blauwe bulten op schaamlip

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,
    Ik heb al jaren lang een soort blauwe bulten (2st.) op mijn buitenste schaamlip. Ik ging er altijd vanuit dat dit een soort spataderen of iets waren.
    Heb er nooit last van gehad, ook niet tijdens het vrijen.
    Nu ben ik er achter gekomen dat ik er in middels meer dan twee heb in datzelfde gebied.

    Heeft iemand enig idee wat het kan zijn?
    Ik heb hier namelijk niets over kunnen vinden op internet.

    Reageer
    #2

    Blauwe plekken op de labia? Dit zou het teken van Chadwick kunnen zijn.

    Het teken van Chadwick is een blauwe verkleuring van de vagina en vulva als gevolg van veneuze stuwing. Het is een vroeg kenmerk van zwangerschap en treedt reeds zes tot acht weken na de conceptie op.

    Chadwicks teken wordt dus veroorzaakt door veneuze stuwing. Het is dus mogelijk dat een andere oorzaak dan een mogelijke zwangerschap de verkleuring veroorzaakt. Raadpleeg hiervoor altijd uw huisarts.

    Als het slechts een klein gebied betreft, in tegenstelling tot de gehele vulva, vagina en baarmoederhals, dan kan de oorzaak gelegen zijn in bijvoorbeeld ruwe seks met als gevolg eenvoudige blauwe plekken veroorzaakt door bloeduitstortingen.

    Als het aanhoudt of als het zich verspreidt, moet u een altijd uw huisarts raadplegen.

    Reageer
    #3

    weet je inmiddels wat het is? ook ik kan niets vinden op het hele internet!!!!!
    Groetjes

    Reageer
    #5

    Inmiddels heel wat jaren later lees ik dit, ik heb precies hetzelfde...

    Tijdens mijn lastste drie zwangerschappen had ik telkens last van spataderen in mijn knieholten, kuiten, liezen en schaamlippen, die na de bevalling als vanzelf meteen weer bijna volledig verdwenen.

    Mijn laatste bevalling is inmiddels al weer zeven jaar geleden en ik heb nu al een aantal jaren alleen nog op mijn buitenste schaamlippen een aantal blauwpaarse bultjes, soort bloeduitstortinkjes. (De dikke opgezette aderen van tijdens de zwangerschappen zijn wel  weer netjes geslonken en ziet er verder gezond uit.)

    Deze bloedbultjes hebben echter niks te maken met het wel of niet hebben van (ruwe) seks, zoals hierboven wordt gesteld.

    Het verandert namelijk niet. Het wordt niet veel erger en ook niet minder.

    Ik vraag me af of het door hormonen komt, inmiddels heb ik namelijk ook de eerste symptomen van de overgang, zoals onverwachte opvliegers zo nu en dan.

    Ik heb het idee dat het nog steeds met die spatadertjes te maken heeft, en doordat de schaamlippen zo vol adertjes zitten, dat de adertjes met zwakke vaten daar het meest kwetsbaar zijn?!

    Reageer
    #6

    Het zouden spatadertjes kunnen zijn. Omdat je eerder ook al last van had en ze dus toch al aanwezig waren.

    Reageer
Reageer op: blauwe bulten op schaamlip


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief