cyste op eierstok 5cm.

Online ZorgZus
  • #1

    hallo,

    ik zit op het moment heel erg in de zorgen en ik vroeg mij af of iemand misschien hetzelfde heeft mee gemaakt en mij er misschien iets over kan vertellen.

    ik heb echt al een paar maanden hele erge buikpijn. heel vaak voor naar de dokter geweest en de ene keer een andere pil gekregen aan de vezels geweest bij een maatschappelijk werkster gelopen omdat de ha dacht dat het door stress kwam maar niets hielp.
    vorige week was de pijn zo erg dat ik weer terug ben gegaan eindlijk heeft ze wat meer onderzoek gedaan en er bleek een cyste op mijn eierstok te zitten dus ik moest naar de gynocoloog.
    daar is een kweek gemaakt en een inwendige echo en het bleek een cyste te zijn van ongeveer 5cm. op de echo leek het een ontzettend groot zwart gat!
    ik moest ook nog een keer bloed laten prikken en dat had ik ondertussen al een keer gedaan en daar was niks mis mee!
    nu zit ik echt heel erg in de stres of het wel allemaal goedaardig is enzo en wat er allemaal gaat gebeuren. ik moet 3 weken wachten op de uitslag en ik kan echt niet meer wachten want ik word helemaal gek en ga mezelf allemaal enge dingen in m'n kop halen.
    Daarbij doet het ook echt ontzettend veel pijn en kan niet meer lopen zonder een kruk ofzo!
    heeft iemand hetzelfde meegemaakt en weet iemand wat voor een soort cyste het is??
    help me alsjeblieft!

    Reageer
    #3

    ninetje,

    Niet accepteren, en naar het UZ gent rijden wordt je direct geholpen en je dokter een verwijsbroef laten maken. Het is niet om de hoek maar het beste ziekenhuis.

    Mijn vrouw (37) ligt er nu ook, in 2005 een maagtumor gehad in NL weggehaald alles ging goed tot een jaar geleden problemen met eten niets te vinden 5 maanden geleden een dikke buik met vocht onderzoek na onderzoek niets te vinden alleen op 2 ringcellen na we gaan chemokuren zeiden ze maar ze konden niets vinden ook niet op CT en PET en umor markers. 3 ziekenhuizen in 3 maanden doorlopen VU a'dam OLVG en LUMC ze wisten het niet. In belgie terechtgekomen en blijkt een cyste aan de eiertok en vergote eierstok, vorige week maandag is ze geopereerd bleek uitzaaing van de maag in de eierstok te zijn heeft ook darmen en buikvlies aangetast alles was nog in een heel pril stadium. deze week nog chemo erachteraan. In Belgie wordt he pas geholpen, afspraak maken met dokter van der Broeke de beste arts op gynecelogy echt doen hoor wij zijn ook iedereen en alle instanties gepasseerd.

    Er staan in Belgie (UZ) niet voor niets zoveel nederlandse autos voor de deur !

    Peter

    Reageer
    #4

    oke, maar is dat wel hetzelfde als wat ik heb, want ik heb dus alleen een cyste van 5 cm op mijn eierstok, maar er is niet zoveel verteld dus ik denk niet dat dit echt hetzelfde is als dat ik heb. omdat ik verder ook geen pijn heb bij het plassen of eten of drinken heb ofzo, de pijn kan ik eigenlijk elk moment hebben of ik nou in bed lig of aan het werk ben of op de bank tv zit te kijken dat maakt niet zoveel uit!
    maar ik vroeg me af of er nog iemand is die zoiets heeft (gehad). op de echo was het een mooie ronde zwarte vlek laat maar zeggen.

    Reageer
    #5
    Reageer
    #6

    Beste mevrouw,

    Een aantal jaar geleden kampte ik met het zelfde probleem als u. Jaren van onbegrip en geen doorverwijzing naar een gyneacoloog.Dat heeft een jaar of 4 in beslag genomen. Bij een echo bleek er een cyte te zitten van 5 cm. Tijdens de operatie bleek het groter te zijn (als een bloemkooltje) ze hebben toen de cyte leeggezogen en een opening in de cyste gemaakt. Zodat het niet meer dicht kon groeien. Na 3 jaar weer aangegroeid en ben ik in een ander ziekenhuis geopereerd waar ik meer vertrouwen in had. Daar snapte ze mijn huisarts niet die me zolang had door laten modderen.De cyste was nu nog groter en had een omvang van een zwangerschap van 7mnd.Ze hebben mijn eierstok kunnen sparen, maar het had niet veel gescheeld of het had kunnen knappen, met alle gevolgen van dien! Tijdens de operatie bleek ik een cyste te hebben te grote van een watermeloen. (2liter vocht). Al met al een pittige nasleep. Maar gelukkig was de inhoud goedaardig en had ik na jaren van strubbelingen eindelijk een tijd van pijnvrij! Ik wit niet meer hoe dat voelde. Helaas maakt mijn lichaam het hormoon aan zodat ik in de toekomst meer kans heb op een cyste dan normaal.Mijn eierstokken zijn nog in tact, maar met oog op een kinderwens hebben ze die ene ook laten zitten. Maar ondervind vaak krampen daar nog aan. Als ik de 40 ben gepaseerd zal ik daar makkelijker mee instemmen om het te laten verwijderen.

    Reageer
    #7

    Hallo,

    oktober 2008, in een dag tijd was ik plotseling doodziek, kon geen water meer binnen meer houden, koorts, ijlen, en vreselijke buikpijn. ik hield het niet meer uit. naar de eerste hulp. op de ctscan konden ze niks vinden, de bloedwaardes waren wel helemaal verkeerd. toen werd er een gynacoloog bij gehaald. ik had PID. alles onstoken. heb een week in het ziekenhuis gelegen. werd ontslagen maar had nog steeds pijn. wel minder maar nog steeds pijn. na een week op controle kreeg ik te horen dat ik ook buikvliesontsteking had. en dus geluk had gehad. nu inmiddels bijna 2 jaar verder. heb ik nog steeds pijn aan mijn onderbuik en onderrug waar je eierstokken zitten. er werd mij verteld moet je mee leren leven, is iets van na de onstekingen. maar nu al een tijdje merkte ik dat er meer klachten bijkomen. steken, die vreselijk zijn, heel vaal moeten plassen, tussentijds bloedverlies. en de pijn aan de onderrug en buik worden erger.
    Vreselijk is het , je weet gewoon dat er iets mis is maar wat ? ik dus maar weer naar de dokter, uitstrijkje en kweekje gemaakt. ook moest ik voor een echo. Uit deze echo blijkt dat ik een cyste heb van 5 cm links. nu moet ik donderdag naar de gynacoloog. ben benieuwd wat ze gaan doen. ik hoop dat ze hem eruit halen. tevens heb ik ook weer een infectie erbij.

    je wordt gewoon gek ervan. hoe kom je eraan?

    nog meer mensen die zich in dit verhaal herkennen ?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb vandaag te horen gekregen dat ik een cyste heb van 5 cm de gynaecoloog zei dat hij uit zich zelf ook kan verdwijnen. En als dat gebeurt je heel veel pijn kan krijgen, ook dat als ik koorts krijg of moet spugen gelijk aan de bel trekken. ik vind het allemaal maar spannend ik ging voor heel wat anders en ga terug naar huis met iets nieuws... Ik ben 21 en lees verhalen op internet waar ik best van schrik... Ik heb best veel pijn ik werk 4 dagen en hoop echt niet dat hij maar groter wordt. Ik hoop eigenlijk dat er iemand is die me wad meer kan vertellen.. Over hun ervaringen en over of je nog wel vruchtbaar ben al het wel wordt weg gehaald.. En als hij knapt (is dat niet gevaarlijk ) moet ik het zien als iets onschuldigs? ik moet over 3 maanden terug komen is dat niet te lang straks groeit hij veel sneller dan ze zelf zegen of denken... Ik heb hier voor al een eileider ontsteking gehad een jaar geleden kan dat er niet wat mee te maken hebben ook heb ik mirena spiraaltje daar van zei ze dat, dat vaker voor kwam als een vrouw een spiraaltje heeft . Toch zou ik het fijn vinden als er iemand is die het zelfde heeft om haar verhaal te delen al vast bedankt

    Reageer
    #10

    Hallo
    Ik heb ook een cyste van 3 bij 5 cm en dat heel zeer ik ben al een paar keer daar voor naar het ziekenhuis geweest ook moets ik bloed prikken daar was niks mis mee allen ik vriels heel veel bloed als ik naar de wc ga en ik moet ook wagten wat die cyste gaat doen of hij gaat van zelf weg of hij groet maar er is dan ook een kans dat je eierstok gaat draien is mij vertelt in het ziekenhuis en dan moet die dr uit

    Reageer
    #11

    Ik heb sinds okt erge last v mn onderbuik en veel plassen. Na bloed en urine onderzoek geen onsteking. Bij uroloog in ct scan daar was Een cyste te zien op eierstok v 4,5 cm. Ik heb veel buikpijn klachten maar weten niet oft v blaas of cyste afkomt. Heb ook veel migraine daarom slik ik de pil door. Hij moet er uit als hij gaat draaien. Maar heb nog steeds veel last. M'n vraag is of je ook bloed verlies hebt vaginaal bij laparasopie? Heb ook slechte stoelgang miss door blaas of cyste. Niemand weet niks en ik heb ontzettend last. Ik merk ook opt moment dat ik ongesteld moet worden bij spotting dat ik ook ergere last krijg v cyste op linker eierstok. Gynaecoloog vind dit onwaarschijnlijk. M'n buik ziet er ook zwanger uit. Opgezet. Zijn er meer die hier last v hebben? Sima....

    Reageer
    #12

    Zijn er mensen bekend met een laparascopie? Hoe dat gaat? Ook van tevoren en erna?.. Sima

    Reageer
    #13
    Reageer
    #14

    zeer herkenbaar. Al jouw klachten hebben er bij mij toe geleid dat ik gisteren zoveel pijn had dat ik opgenomen ben in het ziekenhuis. Daar bleek n.a.v. een CT-scan dat ik een cyste had die de eileider afknelde waardoor doorbloeding niet (meer) mogelijk was. De cyste is gisteren verwijderd en ik voel me herboren.

    Reageer
    #15

    Ik had er een van 6 cm en er groeiden nog twee erachter zeg maar. Heel veel last van gehad. Heb veel lavendelthee gedronken en stoom kruiden gebruikt. Tijdens de operatie kwamen ze erachter dat het heel klein is geworden 4 cm. Probeer kaas, melk en chocolade te vermijden. Koffie is ook niet goed. Als je veel pijn blijft houden gewoon blijven bellen en afspraken maken.

    Reageer
Reageer op: cyste op eierstok 5cm.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief