pijn onderbuik, contactbloedingen…

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo ik ben 26 en heb al enkele maanden bloedverlies na het vrijen. volgens de huisarts heb ik geen infectie en zit het spiraaltje nog goed... ik heb alleen vaak buikpijn en rugpijn, regelmatig jeuk en tijdens het maken van het uitstrijkje verloor ik ook bloed...ook had ik pas geen contrle over ontlasting (heel genant) en veel afscheiding....en ben in relatief korte tijd 7 kilo aangekomen...ik kan pas over drie maanden terecht bij de gynaecoloog. ben bang voor baarmoederkanker...iemand ervaring met deze symptomen?

    Reageer
    #2

    Mogelijke oorzaken van postcoïtaal bloedverlies zijn: vaginale infectie, SOA, Chlamydia, te ruige seks, bloeding van de penis, bloed in het zaad van de man, cevicitis, poliepen aan de cervix, cervix kanker, stollingsstoornissen, baarmoederkanker, medicijngebruik en vele anderen.

    De huisarts moet om een diagnose te stellen informeren naar: of jullie ruig of rustig vrijen, of jouw partnet bloedingen heeft aan de penis, of je een IUD gebruikt (spiraaltje o.i.d.), bloedingsstoornissen in de familie, anticonceptie (sterkere pil nodig?), bloedingen tussentijds niet gerelateerd aan seksueel contact, vaginale afscheiding en zwangerschapsverschijnselen.

    En om de diagnose te kunnen stellen is er onderzoek nodig: speculumonderzoek, uitstrijkje, SOA-test, zwangerschapstest, en een colposcopie.

    Reageer
    #3

    Klinkt als klachten die van je spiraaltje afkomen;

    Reageer
    #4

    Ik heb ook een spiraaltje en ben al meerdere keren onderzocht, aangezien ik ook last heb van contactbloedingen. Bij mij weten ze, na twee jaar, nog steeds niet wat het is...

    Reageer
    #6

    Van de Nederlandse vrouwen van achttien tot dertig jaar is 11,8 procent besmet met één of meerdere van de HPV-virussen, die een verhoogd risico kunnen geven op baarmoederhalskanker later in het leven. Een besmetting met HPV 16 of HPV 18 komt voor bij respectievelijk 2,8 procent en 1,4 procent van deze leeftijdscategorie. Dit zijn de twee HPV-virussen, waartegen preventief vaccineren mogelijk is.

    Reageer
    #7

    hoi,

    ik heb nu zins september mijn spiraaltje
    dat vond ik wel zo handig na 3 kinderen waar twee van door de pil heen.
    ik heb mijn spiraaltje nu van af september
    ik ben volgens mijn maar een keer ongesteld geweest
    en daarna verloor ik steeds tussen door bloed
    nu viel het mijn op dat het ook na het vrijen was
    en kreeg ook last van krampig gevoel als of ik ongesteld moest worden.
    ik ben afgelopen dinsdag naar de huisarts geweest.
    ze heeft de touwtjes iets korter gemaakt.
    ze heeft ook een uitstrijkje gemaakt en ik moet volgende week een vaginale echo laten maken
    en hoor over twee weken de uitslag van het uitstrijkje en wat de echo heeft op geleverd.
    laten we hopen dat het aan het spiraaltje ligt he.

    mvg.natasja

    Reageer
    #8

    ja, laten we dat maar hopen.
    als het het spiraal is, laat je het dan verwijderen?
    overweeg je dan sterilisatie? of je man?
    Sterilisatie van de man is nml zo gebeurt, jij hebt al 3 zwangerschappen gehad en nu dit gedonder.
    als het uitstrijkje goed is, wacht dan, als je toch nog klachten houdt, niet verder af, maar vraag een colposcopie voor de zekerheid. een uitstrijkje geeft helaas maar 65% aan als er een afwijking zit, 35% wordt het dus gemist.
    het beste, Brenda

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    hallo,

    het is me opgevallen dat ik na de seks bloed. Ik heb donderdag seks gehad en ik blijf nog steeds bloeden. Ik neem de pil en het kan niet dat ik mijn regels moet krijgen want ik heb ze er 2-3 weken geleden laten doorkomen.. ??

    Reageer
    #10

    Heb je het vaker na seks? Zo ja, ga dan naar de dokter met de klacht. Is het eenmalig, dan zou het een tussentijdse bloeding kunnen zijn. Of een doorbraakbloeding als je pillen vergeten zou zijn

    Reageer
    #11

    Heb al 2 keer op rij bloedingen gedurende/na de seks en ook een paar uur erna hevige steken in de onderbuik en bloedverlies. Wat kan dit betekenen?

    Reageer
    #12

    Het kan en infectie zijn. Ga met de klachten naar de huisarts

    Reageer
    #13

    hoi
    ik heb ook sinds 1 december 2016 een mirena spiraaltje

    en na de sex altijd bloedverlies en hevige pijn in de buik

    dit elke keer … al 2 jaar lang

    elke maand een uitstrijkje laten doen en ook andere testen en elke test was positief

    ik heb nu een MRI scan gekregen vorige week en krijg a.s vrijdag de uitslagen ervan

    en aan een kant hoop ik dat er wat aan de hand is waardoor ik dit alles heb ..ik loop al met abnormale bloedingen nu al 17 jaar .. ben nu 29 en het enorm beu .. maar sinds het spiraal heb ik elke keer na gemeenschap enorme bloedingen en helse pijn in de onderbuik ..
    komt dit door het spiraaltje ? want aangezien ik dit zo heftig heb sinds ik dat ding heb klinkt het vrij logisch maar ivm voor geschiedenis met abnormale menstruaties al 17 jaar lang weet ik het niet en word ik met de dag onzekerder 🙁

    Reageer
Reageer op: pijn onderbuik, contactbloedingen…


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief