Last van onderbuik

Online ZorgZus
  • #1

    Ik heb een drietal weken geleden mijn bloed laten prikken doordat ik aantal steekjes in mijn onderbuik had, hier kwam uit dat er ergens een ontsteking zit....mijn bloedwaardes waren verhoogd....

    Ik ben doorgestuurd naar de internist en daar kan ik volgende week donderdag komen, maar op een of andere manier heb ik zoiets dat het misschien met mijn baarmoeder en of eierstokken te maken kan hebben, ik heb vorig jaar een vermoedelijke eiestokontstseking gehad toen had ik ook last van steken in onderbuik.

    Wil er wel bij zeggen dat ik geen schimmelinfectie of soa hebt dit is getest.

    Nu heb ik meer klachten ik zal ze benoemen misshcien dat iemand het herkent:

    - Steken in linker en recher onderbuik eerst was het voorheen links nu meer rechts maar het wisselt

    - Soms menstruatieachtig gevoel in onderbuik dit is echte maar een paar seconden

    - Soms even een felle steek in vagina duurt maar een seconde daarna voel ik het helemaal niet meer

    - Daarbij heb ik ook af en toe krampen in mijn buik, ben duizelig, ben vreselijk misselijk

    - Heb een zangerschap test gedaan ondanks dat ik de pil slik maar is negatief

    - Last van mijn benen af en toe.

    Hele waslijst maar misschien dat iemand het herkent

    Reageer
    #2

    buikpijn, krampen en misselijk kunnen wijzen naar een darmontsteking, jouw bloedwaarden zijn verhoogd dus dat zou best kunnen.
    zou de Internist maar even afwachten, moeilijk altijd een darm en gynacologische klacht uit elkaar te houden.
    misschien komen ze er door een echo achter.
    sterkte, Brenda

    Reageer
    #3

    Het kleine bekken is de ruimte onderin het bekken, tussen de heupgewrichten, het schaambeen en het stuitje. Daarin bevinden zich de vagina, de baarmoeder, de eileiders en de eierstokken, met aangrenzend de blaas en de endeldarm. Een ontsteking in het kleine bekken ontstaat door bacteriën die via de vagina en baarmoeder de eileiders bereiken. De ontsteking kan zich verder uitbreiden naar de eierstokken, het buikvlies, de blaas en de endeldarm. Een ontsteking in het kleine bekken wordt ook wel PID genoemd (pelvic inflammatory disease).

    Lees verder: http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU13a.htm

    Reageer
    #4

    een darmontstseking is het volgens mijn arts niet daar ik geen last heb van diaree en een darmonsteking vaak binnen enkele dagen weggaat ik loop hier al een dikke maand mee...
    Donderdag naar de internist hopelijk word ik wijzer.
    De pijn zit echt wat lager dan mijn darmen lijkt mij, ik heb echt steken ook op het schaambot en soms in mijn vagina en als ik plas dan doet het geen pijn bij het plassen zoals een blaasontsteking echter lijtk het wel of mijn baarmoeder dan samentrekt wat heel zeer doet.
    Dit heb ik ook af en toe en voor de rest doet het plassen ook geen pijn

    Reageer
    #5

    Hai Carlijne, ja, dan denk ik dat het goed is dat de gynaecoloog eventjes kijkt of er iets opvallends aan de hand is.

    Reageer
    #6

    laat er maar goed naar kijken door Gynac en Internist.
    even een misverstand over een darmontsteking, die gaat niet altijd binnen een paar dagen weg en geeft ook niet altijd diaree.
    Heb helaas zelf net een periode van buikpijn achter de rug waar ze eerst niets konden vinden. Uiteindelijk toch een darmontsteking, ontstekingswaarden waren hoog opgelopen, daarna echo onderbuik en spoed CT scan.
    pijn zat ook laag, blaas ging zelfs meedoen zodat het op een blaasontsteking leek.
    sterkte Brenda

    Reageer
    #7

    Ik herken sommige dingen bij mezelf, ik werd half 5 's ochtends wakker met een ontzettende pijn in mijn onderbuik, ik schrok ervan en kon een half uur niet slapen. Daarna viel ik met de pijn in slaap, vervolgens heb ik er de hele dag eigenlijk wel een beetje last van gehad, maar gelukkig wel minder dan vanochtend.. Mijn arts heb ik nog niet geraadpleegd, maar ik heb geen zin in een inwendig onderzoek, hebben ze dat bij jou gedaan?

    Reageer
    #8

    Er zijn verschillende soorten buikpijn. Medici delen de pijn meestal in naar aard (b.v. krampend, brandend, stekend, zeurend) en naar de plaats ervan in de buik:

    Pijn in het rechterbovenkwadrant (onder de ribbenboog en boven de navel): kan duiden op galstenen, galwegontsteking, hepatitis, en andere aandoeningen van lever, galwegen en soms pancreas.

    Pijn rechts onder in de buik komt vooral van de dikke darm en de blinde darm, bij vrouwen mogelijk ook de eierstok.

    Pijn midden onder doet denken aan de blaas en bij vrouwen aan de baarmoeder, indien deze pijn wordt veroorzaakt door menstruatie spreekt men liever van menstruatiepijn.

    Pijn links onder in de buik hangt meestal samen met het colon, maar ook met eileiders of eierstokken.

    Pijn links boven past meer bij het colon, maar ook de milt is een mogelijke oorzaak.

    Pijn midden boven in de buik komt vaak van de maag af, maar kan door het pancreas worden veroorzaakt, pijn rond de navel kan wijzen op de dunne darm, maar wordt bij kinderen vaak gezien zonder aanwijsbare oorzaak.

    Pijn net onder de ribbenboog kan van de maag komen, en zelfs van het hart.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #10

    Hoi Karlijntje,

    Weet je ondertussen wat het was? Ik heb het nu ook! Groetjes

    Reageer
    #11

    hallo,

    ik vrees dat ik eens een dokterbezoekje zal moeten brengen maar wil toch al eens mijn licht opsteken. al een hele tijd heb ik na seksuele betrekkingen opeens bloedverlies. in het begin maakte ik mij daar absoluut geen zorgen over. maar nu blijkt het vaker en vaker voor te vallen. ook krijg ik soms opeens een hevige steek die blijkt op te komen in mijn vagina. dat is maar een enkele second en dan is het weer helemaal weg. iemand die weet wat dit kan betekenen???

    of het er mee te maken heeft weet ik niet, maar heb ook dagelijks hoofdpijn.

    hoop dat iemand me al wat verder kan helpen.
    alvast bedankt

    Reageer
    #12
    Reageer
    #13

    ik heb ook (meestal savonds) steken in mijn onderbuik en steken in vagina ik weet niet wat het is maar het is erg pijnlijk ik ben nog maar 13 maar doet echt wel pijn wat kan ik er aan doen?

    Reageer
    #14

    Wat was het probleem? Ik ben 19 en sinds dat ik 28 dec naar fr ben geweest voor bijna 2 maanden heb ik bijna alle klachten die jij ook heb. En ik wil nog niet naar de dokter, omdat ik hoop dat het wegga. Een soa heb ik niet daar ben ik al voor getest. Dat dacht de dokter eerst. Daarna ben ik niet meer terug geweest.

    Reageer
    #15

    Niet zo verstandig om niet naar je huisarts terug te gaan met de klachten.

    Reageer
Reageer op: Last van onderbuik


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief