Rode branderige pijnlijke kapotte plekken op grote schaamlippen

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Ik ben momenteel 32 weken zwanger en ben besmet met het herpes genitalis virus. Mijn eerste aanval heb ik anderhalf jaar geleden gehad en mijn tweede aanval kreeg ik 6 weken geleden. Ik had de herkenbare symptomen (jeuk, blaasjes in en rondom de vagina) maar vanwege mijn zwangerschap mocht ik geen anti virale kuur slikken. Eerst moest ik dit proberen te verzachten met Dr. Swaab zinkolie maar dit hielp niet. Daarna in overleg met dehuisarts een paar dagen Aciclovir gebruikt (merkloos koortslip creme) en hierdoor zijn de blaasjes afgenomen.

  Nu heb ik alleen nog last van verschrikkelijk pijnlijke, jeukende, branderige rode kapotte plekken op mijn grote schaamlippen en de huid eromheen. Ik gebruik de zinkolie hiertegen ietwat de jeuk verzacht maar dit verzacht alleen als ik 4-5 keer per dag onder de douche gaat, de huid wast met intieme wasemulsie (vanwege het hardnekkige plakken van de zinkolie) en daarna mij weer insmeer met zinkolie en 2x 500 mg paracetamol neem om de pijn enigzins weg te nemen.

  U kunt begrijpen dat ik ten einde raad ben. Ik heb geen blaasjes meer van de herpes en nu zijn het alleen nog die rode pijnlijke jeukerige plekken die mij irriteren. Ook heb ik het idee dat de zinkolie misschien te agressief is om het te verzachten. Hoe kan ik de huid weer herstellen? Ik heb geen partner en dus ook geen seksuele relatie.

  Dank bij voorbaat!

  Reactie
  #2

  Sudocrem (Nederland)/Dermocrem (Belgiƫ)

  Reactie
  #3

  En natuurlijk een hele fijne zwangerschap gewenst verder. Hoop heel erg dat je tijdens de bevalling geen aanval krijgt.
  Liefs, Emma

  Reactie
Reageer op: Rode branderige pijnlijke kapotte plekken op grote schaamlippen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief