Irritatie vagina vriendin

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Mijn vriendin kampt met een probleempje. Een 3 tal weken geleden had ze een schimmelinfectie en creme gebruikt, die afscheiding jeuk en irritatie verdween. We hebben netjes een tijd gewacht met seks hebben maar nu hebben we wel weer seks. Het enige wat nu gebeurt is dat bij het penetreren, het aan het begin een beetje pijn doet. Vervolgens gedurende de seks heeft ze nergens last van, maar daarna kan het een beetje gevoelig zijn. Ook als we kijken zien we (op verschillende plekken) na de seks dan een soort schaafplekje zitten bij de ingang. Deze herstelt dan ook binnen een dag of 2, en doet kort na de seks al geen pijn oid. Ze heeft geen afscheiding of jeuk oid.

    Kan het zo zijn dat de creme haar huid strakker of gevoeliger is geworden en er dan bij penetratie een schaafplekje kan ontstaan? Aankomende vrijdag gaat ze voor de zekerheid bellen naar de huisarts, maar wij vermoeden dat het iets te maken heeft met de seks en/of creme doordat het alleen dan ontstaat. We gebruiken ook glijmiddel, en ik draag een condoom (met een beetje glijmiddel). Maar toch lijkt er af en toe een schaafplekje te ontstaan.

    Ik hoor graag wat uw mening is

    Reageer
    #2

    Met (op verschillende plekken) bedoel ik niet dat er meerdere wondjes zijn, maar vaak 1 op een andere plek. In ieder geval rond de ingang van de vagina

    Reageer
    #3

    Het kan een gevolg van de creme zijn

    Reageer
    #4

    Bedankt voor de reactie. Op welke manier kunnen we dit verhelpen? Ze heeft aanstaande maandag een afspraak bij de huisarts voor de zekerheid, zij dachten iets in het trant van een vicieuze cirkel waarbij ze te veel spanning zou hebben. Het gekke is dat ze er niet minder zin in seks door krijgt. Het doet dan even een klein beetje pijn helemaal aan het begin van penetreren, maar vervolgens voelt ze het niet meer. Uiteindelijk kan zo’n schaafplekje nog wel even irriteren na de seks maar na het afspoelen (glijmiddel etc) voelt ze er niks meer van, en na een dag of 2 is het plekje verdwenen.

    Reageer
    #5

    Gewoon maar eens even naar de huisarts

    Reageer
    #6

    Okee.. Sorry ik maak me nogal snel zorgen over mijn vriendin en nu ook. Ben enorm bang dat het iets ernstigs is, ondanks dr minimale klachten..

    Reageer
    #7

    Zal wel niet zo'n vaart lopen

    Reageer
    #8

    Deze cremes maken je huid tijdelijk wat dunner is mijn ervaring. Gaat bij mij altijd vanzelf weer over.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Bedankt voor jullie reacties.

    De huisarts heeft gekeken en dacht dat de schimmelinfectie wellicht nog niet helemaal verholpen was, ze moet weer 7 dagen creme gebruiken. Het is zo, dat haar vagina tijdens de vorige schimmeluitbraak erg geïrriteerd was en het dus ook pijnlijk kon zijn om te fietsen. Na de kuur met creme, een paar weken terug, was dit verbeterd net zoals de afscheiding etc, maar ontstonden er dus wel wondjes na seks. Nu is het zo dat ze 2 dagen gesmeerd heeft, en het vandaag wel weer geïrriteerd voelde op de fiets. Zelfs zegt ze dat het niet iets is waar ze zich zorgen over maakt, en het gewoon hoort bij die schimmelinfectie die niet weg is. Toch maak ik me opnieuw zorgen. Wat denken jullie?

    Reageer
    #10

    Tevens heeft ze een erg slecht zadel zegt ze 😉

    Reageer
    #11

    Het kan de combinatie zijn van slecht zadel en schimmelinfectie

    Reageer
    #12

    Hallo John,

    Nu een tijdje later wilde ik u graag een aantal vragen stellen. Mijn vriendin is in de tussentijd, ongeveer een maand geleden, terug gegaan naar de huisarts. Die stelde opnieuw een schimmelinfectie vast, en ze mocht opnieuw gaan smeren met Canesten. Nadat ze dit deed werd het ook zeker beter, ook na seks had ze geen scheurtjes of irritatie meer. Nu 2 maanden later is het weer een beetje terug. Het fietsen bijvoorbeeld, doet geen pijn. Maar aan het begin van de seks doet het een beetje pijn bij haar, en gedurende de seks verdwijnt dit weer. Na de seks is er inderdaad dan een soort scheurtje te zien, dat na een aantal dagen weer hersteld. Ook is dan de huid rondom de ingang van haar vagina een beetje geschaafd, ook dit herstelt dan snel. Ze wilt sowieso nog een afspraak maken, maar als het zenuwachtige vriendje dat ik ben wilde ik alvast een vraag stellen:
    - Aangezien de schimmelcreme de vorige keer hielp, is het dan niet waarschijnlijk dat dit inderdaad een hardnekkige schimmelinfectie is?

    Reageer
    #13

    Dat is dan voor de hand liggend. Heb jij zelf ook creme gebruikt toen je vriendin die gebruikte? En tijdens het gebruik van de creme ook geen seks gehad?

    Reageer
    #14

    Bedankt voor het antwoord. Nee ik heb geen creme gebruikt maar we hebben altijd seks met condoom, dus dat was volgens de huisarts niet nodig. Tevens hebben we tijdens de kuur geen seks gehad!

    Reageer
    #15

    Als jullie altijd een condoom gebruiken was het inderdaad niet nodig.
    Gebruikt je vriendin de pil? Gebruikt je vriendin een vaginale douche voor haar vagina?

    Reageer
Reageer op: Irritatie vagina vriendin


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief