Licht bloedverlies? Help

Online ZorgZus
 • #1

  Ik moet de pil slikken tot woensdag, maar heb aan het begin van deze maand mijn pil niet heel netjes geslikt. Wel binnen 12u verschil.

  Volgens mijn vriend kon dit geen kwaad, studeert geneeskunde, cijfers waar je u op zegt, dus geloofde het. Zoals mijn moeder altijd mooi zegt kennen wij de term condoom niet meer en is het altijd zonder.

  Nu KAN, nihil, je door de pil heen zwanger raken?

  Probleem is dat ik mijzelf nu gek heb gemaakt. Ik kreeg ineens onwijze last van mijn buik, had het gister al en dacht eigenlijk dat ik te veel gegeten had. Niet. Kon alleen plassen.

  Veeg net alles netjes weg, maar tot mijn verbazing (zie foto) is het licht roze? Met een ‘dotje’ bloed. De derde keer al vanavond, maar dacht eerst het zal wel.

  Nu ben ik dus gaan googlen en lees heel veel over innestelingsbloed tegen? Als ik mijn eerste menstruatie data van december aangeef en mijn cyclusduur in zo’n berekening app geeft hij aan dat ik tussen de 7e en de 14e daar EVT last van kan hebben (in het geval van zwangerschap)

  Moet ik dit gewoon afwachten, afwachten tot ik ongesteld word? MAAR als ik ongesteld word, is dit een garantie dat ik voor de volle 100% niet zwanger ben?

  Reageer
  #2

  Dit is de foto, vergeten!

  Reageer
  #3

  Je gooit wat dingen door elkaar.
  "dat ik tussen de 7e en de 14e daar EVT last van kan hebben." Dat is dan geen innestelingsbloeding, maar een ovulatiebloeding. Maar als je de pil slikt heb je geen ovulatie.
  Als je nu wel een innestelingsbloeding zou hebben, dan zou je ongeveer 1 week geleden zwanger geraakt moeten zijn. En dat is toch onwaarschijnlijk als je de pil gebruikt.
  "maar heb aan het begin van deze maand mijn pil niet heel netjes geslikt. Wel binnen 12u verschil." Dat is dus verder geen probleem als het maar niet langer dan 12 uur is.

  Zekerheid of je al dan niet zwanger bent krijg je alleen maar met een zwangerschaptest

  Reageer
  #4

  Wat voor ‘bloed’ is het dan precies in mijn geval? Een ovulatiebloeding die tussen de pil door ineens op is gedoken?

  Reageer
  #5

  Nee, want je hebt geen ovulatie door de pil. Het kan spotting zijn. dat komt wel eens voor bij pilgebruik

  Reageer
  #6

  Ah oke! Zag net ook dat de laatste keren dat ik seks heb gehad 26,28 en 31 december zijn geweest.

  Bedankt voor uw input

  Reageer
Reageer op: Licht bloedverlies? Help
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief