Vaginale scheten (zonder sex)

Online ZorgZus
  • #1

    Hi,

    Ik heb sinds kort last van vaginale scheten. Ik zit gewoon op mijn werk en wanneer ik opsta ontschieten ze me gewoon. Het gebeurt de laatste tijd steeds vaker en heeft dus niks met sex te maken.

    Ik ben begin 20, heb een vaste vriend, maar heb niet heel vaak sex. Tijdens de sex heb ik er overigens ook niet vaak last van.

    Hoe kan dit en vooral: hoe kan ik dit voorkomen/vermijden?

    Reageer
    #2

    Hai, probeer eens de bekkenbodemspieren te trainen:
    http://www.webvrouw.nl/urineverlies/bekkenbodemspieren/#.UcRiKpxUpxU

    Reageer
    #3

    hey ik kan vagina scheten laten als ik er zin in heb wat is er mis met mij kan ik het ook trainen ?

    Reageer
    #4

    Er is niets mis met je. Dat komt wel vaker voor.

    Reageer
    #5

    Hoi, het klinkt heel bekent ik ben er voor na de dokter gegaan en hij vertelde mij het is gewoon normaal vaginale scheten ik weet dat het schamend is maar het kan komen door dat de vagina en baarmoeder gevuld raken met lucht en wanneer je je buik aanspant kan de lucht nergens anders na toe dan naar buiten dus is heel normaal alleen vervelend dat het bij jou zo maar gebeurt maar het is heel normaal

    Reageer
    #6

    IK heb dit dus ook. Ik wil nu op een sport gaan, maar ik durf dat bijna niet omdat je daar een soort kunstjes moet doen. En als ik mijn lichaam tijdens het oefenen op een bepaalde manier beweeg komen dan die vaginale scheten. Ik schaam me er echt dood voor..

    Reageer
    #7

    ik heb erg last van vaginale scheten

    Reageer
    #8

    Ik heb hier al jaren last van, met name met sporten zoals yoga en pilates. De oplossing hiervoor is een (kleine) tampon in doen voor het sporten.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik vind het ook erg vervelend, en het gebeurd hij mij in fases, bij bepaalde yogaoefeningen bijvoorbeeld. Vreemd, want soms bij dezelfde oefening dus ook weer niet. Geen peil op te trekken. Sinds kort doe ik bepaalde oefeningen met yoga dus niet meer.

    De tampon ga ik ook eens uitproberen...

    Reageer
    #10

    Dankjewel voor het delen!

    Reageer
    #11

    dag allemaal, ik heb sinds mijn 17de levensjaar ook erg veel last van deze 'vaginale onzuiverheden' . Ik zit namelijk in het roeiteam van mijn middelbare school en deze scheten zijn erg beschamend, vandaar dat ik een oplossing zoek voor dit fenomeen. De bekkenspieroefeningen hebben bij mij geen vruchten opgeleverd.

    Reageer
    #12

    Hallo iedereen die 'last' ervaart van dit fenomee: PVW.

    PVW: punani vacuum wind.

    Ik ben zelf yogadocent en heb hier ongemakken mee in de omgekeerde houdingen zoals : 3 benige hond of de gewone downward facing dog. Het verschilt van dag tot dag en van moment op moment. Wel: hoe ontspannender ik in mn buik en bekken ben hoe erger. Dus yoga na vrijen: PVW gegarandeerd.

    Ik ben niet de enige!! Hoe cool is dat, misschien moeten we er wat mee bedenk ik me..

    Wanneer het ik een PVW: Het zit hem met name in de naar achter kanteling van het bekken (staart been naar achter) samen met de drukverandering in de buikholte. Op zich heel logisch. Als je een emmer onderste boven op t water zet zit de luchtbel in de emmer. Kantel je iets onstaat er een EVW (emmer vacuum wind).

    Als je dus zit en je billen naar achter kantel kan je er dus al 'last' ervan hebben.

    Oplossing:

    Ik ben nu aan het experimenteren door de druk in de buikholte neerwaards te houden. Als ik dus andersom sta en mijn staartbeen kantel of mijn been hef (3 benige hond) blijf ik de lage buikstreek neerwaards drukken op zowel de in en uitademing. De inademing is makkelijker, uitademing is de intentie buik bol houden.

    Dit helpt, maar ik oefen nog steeds.

    De bekkenbodum staat los van de ruimte in de vagina, het vacuum gevoel zit dieper> dat moet je voelen! Plus het bekken/ bekkenbodem bestaat merendeel uit banden. Bekkenbodem spier waar over gesproken wordt is maar een heel dun laagje spieren (de geslachtspieren, kring spier).

    Zoals ik het voel, lijkt het eerder een combinatie aan: genetische bouw vd vagina en wand. De corespieren in de buikstreek en de bewegelijkheid in de organen.

    PVW: Het is misschien grappig omschreven, maar wat moet je anders met het bizarre geluid.

    Tampons werken hier niet en het het negeren ook niet (bij elke ademhaling ademt mijn punani vrolijk mee en ja dit is alles behalve mindfull)  op accepteren komt het aan en er mee leren om te gaan.

    Dus om er vooral yoga: ' Yama en niyama' mee om te gaan. Kom erachter hoe jouw lichaam werkt.

    Embrace je PVW, oefen en have fun with it.. het leven is te kort om er niet om te lachen.

    Succes!!

    Adriënne

    Reageer
    #13

    Ik heb veel last van die vaginaleschete maar vind het heel leuk schete op een ander manier late i like it ??

    Reageer
    #14

    dag dames,

    sluit me aan bij bovenstaande dat het kan gaan om bepaalde bewegingen waarbij lucht ontsnapt.

    MAAR. Het kan ook een andere oorzaak zijn. Bij een bacteriële infectie kan het zijn dat deze bacteriën gas produceren. Je hoeft niet eens veel last te hebben van andere klachten terwijl je deze infectie hebt. Het gaat niet om een SOA maar een infectie doe veroorzaakt kan worden door een verstoring van je zuurgraad. Dat kan door voeding komen, sperma (die kan ook zuurder zijn) of de Candide infectie.

    Bij mij zijn de scheten weg welke oefening ik ook doe met yoga, na een simpele antibioticakuur van de huisarts. Succes!

    Reageer
    #15

    Ik doe aan paaldansen en heb daar in het verleden vaak last van gehad. Ik dacht zelfs aan stoppen en dit is mijn passie. Het is ook gewoon om je kapot te schamen. Veel bewegingen met benen van elkaar, terug samen, dan druk op buik dmv buikspieren die hard aan het werk zijn. En hup, de naar binnen gezogen lucht, gaat ongelukkig terug naar buiten. Heel award, maar ik breng een menstruatie cup in bij het sporten. Balletjes om bekkenbodemspieren te trainen zouden ook kunnen helpen.
    Dit helpt echt!!!!!
    Ik was er heel grappig over aan het praten met mijn man en zei : ik kan er toch moeilijk een kurk induwen .. Die opmerking heeft me aan het denken gezet en gewoon geprobeerd met een vagina veilig object, zoals een menstruatie cup. In Kruidvat zijn er 2 maten. Als je als eens bevallen bent cup B en dan heb je cup A voor niet moeders. Niet gek duur.
    Ik heb het zelden nog voor en als het gebeurt, dan heel stilletjes en onopgemerkt.

    Echt aan te raden.... Ik kan nu ontspannen en niet onzeker gaan sporten zonder angst te hebben, wanneer gebeurt het en wordt het door iemand gehoord.

    Groetjes

    Reageer
Reageer op: Vaginale scheten (zonder sex)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief