al jaren last van witte afscheiding,help!

Online ZorgZus
  • #1

    Ik heb echt al jaren last van witte afscheiding uit mijn vagina,
    ik ben nu 22 en sinds m’n 15/16 toen ik ongesteld werd, toen kwam alle ellende.
    Elke dag last van vieze afscheiding, vieze onderbroeken, ik schaamde me rot, ik heb het dan ook lang verborgen gehouden, met 17/18 ging ik eindelijk aan de pil, want mijn ongesteldheid was echt verschrikkelijk, het was zo erg, dat ik s‘nachts geen oog dicht deed.
    Maar die afscheiding ging nog steeds niet weg. En nu 22, loop ik er nog steeds mee rond,

    Ik heb verder ook nergens last van, geen jeuk, of branderig gevoel, geen pijn bij het plassen of bij het vrijen, ik gebruik geen tampons, ik was me niet met zeep, het is super vervelend dat het ruikt, en dat me onderbroeken altijd vies zijn. Ik heb nooit de moed genomen om naar de dokter te gaan, meer uit schaamte, en had ook niemand aan wie ik dat kon toevertrouwen of die met me mee zou gaan naar de dokter.

    Ik heb nu al 4 jaar een vriend, weet niet of hij het al een keer gemerkt heeft, maar heb het nog steeds niet verteld dat ik dat heb, misschien vindt ie dat wel stom dat ik dat nog nooit verteld heb.

    Kan a.u.b iemand mij helpen, weet het niet meer. Is er een medicijn waardoor dat over gaat, of in ieder geval minder wordt.

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Hoi Bloempje,

    Als je afscheiding vies ruikt, is het waarschijnlijk een schimmel. Daar moet je wel voor naar je huisarts, anders kom je er niet vanaf. Je krijgt dan iets voorgeschreven en je bent er snel vanaf.

    Niks om voor je te schamen. Het komt heeeeeeeeeeel vaak voor. En wees niet bang om hiermee naar je huisarts te gaan, hij/zij ziet dagelijks dit soort dingen.

    Succes!

    Reageer
    #3

    ik heb het ook, maar volgens mij is dat geen schimmel hoor.
    Wel heel vervelend idd, ik kan ook geen dag zonder inlegkruisjes....]
    noemen ze dit geen witte vloed?

    Reageer
    #4

    Afscheiding of witte vloed is normaal, behalve als het stinkt of verkleurd is. Dan is het zeker wel een schimmel.

    Reageer
    #5

    afscheiding hoort kleurloos en bijna geurloos te zijn. Feit is, dat het altijd een heel klein beetje naar verse vis ruikt, dus niet stinkt!
    Geen inlegkruisjes gebruiken en alleen katoenen broekjes, niet wassen met zeep.
    Als het een kleurtje heeft of een erg vies geurtje zou ik het toch eens laten testen op een candida of b.v. trichomas. Succes! Brenda

    Reageer
    #6

    Sommige vrouwen hebben nou eenmaal last van meer afscheiding dan de ander. Het is niet vreemd. Heel normaal juist.. Als de afscheiding altijd hetzelfde is geweest, dus geen verandering qua kleur en geur is het niet iets om je zorgen om te maken. Je hebt gewoon pech.. Inlegkruisjes zijn uit den boze. Hier wordt het niet beter van. Draag katoenen ondergoed. Je vriend zal het ook niet vreemd vinden. Iedere vrouw is nou eenmaal anders. Je hoeft het hem niet eens te vertellen want heel raar is het niet. Mocht je het wel willen vertellen zou ik hem dat erbij zeggen.
    Succes & groetjes!

    Reageer
    #7

    nou ik draag gewoon katoenen strings, maar ik doe dus echt wel een inlgkruisje in hoor!
    anders kan ik om het halfuur wel een schone string aantrekken , zo erg is het.
    ik heb het weleens geprobeed, maar dan veegde ik de afscheiding weg met een wc papiertje maar dan lijkt het net of ik hard gedroode sperma vlekken in mn ondergoed heb! Dan maar liver een inlegkruisje dan voel ik me stukken schoner/ frisser!

    Reageer
    #8

    Ik heb dat ook hoor.. Het is normaal dat het een beetje ruikt.. afscheiding bij een man ruikt ook.. En dat de afscheiding wit is maakt ook niks uit.. het is zoals gezegd.. iedere vrouw is anders net zoals iedere man anders is.. Ik heb nog nooit klachten gehoord van mannen waarmee ik naar bed ben gegaan.. imo.. eigenlijk heb ik alleen maar complimenten gehad over hoe goed ik ben en dat ze de nattigheid well heel erg opwindend vinden.. Mannen vinden dat dus opwindend.. Ik draag katoenen broekjes en alleen inlegkruisjes met mijn periode.. Ik doe nooit tampons in, wat die kunnen je beschadigen.. en ik vind dat er niks anders dan alleen een penis in mijn vagina thuishoort... en vind je het stinken.. spuit dan wat deo op je broek, dan valt het niet op.. (doe ik soms ook).. Maar het is niks om je zorgen over te maken.. btw.. zotrg dat je niet te droog bent met de sex, dat doet alleen maar pijn en je man vind het ook nie zo opwindend.. Ik denk juist zelf dat ie het heel erg opwindend vindt in hoe nat je wel niet bent.. vooral omdat jij constant vocht af laat.. (wat ik trouwens ook heb.. soms ziet het er gewoon extreem uit, maar voor mij is het normaal.. mssn is het ook omdat ik constant aan sex denk)

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    De kleur is al die jaren het zelfde geweest. gewoon een licht kleurtje, en ja het heeft een visgeurtje, maar is ook nooit iets aan veranderd.
    heb verder ook geen problemen, alleen het is ontzetten vervelend van de onderbroeken.

    Reageer
    #10

    Dag bloempje!

    Je bent inderdaad echt niet de enige. Ik heb precies hetzelfde als jij, ook sinds mn ongesteldheid op mn 12e en ik ben inmiddels 24.
    Ben alleen wel al naar de huisarts geweest, daar hebben ze een best wel pijnlijk uistrijkje genomen maar vonden geen schimmel. Later bij de gyneacoloog kreeg ik te horen dat ik gewoon pech hebben en Deal With It. Erg makkelijk gezegd als je niet degene bent die constant met een natte onderbroek loopt wat vervolgens hard wordt en je jezelf constant ruikt!! Ik weet er ook geen raat meer mee en durf zelfs geen seksuele contacten te hebben omdat ik bang ben dat ze het ruiken of vies reageren als ze mn broekje zien..ik haat het maar ik moet zeggen dat ik het wel geruststellend vind dat ik niet de enige ben, ik begon echt te denken dat ik weer eens zo'n apart geval was!!

    Reageer
    #11

    Hallo,

    Ik heb ook al jaren last van witte afscheiding.. heel vies, maar heb ook gehoord dat de ene vrouw dat meer heeft dan de andere, en dat er niet veel aan te doen is.

    Maar sinds ik de laatste keer ongesteld ben geweest heb ik nu een paar keer bloed er tussen zitten. Ik ben niet meer ongesteld, maar toch heb ik die afscheiding weer maar dan met wat bloed erbij. Is dit heel ernstig? moet ik naar de huisarts?

    Ik heb ook nog nooit seks gehad (om die witte afscheiding) dus het kan ook geen soa zijn. Maar ben wel heel benieuwd wat het is.. want ik word er best onzeker door.

    groetjes mij

    Reageer
    #12

    hey,
    ik heb ook wel last van vrij veel afscheiding, maar heb me er nooit echt zorgen om gemaakt. zo nu en dan (rond mijn menstruatie, of als t n keertje wat langer duurt of heeft geduurd is het n beetje bruiniger, maar dat gaat altijd weer weg, mijn periode is erg lang en wat wisselvallig)
    maargoed. ik gebruik ook altijd inlegkruisjes, daar zijn ze immers ook onder andere voor gemaakt.
    dat deotrucje gebruik ik ook wel eens =P. maar je hebt ook van die vaginale-was-doekjes, die je natuurlijke ph-niveau niet veranderen. deze ruiken meestal naar iets bloemachtigs. ook niet geweldig moet ik toegeven, maar dat blijft wel ff hangen =P
    verder hebk idd ook alleen positieve reacties gehad van jongens, over de nattigheid dus. achja. wan stumpers eig =P.
    maar t is dus niet compleet 'onbruikbaar'. denk niet dat je snel zult hoeven te grijpen naar de tube glijmiddel.
    iig zeker geen zorgen maken tegenover mannen. als ze denken dat iedereen tzelfde is zijn ze ook achterlijk, en smaak heeft dat soort afscheiding ook niet tot amper.

    Reageer
    #14

    Ik ben nu veertien en nog niet ongesteld geweest.
    Ik heb al zo'n 2 jaar een een wit geelig iets in mijn onderbroek. Het stinkt en als het opgedroogt is is het erg brokkerig.
    Ik weet niet wat ik meot doen, ik heb het tegen niemand gezegt.
    Ik heb ergens gelezen dat het een schimmel kan zijn.
    maar hoe kom je daar aan ?
    help me alstjeblieft
    groetjes hopeloos meisje van 14

    Reageer
    #15

    Candidiasis,candidose of candida is een schimmelinfectie (mycose) die veroorzaakt wordt door gistachtige schimmels, voornamelijk Candida albicans. Deze schimmel is bij vrijwel iedereen aanwezig als een normale commensaal, onder andere in de mond, in de darm, op de huid en in de vagina, en vormt met bacteriën een zeker evenwicht. Men spreekt echter van candidiasis wanneer de schimmels een overwicht krijgen op de bacteriën en het biologisch evenwicht verstoord wordt, waardoor een opportunistische infectie ontstaat.

    Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Candidiasis

    Reageer
Reageer op: al jaren last van witte afscheiding,help!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief