je kunt alles weg schminken

  Reageer
  #14

  En verder.. Moet ik naar de dokter? Is mijn angst voor leukemie reëel? Want heb ik daar symptomen van?

  Reageer
  #15

  Ga naar de huisarts voor je angsten

  Reageer
Reageer op: Vermoeidheid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief