Vocht in baarmoeder

Online ZorgZus
 • #1

  Hi,

  Ik heb op 8 januari onveilig seks gehad waarna ik een morning after pil heb genomen. Volgens de Flo app was dit wel rond mijn eisprong (kwam ik pas later achter), maar ik weet dus niet precies wanneer deze is geweest. Heb wel de morning after binnen 24 uur genomen.

  Sinds 15 januari begon ik zwangerschapssymptomen te krijgen, er was dus angst dat ik misschien zwanger zou zijn. De kans is natuurlijk klein maar heb wel meerdere keren vorige week getest: allemaal negatief.

  Gister ben ik ongesteld geworden, mijn cyclus is regelmatig en het kwam ook op de verwachtte dag. Het duurde wel even voordat het doorzette en normaal heb ik dan ook echt de hele dag krampen en rugpijn maar dit viel best mee.

  Vandaag had ik een afspraak staan om een spiraal te zetten omdat ik dus geen kinderwens heb en gewoon zonder condoom met mijn partner wil vrijen. Tijdens de afspraak ging de gynaecoloog (naderhand kwam ik erachter dat zij in opleiding was) een echo doen en toen zag ze vocht in mijn baarmoeder. Ik was natuurlijk meteen geschrokken omdat ik er vanuit ging dat ik niet zwanger kon zijn i.v.m. de bloeding die ik nu heb + negatieve testen. Ze zei dat als mijn testen negatief waren ze zich geen zorgen maakte en heeft hem toen geplaatst. Uiteindelijk gaf ik aan toch wel een beetje ongerust te zijn dus heb ik daar ook een test gedaan (met urine). Na ongeveer een minuutje zei ze dat ie negatief was, gooide hem weg en sloot het gesprek af.

  Nu ben ik toch nog best wel ongerust omdat ik dus de symptomen sinds de 15e nog steeds heb. Mijn moeder raadt aan om morgen te bellen voor een bloedtest. Kan vocht in de baarmoeder ook iets anders kan zijn dan een zwangerschap? En is het überhaupt mogelijk dat zo’n test negatief is maar je toch wel zwanger blijkt te zijn?

  Reageer
  #2

  Je kunt dus binnen 1 week na de seks onmogelijk al zwangerschapssymptomen hebben. Als je klachten had, komen die ergens anders vandaan. En waarschijnlijk dus van de morning after pil. Je hebt negatieve testen gehad en je menstruatie is op gang gekomen. Dus zwanger zul je niet zijn

  Reageer
  #3

  Duidelijk! Maar wat zou vocht in de baarmoeder dan nog meer kunnen betekenen?

  Reageer
  #4

  Misschien nog een restant van je menstruatie.

  Reageer
Reageer op: Vocht in baarmoeder
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief