Ruikende vagina met veel afscheiding

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Eigenlijk zolang ik al weet heb ik last van aardig wat afscheiding en soms ruikt het ook vreemd. Niet fris!
    Vaak als ik een aantal keer naar het toilet ben geweest om te plassen krijg ik meer last van afscheiding en ruikt het ook sterker. heb ik mij gedouched dan heb ik er tijdelijk geen last van. totdat ik weer naar het toilet moet.. etc.
    Erg vervelend, je voelt je onprettig, ook al ruik je alleen zelf die lucht. en is mijn onderbroek altijd wat vochtig.

    Ben hiervoor nog niet bij de dokter geweest, weet ook niet of dit direct nodig is. (dan kun je voor ieder klein dingetje wel naar die man toe gaan).
    Maar misschien zijn er meer vrouwen die heir last van hebben en wat doen jullie hieraan?

    Groetjes!

    Reageer
    #2

    Er is een aantal dingen zelf aan te doen:

    Ten eerste, zeep is niet goed voor zuurgraad van de vagina. Candida kan dan gemakkelijker groeien. Daarom is het beter de vagina alleen met water te wassen.

    Om een infectie te voorkomen of infectie terug te dringen, kun je Lactacyd gebruiken. Dit is vrij verkrijgbaar bij de drogist

    Als je wordt behandeld voor Candida is het verstandig de partner mee te behandelen en tijdens de behandeling geen seks te hebben. Zo krijgt het lichaam gelegenheid te herstellen.

    Je kunt ook veel doen om het te voorkomen.
    Let op: het is normaal om altijd een beetje afscheiding te hebben. Dit kan varieren qua hoeveelheid en de samenstelling rond de menstruatie.
    Medicijngebruik, stress, vermoeidheid of een verminderde weerstand kunnen de vaginale afscheiding ook beïnvloeden. Zorg dus voor een goede algemene lichamelijke en geestelijke conditie.

    Ik herhaal:
    Niet met zeep wassen, niet dagelijks inlegkruisjes gebruiken alleen tijdens de menstruatie, vermijd synthetisch ondergoed, gebruik geen spoelvloeistoffen en gebruik geen yoghurttampons
    Wissel tampons iedere 4 uur, draag geen te strakke broeken en veeg na het plassen de vagina van achteren-naar-voren af
    En misschien ten overvloede: was na anaal contact de penis als u vaginaal contact wilt hebben.

    Reageer
Reageer op: Ruikende vagina met veel afscheiding


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief