Moe na het eten

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  Ik ben altijd zo moe als ik gegeten heb.
  Waardoor kan dit komen? Na het eten kan ik soms wel gewoon echt slapen.

  Reactie
  #2

  sommige mensen hebben dat wel een beetje, heeft te maken met de bloedsuikerspiegel en ook de energie die naar de spijsvertering gaat. l. maakt het uit wat je eet?

  Reactie
  #3

  Hoi Jaap

  Jou probleem herken ik heel goed.
  Ik ben na het eten ook moe en ik krijg er
  ook nog eens slaap bij en vermoeide ogen.
  Waardoor het komt weet ik niet
  maar ik wou even laten weten dat je niet de enige bent.4IK6HM

  Reactie
  #4

  na iedere maaltijd wordt ik ook extreem moe/slaperig. artsen weten niet wat het is krijg binnenkort een maagonderzoek. zijn jullie ook naar de huisarts geweest hiervoor?

  Reactie
  #5

  Deze reactie van het lichaam komt doordat het lichaam alle aandacht op de maag/darmen richt en daardoor krijg je een slaperig gevoel na het eten. Meer is er niet aan de hand. Gelukkig is het niet bij iedere warme maaltijd.

  Reactie
  #6

  Ik ben ook altijd zo extreem moe na het eten, maar eigenlijk alleen maar na het middageten. Zoals nu, net een uur na het middageten, ben ik nu zo moe, dat mijn hoofd zo duf is en ik zo echt een een dutje moet doen anders val ik om..

  Reactie
  #7

  john schrijft:

  na iedere maaltijd wordt ik ook extreem moe/slaperig. artsen weten niet wat het is krijg binnenkort een maagonderzoek. zijn jullie ook naar de huisarts geweest hiervoor?

  Hya, ik ben nog n iet naar de dokter geweest. Ik ben een vrouw van 52, van mn 20ste tot mn 28ste alsmaar kinderen gekregen, dus jong moeder voor deze tijd. Nu zijn die al het huis uit. Sinds mn 40ste heb ik dat ik extreem moe ben na het eten. Het maakt niet uit wat ik eet. Of ik nou pasta, brood, rauwkost, fruit, etc, maakt niet uit wat ik eet en hoeveel, ik word extreem moe. Verleden week ben ik zelfs flauwgevallen na het eten van 1 broodje. Eerst begon ik te zweten en toen viel ik flauw. Nu heb ik net 2 boterhammetjes met kaas gegeten en ik ga zo slapen want ik val haast om. Ik ben niet dik, maar precies op t juiste gewischt, 1m66 en 60 kilo, dat is wel stevig maar niet dik. Vroeger was ik erg slank en bordevol energie, ook na een 3dubbele patat met 3 dubbele mayonaise. Ik kon eten wat ik wilde. Nu durf ik als ik veel moet doen niet te eten omdat ik weet dat ik vreselijk moe word en moet slapen. Maar net had ik zo’n honger, dus 2 sneetjes brood. Als ik soms snachts niet kan slapen dan eet ik een kleinigheidje en dan slaap ik als een roos. Ontbijten kan ik niet, want punt 1 wordt ik daar dik van, punt 2 kan ik dan weer terug mn bed in.
  Wat zou het toch zijn?
  Herkenning hier?

  Reactie
  #8

  Hoe is je algehele conditie? Sport je regelmatig? beweeg je voldoende? Eet en slaap je in een gezond ritme?

  En misschien wijzen je klachten wel op een sluimerende depressie?

  Reactie
  #9

  Lees de folder van het Nederlands Huisartsen Genootschap over Depressie algemeen.

  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBP1a.htm

  Reactie
  #10

  Het klinkt een beetje vreemd, maar ik word heel slaperig als ik kip heb gegeten, echt alleen als ik kip eet. Kan dat aan iets liggen wat alleen in kippenvlees zit?

  Ik hoorde dat er hormonen in kippenvlees zit maar ik heb niet het idee dat je daar moe van kan worden maja ik ben geen dokter.

  Ik eet ook liever geen kip voordat ik naar me werk ga want dan loop ik half te slapen daar.

  Reactie
  #11
  Reactie
  #12

  Zoals stamper al zei : Deze reactie van het lichaam komt doordat het lichaam alle aandacht op de maag/darmen richt en daardoor krijg je een slaperig gevoel na het eten.

  Dit is heel normaal en heel veel mensen hebben hier last van. Zelf studeer ik en als ik na de lunch een college heb zit ik te knikkebollen en val ik in slaap.. Je lichaam gaat het ingenomen eten verbranden/ verteren .. alle energie gaat daarheen, waardoor je een inkakker krijgt.

  Wat ik dan doe is redbull drinken…

  Reactie
  #13

  Ik neem de tijd en geef mijn licaam de aandacht die het vraagt. Even een korte pauze dus zodat de darmen hun werk kunnen doen, en daarna ga ik gewoon weer aan de slag. En als ik echt geen tijd heb om te pauzeren, dan helpt een kopje koffie wel.

  Reactie
  #14

  Ik ben blij dat ik deze berichten lees en dat ik tot de conclusie kom dat ik niet alleen ben.
  Sinds mijn bevallingen heb ik ook last van deze symptomen.
  Maar ik voel ook een gebons in mijn buik en voel precies ook echt mijn bloed stromen naar mijn maag en darmen. Het is een heel orkest als ik na het eten dan in de zetel moet ploffen; het borreld en prutteld enorm. Mijn hart klopt dan ook sneller.
  Is er nog niemand die hier dan een oplossing voor heeft, want ik kan moeilijk uitstapjes doen enz. Als we een hele dag op stap zijn is het al vermoeiend voor mij en als ik dan iets eet gaat mijn toestand helemaal de mist in.
  Ik ben nog maar 30 en zou liever plezier beleven met mijn kindjes dan met dit probleem bezig te zijn.
  De maag en darmspecialisten zien hier blijkbaar geen groot probleem in, maar ik moet er wel mee leven!!

  Reactie
  #15

  Ooit weleens gedacht aan glutenintolerantie? Google even.
  Een orthomologisch arts kan je ook verder helpen.

  Reactie
Reageer op: Moe na het eten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief