sneetje in binnenste schaamlip

Online ZorgZus
  • #1

    Heey,

    Ik loop al wel een tijdje rond met een sneetje in mijn vagina, aan de binnenkant van m'n binnenste schaamlip. Het ziet er heel rood uit (de snee zelf) en doet echt heel veel pijn bij het plassen.

    Omdat ik het nogal gênant vind, durf ik eigenlijk niet naar mijn huisarts..

    Het is niet overdreven opgezwollen rondom de snede en niet vreemd van kleur. Ook heb ik geen rare afscheiding of jeuk. Alleen pijn bij het plassen.

    Ik ben 18 jaar en heb al seks gehad, mocht dit belangrijke informatie zijn.

    Wat moet ik doen??

    dankjewel alvast!

    Reageer
    #2

    hey happymeid, Ik heb dit laats ook gehad.. dat kwam doordat ik seks gehad had, er was waarschijnlijk iets langsgegaan ofzo. Maar het gaat vanzelf weer over.. ik kon eerst ook niet meer plassen zowat. deed zoveeel pijn. maar het was na een paar dagen al bijna weg, ik zou me er niet t edruk om maken.. tenzij de snee blijft bestaan. groetjes

    Reageer
    #3

    Marjolein, wondjes in en rond de genitaliën die niet vanzelf genezen zijn altijd verdacht voor een seksueel overdraagbare aandoening. Ik adviseer jullie beiden alsnog naar de huisarts te gaan voor een beoordeling door een arts en eventueel een SOA-test. Ik vind jouw advies dus echt niet goed hoor, en je doet jezelf ook tekort. Wie weet heb je nu wel een SOA onder de leden zonder dat je er zelf van weet.
    Natuurlijk kunnen dit soort wondjes ook ontstaan door heftige seks waar het iets te hard aan toegaat zodat de vagina beschadigd raakt, maar de schrijfster van het eerste bericht schrijft duidelijk dat ze dit al enige tijd heeft èn niet naar de huisarts durft. het enige juiste advies is dus: ga naar de huisarts.

    Reageer
    #4

    Dankjewel voor de tips.

    Vandaag had ik er al minder last van. Had ook tips gekregen om beter geen strakke broeken/strings te dragen voor het sneller genezen.

    Heb met mijn vriend gepraat erover uiteindelijk en als ik na het weekend er toch last van krijg ga ik meteen nog naar de huisarts.

    Maar misschuien is het wel verstandig om het zoiezo te laten onderzoeken. Maar als ik een SOA heb, dan zou mijn vriend er toch ook wel last van moeten hebben? (we hebben al 1,5 jaar een relatie)

    En met een tijdje bedoel ik ongeveer een week. Heb ooit wel eerder een sneetje gehad maar dat deed minder pijn toen en ik wist dat dat door de seks was gekomen.

    groetjes

    Reageer
    #5

    Hey Happymeid,

    Ik heb nu precies het zelfde en vroeg me af hoelang het bij jou heeft geduurd en hoe jij kon plassen ? Plassen is bijna niet te doen...

    Groetjes

    Reageer
    #6

    Heey,

    "t is al een tijdje geleden, maar heb er geen last meer van.
    Ben net wat hygiënischer gaan leven, dus op tijd schoon ondergoed aandoen, goed schoonhouden, en niet 'belasten'.
    Ook ben ik, toen in die tijd, veel boxers gaan dragen i.p.v. strings en niet al te strakke broeken. Gewoon om het rust te geven.
    Hoop dat je er iets aan hebt..

    Groetjes!

    Reageer
    #7

    Hadden jullie ook last van een veranderde vaginale afscheiding?

    Reageer
    #8

    Nee, wel minder vaginale afscheiding, maar gewoon hetzelfde als ''normaal''

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ik heb hier dus ook last van heb wel al een tijdje last van durf ook niet naar de dokter. maar heb gekeken en zie dat er een sneetje zit.. kan ik er wat op smeren denken jullie vasaline ofzo?

    Reageer
    #10

    Hey,
    Ik heb al een hele tijd last van afscheiding, elke dag weer. Ik weet niet waar het aan ligt maar ik heb het al een hele tijd. Ik ben ook nog niet ongesteld geweest maar aangezien ik er al erg lang last van heb, denk ik niet dat dat de hoeveelheid zal bepalen.
    Een tijdje geleden kwam ik erachter dat er sneetjes in de binnen lang van mn schaamlip zit.. het doet echt héel erg pijn tijdens het naar de wc gaan enzo. Ik heb lang Sudocrem gebruikt maar dat helpt niet bij mij.

    Ik heb geen idee waar al deze verschijnselen vandaan kunnen komen, aangezien in nog nooit seks heb gehad en nooit ongesteld ben geweest. Ik zit hier heeel erg mee en durf het mn moeder ook niet te vertellen.. ik wil dit graag zelf afhandelen.

    Kan iemand me alsjeblieft hulp/tips geven?

    Groetjes,
    Wanhopige anoniemevragensteller

    Reageer
    #11

    Ik denk dat je een schimmeltje onder de leden hebt. Dat kan zowel de verhoogde afscheiding als de kloofjes verklaren.

    Reageer
    #12
    Reageer
    #13

    Hey, ik weet inmiddels iets meer. Ik kwam er achter dat slapen zonder slipje het genezingsproces zal versnellen. Weet iemand nog iets dat het kan genezen zonder pillen of kuurtjes? Zodat ik mezelf, zonder medicijnen en zonder dokter of huisarts of wat dan ook, van dit probleem kan helpen...
    Groetjes,
    Anoniemevragensteller

    Reageer
    #14

    hoi iedereen,

    ik wou ff langs hier komen omdat ik dit vroeger ook had en er een oplossing (voor mij toch) voor heb (heb er 3 jaar mee rondgelopen en het was een hele opdracht voor mij EN mijn partner if you know what i mean) mijn vorige dokter schreef mij ook van alle zalfjes en kuurtjes voor en niets hielp. ben dan maar overgeschakeld van dokter. De oplossing was simpel volgens haar. [b]wassen met lactacyd femina[/b]. ik dacht yeah right. heb het geprobeerd en na 1,5 maand was ik er vanaf. Door met gewone zeep te wassen droogde de huid uit en kwamen er scheurtjes in. tijdens die maand heb ik ook glijmiddel gebruikt voor de wondjes niet te veel te belasten. Ik hoop dat ik jullie ermee kan helpen want ik weet wat het is. just try it !!!

    Reageer
    #15

    heel vervelend! Heb het zelf ook vaker gehad, vaak niks aan de hand, 1x een schimmel infectie gehad (geen soa).

     

    maar ALTIJD bij twijfel na de huisarts, altijd of het wel of niet ernstig is, zij zien dagelijks verschillende vagina's niks om je voor te hoeven schamen!

     

    Afscheiding is NORMAAL!

    sneetjes zijn vervelend, gewoon de tijd geven!

     

    goede hygiene is belangrijk, gewoon water en een washandje!

     

    vooral geen zeep ook geen speciale zepen!

    ik krijg daar juist extra veel last van, omdat de ph waarden word verstoort, jou lichaam/vagina is anders dan die van andere, daar kan een "speciaal" zeepje niet tegen op!

     

    Reageer
Reageer op: sneetje in binnenste schaamlip


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief