Steeds terugkerende bacteriële vaginose

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Al ongeveer een jaar heb ik last van terugkerende bacteriële vaginose, gekenmerkt door een slechtruikende vagina en overvloedig slijmverlies. Mijn gynaecologe heeft mij meer dan eens laten behandelen met antibiotica, wat hielp voor de tijd dat ik ze nam, maar daarna terugkwam. Ik kan zo beschrijven wat er zal gebeuren: geur - inname antibiotica - alles ok - sex - paar dagen later terug geur. ZO telkens opnieuw.
    Ook voor m'n maandstonden is het daar weer. Met andere woorden, bijna constant BV ! Om radeloos van te worden... Alles is gestart met het plaatsen van mijn spiraal. (die ik geplaatst heb omdat ik 2/4 weken bloedde in de maand).
    Ondertussen neem ik geen antibiotica meer maar neem ik al een maand probiotica om mijn vagina terug zuurder te maken, dit lijkt ook niet te helpen.
    Wie kan mij alsjeblief helpen?

    Reageer
    #2

    Ik heb hier ook last van gehad maar sinds ik zo'n intiemspoeling doe heb ik hier dan na de eerste sporen geen last meer van,multi gyn heet het en ik heb het altijd in huis voor als het weer van diecafscheiding is

    Reageer
    #3

    heeft je partner zich al laten behandelen? ze zeggen wel dat dit niet nodig is,maar dat is in veel gevallen onzin, laat hem ook een kuur ab krijgen, waarschijnlijk ben je er dan vanaf!

    Reageer
    #4

    Ik heb zelf 5 maanden hiermee gezeten, echt super vervelend en ongemakkelijk. Wat bij mij heel goed heeft gewerkt is het volgende:
    1 Intiem Douche gekocht bij Kruidvat en waterstofperoxide
    2 waterstofperoxide 3% aangevuld tot aan de onderste streep de rest aangevuld met water
    3 hiermee heb ik gespoeld 1 keer

    Voor mij heeft dit wonderen verricht!!! Heb dit 1 keer gedaan, de volgende dag was het weg! Geen reuk niks!! Ik was zelf verbaasd heb probiotica ook geprobeerd maar helaas hielp dit niet.

    Reageer
    #5

    Ik heb zelf al 6 jaar last van steeds terugkomende bacteriele vaginose en kon mij niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst een neutrale geur had en zorgeloos sex kon hebben zonder een spoeling of gel te gebruiken van te voren. Ik was altijd bang dat de ander het zou ruiken en was radeloos. Ik heb letterlijk alles geprobeerd. Meerdere keren een antibiotica kuur (flagyl- metronidazol), wat goed helpt maar daarna komt het net zo hard terug. Spoelingen van lactacyd, die worden afgeraden door de huisarts. Het enige wat tijdelijk hielp was de gel van balance active inbrengen. Dit neemt de geur direct weg en is een tijdelijke oplossing als je sex wilt hebben. Echter, ik wou het probleem aanpakken, de oorzaak. Nu had ik een artikel gelezen op internet over probiotica (lactobacillen) die de ph waarde in de vagina verlagen en zuurder maken en de balans zouden herstellen. En god dank, het werkt. Ik slik nu twee weken  2 tabletten per dag en heb sindsdien geen last meer. Alles ruikt neutraal zoals het altijd was en hoort te zijn. Je hebt geen idee hoe blij ik hiermee ben na jarenlang met dit probleem te hebben rond gelopen. Mijn huisarts kon er geen uitspraak over doen, maar als je ook zoekt naar een oplossing en radeloos bent, probeer dan deze vitaminen. Naast de lactobacillen slik ik ook elke dag vitamine C, B en multivitaminen voor mijn weerstand. Bij mij helpt het en ik hoop bij jullie ook.

     

    Reageer
    #6

    Als je misschien de pil gebruikt kan dat ook klachten geven, omdat het het vaginale milieu negatief kan beïnvloeden.

    Reageer
    #7

    hey,

    heb er ook last van gehad bijna 2j aan een stuk, schimmelinfecties met komen en gaan, de oplossing is ( als je een vaste partner hebt ) UW PARTNER OOK BEHANDELEN. Bleef altijd terug komen bij me en ondanks mijn partner nergens last van had ( jeuk ofs ) heeft hij uiteindelijk ook 1 pilletje geslikt en zalf gebruikt gedurende 3 dagen ( zelfde behandeling als mij ) en ben er nu eindelijk van af. Word gewoon een Ping Pong spelletje als je uw partner niet laat behandelen.. je geneest en hij geeft het je telkens gewoon terug..

    Reageer
    #8

    Welke probiotica gebruik je? En hoeveel miljoen/miljard per dag krijg je binnen? Zou het super graag willen weten.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    mijn vraag is bedoeld voor reactie #5

    Reageer
    #10

    Ik heb ook al 7 jaar last van bacteriele vaginose en heb werkelijk alles geprobeerd tot en met mijn baarmoedermond laten bevriezen. Niks helpt. Daarom ben ik benieuwd welke probiotica pillen Anoniem dan slikt?

    Reageer
    #11

    Ik zou ook graag willen weten welke probiotica en van welk merk Anoniem van reactie #5 heeft gebruikt. Heb al 6 jaar last en zit werkelijk met mijn handen in het haar.

    Reageer
    #12

    Ik heb er sind anderhalf jaar last van BV, wordt r helemaal gek en onzeker van. Ik ben nu sinds 2 weken begonnen met probiotica in combinatie met caprylzuur aan het slikken. Tot nu toe nog steeds geen blijvend effect. Heb vandaag de normaflor vaginale tabletjes gekocht die ga ik maar eens uitproberen. En als dit niet help dan zit er niets anders op  dat mijn partner ook mee behandeld moet worden.

    Reageer
    #13

    Ik heb nu ruim 2jr last van bv. Gek word ik ervan. Heb geen partner, maar het gaat niet weg.  Ook hiervoor durf ik geen nieuwe partner aan te gaan.  Vreselijk.  Ben al met vanalles behandeld. Van ab tot aan teatree olie spoelingen. Loop ook in Amsterdam bij de whc kliniek, maar ook zij hebben geen idee. Mijn angst is of het nu niet chronisch is geworden.

    Reageer
    #14

    goedenavond,

    zo herkenbaar allemaal. Ik heb nu bijna 7 maanden last van een bv. Op en af. Alles geprobeerd; antibioticum, normavlor (heeft de klachten minder heftig terug laten komen) en probiotica. Ik ben zelfs wezen uitzoeken of voeding een verandering kan brengen. Echter blijven de klachten toch nog lichtelijk aanwezig. Mijn partner en ik willen binnenkort aan gezinsuitbreiding beginnen, ben alleen heel erg bang voor vroeggeboorte. De gynaecologen in Bilthoven weten het ook niet meer. Heeft er iemand nog andere tips dan wat ik al geprobeerd heb???‍♀️

    Groetjes

    Reageer
    #15

    in reactie op de laatste reactie: ik heb ontzettend veel last gehad van BV. na verwijderen van de spiraal werd ik direct zwanger en heb tijdens de hele zwangerschap nergens last van gehad. mijn dochter is met ruim 42 weken geboren, dus bepaald geen vroeggeboorte. 3 maanden na de bevalling heb ik weer een spiraal laten plaatsen en sindsdien rommelt het weer een beetje. nog niet heel erg BV gehad, maar wel periodes met veel jeuk (heb nog geen cyclus ivm borstvoeding).

    bij mij helpt balance activ wel, maar na een poos komt het weer terug. ik ga ook maar eens op zoek naar de probiotica...

    Reageer
Reageer op: Steeds terugkerende bacteriële vaginose


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief