Extreem pijnlijke, huidskleurige bultjes bij vagina

Online ZorgZus
  • #1

    2 dagen geleden erge (en nog steeds erg toenemende) last gekregen van:

    • dikke, opgezette, huidskleurige bultjes (redelijk groot, 3 tot ongeveer 5 mm) rond vagina, anus en schaamlippen (binnenste en buitenste) velen met een hard puntje in het midden, zijn over de hele vagina verspreidt en liggen niet erg dicht tegen elkaar aan, sommige liggen wel op een rij van 4 maar niet veel meer
    • extreme pijn, steken en jeuk bij bultjes op de vulva (verhinderd fietsen en fatsoenlijk lopen en zelfs op de zij liggen in bed)
    • extreme pijn en schurend gevoel bij lichte aanraking kleding, handdoeken/washandjes, waterstralen (douchen) of huid (vingers etc), naakt en wijdbeens liggen is de beste en vrijwel enige houding
    • vervelende jeuk en tinteling bij vulva en anus
    • vocht of etter/pus uit een aantal bultjes
    • zeer dikke schaamlippen, erg opgezet en zeer gevoelig, ook extreem gevoelige/pijnlijke clitoris
    • vagina lijkt helemaal "misvormd" "uit model" door dikke schaamlippen, clitoris verdwijnt als het ware in het zeer opgezwollen “hoedje” eromheen, waarop zich ook zeer gevoelige bultjes bevinden
    • wittige, aparte afscheiding, ruikt apart (stinkt)
    • dikke, opgezette en zeer pijnlijke lymfeklieren aan beide kanten, dikke en grote bobbels te voelen aan beide kanten onderhuids
    • erge fysieke vermoeidheid en ook psychisch uitputtend, onmogelijk activiteiten te ondernemen door ernstige hoeveelheid pijn
    • bultjes worden steeds meer elke dag/elke paar uur
    • partner heeft 2 kleine, rode bultjes op penis ontdekt waar ook pus uit kwam, deed geen pijn (misschien iets anders?)

    Reageer
    #2

    De vraag is uiteraard wat dit is en wat ik er aan moet doen, of het een SOA of andere infectie is etc.

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #3

    Heel vreemd. Kan het herpes zijn. Ik herken jou klachten wel. Bij mij is er niks uit de testen gekomen. Wacht even een weekje en smeer het in met sudocreme. Spoelen met lauwwater, verder niks! verbetert het niet, ga dan naar de huisarts.

    Laat even weten hoe het met je gaat.

    Kelly

    Reageer
    #4

    Bedankt,

    Ik ben vandaag (zondag) naar de huisartsenpost gegaan, kon de pijn niet meer verdragen. De dokter leek weinig kennis erover te hebben en deed 't inderdaad af als Herpes, maar klonk totaal niet zeker van zijn zaak en zei verder niet waarmee ik moest oppassen en welke maatregelen ik moest nemen, heel raar (gezien het besmettingsgevaar).
    Ik heb pillen; Valaciclovir (een kuur van 5 dagen) en een zalf voor algemene huid infecties en een zalf voor aambeien gekregen die volgens hem ook zouden helpen.

    Mijn partner was ook mee, waarmee ik onveilige seks heb gehad, en gek genoeg kreeg hij niks toegeschreven, terwijl hij wel twee bultjes heeft. Volgens de dokter was dit niet erg, maar ik denk er anders over.
    Ik neem morgen een second opinion bij mijn eigen huisarts.

    Een weekje wachten was voor mij echt geen optie, gezien ik nou niet meer kan fietsen nog fatsoenlijk kan (trap)lopen van de pijn. De creme helpt wel maar ik slik voornamelijk paracetamol om de pijn te minderen.

    Ook vertelde de dokter me dat de Herpes-infectie alleen mogelijk is via seksueel contact met een al besmet persoon, maar dit is simpelweg onmogelijk, gezien mijn partner en ik een weekje voor onszelf hadden en dus elke dag bij elkaar zijn geweest, geen van ons heeft seks gehad met een ander dan elkaar.
    Dus ik vraag me af of het ook via bijvoorbeeld een wc bril op een openbaar toilet zou kunnen worden overgebracht of het schudden van iemands hand (waar het virus zich op bevindt) en vervolgens zelf bevredigen.

    Op moment voel ik me echt verschrikkelijk en ik heb vandaag de hele dag niks kunnen doen... Hopelijk trekt de pijn weg, ik voel me erg onzeker...

    Reageer
    #5

    Ik hebe echt precies hetzelfde!!!!! Ook het zelfde geval met m'n vriendje, ik heb het nu net zo'n 3 dagen en verga ook echt van de pijn! Loop als een debiel en inderdaad alles schuurt. en er hangt zo'n nare geur daar... ik he ber echt veel last van. vreselijk!
    Zou je mij misschien nog kunnen melden wat jouw andere huisarts heeft gezegd? En heeft de sudocreme geholpen? want dan haal ik die morgen even. Alvast bedankt!

    Reageer
    #6

    Hoi,

    Een herpes besmetting kan pas na drie weken zich uiten. Een weekje alleen zegt niet alles. Het is zelfs helaas bewezen dat je het al langer hebt maar dat het bij een slechte weerstand pas uit. 80% van de bevolking is drager van het virus maar bij maar een paar % uit het in klachten. Je bent overigens wel besmettelijk al heb je geen klachten. Als plassen zeer doet, raad ik je aan onder de douche te gaan, dit helpt echt. En sudocreme is voor het verzachten. Smeer dit met een wattenstaafje anders kan het zijn dat je de rest ook besmet. Vervelend voor jullie zeg, het is echt een vervelende aandoening. Hopelijk vinden ze snel een middel dat het virus vooraltijd uit je lijf laat verdwijnen. Zorg dat je gezond leeft en noten en pinda's, alcolho vermijd. Dit helpt echt.

    sterkte beiden en als jullie nog vragen hebben....

    Groetjes Kelly

    Reageer
    #7

    Nog een aanvulling. Het kan worden overgebracht door toiletbril of door handschudden maar het virus dood snel buiten slijmvlies. Dus die kans is echt nihil. Voor de tweede dame, het lijkt ook op een schimmelinfectie wat jij hebt. Gebruik is een tampon met yoghurt. Dit helpt echt. Waarom alle informatie van mijn kant...ik heb mij overal inverdiept gezien ik al vijf maanden klachten heb.

    Groeten Kelly

    Reageer
    #8

    Hey anoniem,

    Sorry voor m'n wat late reactie, ik wilde gister direct antwoorden, maar vanwege de pijn heb ik dit niet kunnen doen. Ik wou je graag helpen toen ik het las, maar ik ben nu ook erg moe en verward en heb net eindelijk geslapen...

    Ik heb geen sudocreme gebruikt, omdat ik al creme van de arts op zondag had gekregen. Een potje zinkolie en een tubetje Uguentum Contra Haemorrhoides PCH (De aambeiencreme), ik heb alleen niet het idee gekregen dat dit hielp dus ben ik vanmorgen (15-5-'12) naar mijn eigen arts gegaan.

    Dit kostte me veel inspanning (ik heb zelfs achterop de fiets gezeten, je moet absoluut NIET fietsen met de pijn!) en toch merk ik nu nogsteeds dat het veel energie kostte. Ik was ook erg in de war toen mijn dokter vragen stelde, maar uiteindelijk kwam ik er wel uit.

    Toen ik thuis kwam verrekte ik van de pijn terwijl mijn vader voor mij langs de apotheek is gegaan en het voorgeschreven recept heeft opgehaald.

    Mijn eigen arts had er veel meer verstand en begrip voor, ze schreef me pijnstillers (Diclofenac, 20 stuks. Werkt na ongeveer 1 tot 2 uur en werkt goed voor mij, ik mag er meer vragen als ik dat nodig vind en ook hoef ik het niet op te maken, het ligt volledig aan hoe ik mij voel. Ik mag er 3 tot 4 per dag nemen plus nog 8 paracetamol indien nodig) en slaaptabletten (Zoplicon, 10 stuks. Deze heb ik nog niet ingenomen en hoef ik alleen in te nemen wanneer ik dat nodig vind) voor en heeft mijn kuur (Valaciclovir) verlengt naar 10 dagen ipv. 5. Ook heb ik een verdovende zalf (met werkende stoffen Lidocaine en Zunksulfaat, een vaselinecreme) gekregen die ik zeker aanraad om zelf ook bij je arts te halen!!! De pijn wordt vrijwel direct minder (in mijn geval). Het werkt voor mij veel beter dan de andere creme.
    Wel moet je onthouden dat de Valaciclovir pas na 48 uur werkt (gezien ik zondag ben begonnen moet dat dus vandaag rond een uur of 1 zijn geweest) en dat klopt dus ook in mijn geval.

    Ook zei mijn arts dat je je geslachtsdeel niet per se schoon hoeft te maken als dit erg veel pijn doet (sowieso geen zeep etc. en als het wel lukt zachtjes deppen met een beetje water), dus dit ben ik ook niet meer van plan tot de pijn echt voor een langere tijd minder wordt.
    Schoonmaken probeerde ik heel voorzichtig met wattenstaafjes onder de douche (niet met je vingers aankomen!), maar ook dit deed te veel pijn.
    De creme breng ik aan met wegwerp handschoentjes.

    Ik ben nu al lang blij dat ik een paar uurtjes heb kunnen slapen en even aan iets anders kan denken. Wel heb ik het psychisch ontzettend zwaar door de vermoeidheid, pijn en medicijnen maar dit is gewoon even doorzitten.

    Ik zou zo min mogelijk kleding proberen te dragen en er veel lucht bij te laten komen.

    Veel succes en als je vragen of tips voor mij hebt hoor ik het graag!

    Groetjes

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hey Kelly,

    Ja ik las inderdaad dat je het niet altijd hoeft te merken als je inderdaad al drager bent van het virus, het kan dus ook zijn dat één van ons het al langer heeft gehad. Maar ik heb ook gelezen, en mijn arts heeft mij ook verteld, dat intiem seksueel contact zéker niet de enige manier is waarop het virus zich kan verspreiden, zoals je inderdaad zei. Ik weet nu dat Herpes een uur buiten het lichaam kan leven, toch vrij lang en maakt de kans van een besmetting (door bijvoorbeeld een wc-bril) wel realistischer.

    Plassen doet sinds gister ook pijn bij mij, alleen ik durf niet meer met mijn vagina onder de douche, gezien het water erg brandt. Als je het echt aanraadt moet ik het misschien toch proberen, maar betekend dit dat elke keer als ik moet plassen ik helemaal onder de douche moet gaan staan?

    En ondanks dat ik nou de vaselinecreme heb, raad je dan alsnog de sudocreme aan? En zijn wegwerphandschoentjes ook goed ipv. wattenstaafjes voor het aanbrengen?

    Alcohol ga ik inderdaad vanaf nu vermijden, maar algemeen zout (omdat je pinda's afraadt) binnenkrijgen is toch niet erg? Ik voel me vaak iets wakkerder als ik zout (soep of chips etc.) binnenkrijg als ik ziek ben.

    Kelly, bedoel je daarmee dat je vijf maand ernstige pijn hebt of sinds vijf maand bent geïnfecteerd?
    Anders raad ik je zeker mijn creme aan!

    Bedankt!

    Reageer
    #10

    Kelly,

    Meen je serieus dat 80% van de bevolking drager is?! Dat is extreem veel zeg! Dat maakt het risico ernstig groot! Dus veel mensen zijn immuun voor de ziekte? Of krijgen er in ieder geval geen klachten van? Hebben ze dan wel eens een kleine hoeveelheid blaasjes of bultjes die verder niet escaleren (zoals bij mijn vriend, waar ze inmiddels weer wegtrekken) of merken ze hier echt helemaal niks van?

    Wat een apart verhaal...

    Groetjes

    Reageer
    #11

    Nog één vraagje,

    moet ik nu voor de rest van mijn leven alcohol vermijden, of kan ik na mijn eerste aanval weer rustig af en toe wat drinken wanneer ik uit ga etc.?

    Reageer
    #12

    Wat ben ik blij met jullie advies echt waar! Ik zit nu in mijn examens, maar ga zo snel mogelijk richting de dokter! Echt een heel raar virus dit, maaar ben blij dat ik er nu wat informatie over heb. Lang houdt ik dit echt niet meer vol. Maar wat gebeurd er als ik een tampon met yoghurt gebruik?..

    echt bedankt dames.

    groetjes

    Reageer
    #13

    Hoi,

    Ik zelf heb het meeste aan sudocrem maar vaseline is ook goed omdat je het vethoudt, dit heb ik ook van de huisarts gekregen. Het gevaar is wel dat je het constant dichtsmeert waardoor het niet goed kan luchten. Met handschoenen kan ook maar pas wel op dat je het vocht niet uitsmeert, dan besmet je de rest ook en ontstaan er nieuwe bultjes.

    In de erge periode raad ik je aan om onder de douche te plassen, probeer het een keer, NIET te warm maar lauw water. Alcohol kun je het beste de eerste drie maand vermijden en dan proberen hoe je erop reageert. Noten altijd vermijden!! Je lichaam heeft even de tijd nodig om te herstellen, het is niet zomaar iets en het vergt heeeeel veel energie en emotionele energie. Neem je rust en probeer afleiding te zoeken. Je eerste aanval duurt ongeveer drie weken daarna kan een aanval heel lang uitblijven, het herestel gaat ook veel sneller bij de volgende aanvallen. Het klopt dat 80% van de bevolking drager is. Je hebt twee types 1 en 2. De koortslip is over het algemeen type 1 en bij je vagina 2, dit kan ook 1 zijn door contact met de mond.

    Zelf heb ik aanval op aanval helaas, dit komt zeer weinig voor maar ik ben de gelukkige en inderdaad maar een kleine groep heeft daadwerkelijk klachten waaronder wij.

    Yoghurt goed onderdompelen en een nacht in laten zitten, helpt echt en alleen wassen met lauwwater.

    als je nog meer wilt weten hoor ik het wel;-)) Doe het met alle liefde, ik weet wat jullie doormaken.

    Groetjes Kel

    Reageer
    #14

    Nog een kleine tip Veel water drinken dat maakt de urine dunner en brandt het minder.

    Reageer
    #15

    Ben sinds anderhalve terug van Tunesie van mn nieuwe vriend hebben ook onbeschermde sex gehad gelijk de 2de dag had ik een branderig gevoel bij het plassen en kreeg ik wondjes rond mn vagina gelijk daar naar een dokter (gynacoloog) geweest (zei dat het niks ernstigs was) en medicijnen gekregen het leek te helpen tot ik terug was in nl en alles erger werd de dokter hier denkt dat het herpes is maar als ik fotos en informatie opzoek op internet is het iets heel anders dan wat ik heb donderdag weer naar de dokter voor de bloeduitslag hopelijk is het idd niks ernstigs maar tot zover spoel ik 3x per dag met zo warm mogelijk water (dood bactierien) en smeer ik met sudocreme wat erg verzacht...

    Reageer
Reageer op: Extreem pijnlijke, huidskleurige bultjes bij vagina


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief