Brandend gevoel vagina/ aandrang plassen

Online ZorgZus
  • #1

    Begin september heb ik antibiotica geslikt tegen blaasontsteking. Ik heb vaker last van blaasontstekingen en dacht dat dat deze keer ook zo dus ik had uit voorzorg antibiotica thuis.
    Echter het brandende gevoel ging niet weg, ik werd de week erop ongesteld en het brandende gevoel werd erger. (tampon inbrengen niet pijnlijk). Rond 18 september weer begonnen aan de pil, twee dagen hierna was het brandend/jeukend gevoel niet meer te harden! 's avonds een borrel gedronken, dit verdoofde alleen de volgende dag waren mijn klachten NOG erger.. Ik ben na het weekend na de huisarts gegaan omdat ik zo'n last had van buikpijn, jeuk en branderigheid.
    Maandag naar dokter geweest, deze heeft mij voor een vaginale schimmelinfectie gyno daktarin voor geschreven en ik moest urine inleveren voor SOA, uitslag SOA test (urine) negatief.
    Vrijdag (27)was het zo'n hevige pijn erge pijn, lijkt echt op blaasontsteking. Ik heb ook continu aandrang om te plassen.' s avonds worden de klachten erger, na dat ik geplast heb neemt het gevoel af. Zaterdag avond nog steeds brandend gevoel, vaak plassen; urine huisartsenpost ingeleverd( was geen ochtend urine) urine negatief. Gyno daktarin leek aandoening erger te maken, had ook bloedverlies.

    Woensdag 2 oktober maar weer naar huisarts, daar heb ik kuur gekregen tegen bacteriele vaginose(metronidazol) en 1 tablet fluconazol (schimmelinfectie)mocht dit eerste niet helpen. Bloedverlies is trouwens gestopt.
    3/10; telkens aandrang om te plassen, leek op blaasinfectie/ baarmoeder infectie of iets. Vagina doet pijn. Ook kweekje laten maken van de afscheiding. Niet leuk om ergens heen te gaan. Ook (onder)buikpijn.
    4/10 Deze kuur hielp niet, 4 oktober bovenstaand tablet genomen. Vagina voelt droog en schraal aan. Pijn bij het plassen niet echt, ook vandaag niet echt aandrang gehad. Warmte is prettig dus lig met warme deken in bed. Slaap nu zonder ondergoed in bed, tips internet gelezen. Ik hoef s nachts niet meer dan normaal naar het toilet.
    8/10: Jeuk lijkt iets minder, ’s avonds VEEL meer last, continu zere buik als de blaas maar iets vol zit of vol zit. Na urineren verlicht het de pijn even. Uitwendig vagina schraal en droog. Inwendig vagina nog erg pijn, (branden!) en word ook ’s avonds erger. Als ik boven het schaambeen druk (volgens mij op blaas?) voelt het heel geïrriteerd aan. Met plassen heb ik niet echt pijn (heel af en toe). Warmte verlicht de pijn. Tong is geler dan normaal (waarschijnlijk door de antibiotica?). Flucanozol (voor vaginale schimmel) heeft tot nu toe nog niet veel geholpen. Vanmiddag weer naar dokter, urine vanochtend ingeleverd hoor vanmiddag uitslag. Assistente zei dat in de afscheiding geen gekke dingen waren gevonden…

    Iemand ervaringen?!

    Reageer
    #2

    Heb je inmiddels de uitslag van het urineonderzoek binnen?

    Reageer
    #3

    Geen infectie gevonden.. Word er hopeloos van!

    Reageer
    #4

    De klachten die je hebt lijken toch echt wel op een infectie van de blaas/urinewegen.
    Ik denk dat je er verstandig aan doet om bij de huisarts een verwijzing te vragen voor de uroloog.

    Reageer
    #5

    Ik heb dezelfde klachten, al voor de vierde keer, alle gynaecologen gehad, er is nooit iets duidelijks uitgekomen...
    eerste keer in het alternatieve circuit gedoken, en dat hielp, de keren daarna helaas niet meer.

    Reageer
    #6

    Het is nu 3 jaar later. Maar ik heb precies dezelfde klachten en behandelingen en wordt ook hopeloos! Hoe is het bij jouw afgelopen?

    Reageer
    #7

    Het brandende gevoel in de vagina en de droogte is heel herkenbaar. Het brandende gevoel komt naar boven bij koude, moeheid en gebruik van alcohol. In dit geval is een glas wijn voldoende. Ik hou het allemaal op orde door een wollen onderbroek over mijn andere onderbroek heen te dragen, mijn werk is zodanig in te delen zodat ik niet te moe raak en het glas wijn drink ik half leeg en laat de rest staan. Als ik dit niet doe dan ontaard het geheel in  blaasontsteking.

     

    Reageer
    #8

    Dit soort toestanden ook meegemaakt, i.i.g.  veel vitamine C voor de zuurgraad in baarmoeder en blaas , dat verlicht echt. Sterkte

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hetzelfde gehad en na bij de gynaecoloog te zijn geweest bleek ik een hypertone bekkenbodem te hebben. Dus nu onder behandeling van bekkenbodem therapeute. Het is niet te geloven dat dit soort rare klachten daar vandaan komen, maar ik zou tegen iedereen willen zeggen die dit heeft: laat dat controleren!!! Ook bij mij heeft dit tijden geduurd voor men er achter kwam.

    Reageer
    #10

    Al een aantal weken op en af gedurende de dag een brandend gevoel vagina (plassen doet geen pijn) moet ook de hele dag door veel plassen.Getest op soa en infectie maar daar is niets uit gekomen.Ondertussen word ik knetter gek van deze sitatie.Het maakt me angstig en somber.Help!Wie weet raad?!
    Vriendelijke groetjes Eva

    Reageer
    #11

    Ik heb een zelfde soort probleem! Al vanaf november vorig jaar geregeld last van een 'blaasontsteking gevoel' maar lang niet altijd wordt er een 'blaasontsteking aangetoond. Het doet soms echt flink pijn en ik wordt er niet vrolijker op. Dokters weten het ook niet. Soms is het spontaan dagen weg.

    Ik ben nog maar 23 dus de overgang zal het niet zijn. Meer meiden/vrouwen met deze klachten?

    Reageer
    #12

    Ik heb precies dezelfde klachten en wordt er enorm hopeloos van. Brandend gevoel dat sterk toeneemt en daarna weer even afneemt. Na het plassen brand het weer enorm.

    soa test gehad en urine laten checken, beide negatief. Heb ook al vaginale creme en capsule tegen schimmels geprobeerd, niks helpt….

    Heeft iemand tips??

    Reageer
    #13

    Hier precies dezelfde klachten, soms is het brandende gevoel zo erg ik depri in bed wil liggen... Loop hier al 1.5 jaar mee.. Wordt er gek van

    Constant aandrang on te moeten plassen, al paar keer uroloog, bekkenbodem fysiotherapie, en gynaecoloog geweest alle kunnen ze niks vinden... Soms is het een week weg, en dan opeens is het er weer.

    Strakke broeken dragen is ook bijna onmogelijk

    Reageer
    #14

    Ik heb al een half jaar dezelfde klachten, de gynaecoloog en de huisarts weten niet wat het zou kunnen zijn. Echo was niks geks te zien. De hele dag door onderbuikpijn en een brandend gevoel in vagina. Soa en urinetest waren de laatste keer beide negatief. Wat zou dit nog kunnen zijn? De onderbuikpijn houdt nu al zo lang aan en ik heb geen idee wat dit zou kunnen zijn..

    Reageer
    #15

    Je bekkenbodemspieren zouden ook een oorzaak kunnen zijn. Ga met de klachten naar een bekkenbodemfysiotherapeut

    Reageer
Reageer op: Brandend gevoel vagina/ aandrang plassen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief