Ernstige vermoeidheid door chv?

 • #1

  Hallo,

  Ik voel me extreem moe. Zo moe dat ik het liefst rond de middag zou willen slapen. Hier heb ik voorheen nooit last van gehad. Ik ben altijd een energiek persoon!

  Ik heb de hyperventilatie test gedaan en scoor 56. Verder bemerk ik dat ik, bijvoorbeeld op kantoor of 's avonds voor de tv, altijd met opgetrokken schouders zit en (daardoor?) last heb van verhoogde spierspanning in dit gebied.

  Zou dit de oorzaak kunnen zijn van mijn vermoeidheid?

  Ik vind het zelf zo lastig te geloven dat er niks ergs aan de hand is, waardoor deze extreme vermoeidheid wordt veroorzaakt. Ik voel me echt niet mezelf op deze manier.

  Reactie
  #2

  Dat kan zeker de oorzaak van de vermoeidheid zijn. Je kunt natuurlijk een bloedonderzoek laten doen naar je HB, ferritine en vitamine D en B12 om te kijken of daar een oorzaak zit.

  Reactie
  #3

  Je voedingspatroon en tekorten aan voedingsstoffen kunnen een rol spelen, zowel bij hyperventilatieklachten als bij  vermoeidheid. Bloedonderzoek zegt niet zo heel veel over tekorten. En verder: doe je werk en andere dingen die bij je passen?

  Reactie
  #4

  Bedankt voor de reacties. Ik heb vanmorgen bloed laten prikken.

  Verder heb ik een heel fijn leven met werk en sport en kinderen.

  Wat betreft de tekorten, ben ik zelf ook erg benieuwd. Echter hier is via het reguliere circuit denk ik niet achter te komen?

  Reactie
  #5

  Ik ben trouwens wel laatst begonnen met magnesium, maar ook weer gestopt werd na een week magnesium 400mg met vitamine b6 zo extreem moe, dat ik niks anders kon dan slapen en op de bank hangen.

  Reactie
  #6

  Hoezo niet via het reguliere circuit?  Met een uitgebreid bloedonderzoek kunnen heel veel dingen gecheckt worden

  Reactie
  #7

  Bedankt voor je reactie Tandor. Ik dacht dat Catootje dat bedoelde, omdat ze zegt: bloedonderzoek zegt niet zo veel over tekorten.

  Maar ik wacht eerst de uitslagen nog maar eens af.

  Reactie
  #8

  "bloedonderzoek zegt niet zo veel over tekorten." is een onjuiste bewering. Het hangt er toch vooral vanaf welke onderzoeken er worden aangevraagd.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Ernstige vermoeidheid door chv?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief