Verlies van slijmproppen?

Online ZorgZus
  • #1

    Hey allemaal,

    Ik ben bekend met het verlies van een 'gezonde' hoeveelheid afscheiding op een dag.
    Vanochtend echter ging het mij toch wel erg ver: bij het afvegen had ik 2 slijmproppen/slijmklonten van zo'n 1,5cm bij 1,5cm met een dikte van ongeveer een halve centimeter. Ook vanmiddag had ik weer een slijmprop.

    Bij het googlen kwam ik alleen maar uit bij zwangere vrouwen die op het punt staan te bevallen en laat ik nou net niet zwanger zijn ๐Ÿ˜‰ (doe ook geen pogingen tot). Ik kwam wel een mooie vergelijking tegen dat het geheel misschien wat verduidelijkt: je kan de slijmproppen vergelijken met een klodder behangplaksel! ๐Ÿ˜‰

    Een andere verklaring was de eisprong, maar ik zit pas 8 dagen na mijn menstruatie (gebruik geen pil), dus dat lijkt mij wel heel vroeg voor een eisprong.

    Iemand enig idee wat dit betekent?

    Dank!

    Reageer
    #2

    Iemand? ๐Ÿ™‚

    Reageer
    #3

    :(....is het zo zeldzaam dat niemand het herkent?

    Reageer
    #4

    Ik denk dat je iedereen een beetje op het verkeerde spoor hebt gezet door er van uit te gaan dat je niet zwanger zou zijn. Ik heb sterk het idee dat deze 'slijmprop' een spontane abortus is geweest. Slijmproppen komen namelijk voor bij de zwangerschap voor de bevalling en bij onvoldragen vruchten. Heb je misschien onveilige seks gehad? Kan het kloppen wat ik denk?

    Reageer
    #5

    Anoo gebruikt geen anticonceptiepil dus het zou kunnen...

    Reageer
    #6

    Hallo Anoo,

    Wat voor kleur had de slijmprop? Helder, Wit, Gelig, Bruinrood?? En heb je ook koorts of iets dergelijks? Nog andere klachten?

    Soms kan het zijn dat afscheiding zich ophoopt of dat je gewoonweg tijdelijk meer afscheiding hebt. (door kleding, minder vaak naar het toilet geweest, irritatie) Ook kan het na geslachtsgemeenschap zijn dat je na een dag ofzo slijm verliest.

    Waarom ga je niet naar de dokter?

    Reageer
    #7

    Dank voor jullie reacties! ๐Ÿ˜€

    @ Gerdy, dank voor het meedenken, maar zonder sex wordt je niet zwanger....toch? ๐Ÿ˜‰

    @ Zonnetje: de slijmproppen waren helder van kleur (behangplaksel kleur)! Had die dag geen koorts, wel wat lichte krampen onderin mijn buik.

    Wat betreft het af en toe meer afscheiding hebben ben ik het helemaal mee eens, daar heb ik regelmatig last van. Maar dit vond ik wel erg heftig, vandaar dat ik eens even wilde peilen of meer vrouwen dit wel eens gehad hebben!!
    Maar een bezoekje aan de huisarts kan ook zeker geen kwaad. Wilde alleen eerst eens kijken of men hier nog mogelijke oorzaken wist!!!

    Groetjes!

    Reageer
    #8

    In principe is het zo dat als de afscheiding helder van kleur is (wat jij behangplakselkleur noemt, is helder genoeg), dat je je dan geen ernstige zorgen hoeft te maken. Maar zoveel afscheiding dat er echte klonten komen, is wel vervelend en kan een medische oorzaak hebben. Elke vrouw is anders en reageert ook anders. Zoals de รฉรฉn bijvoorbeeld ook eerder en meer transpireert dan de ander.

    Het kan geen kwaad de dokter een keer te laten kijken, maar ik denk niet dat het iets heel ernstigs is.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hey Zonnetje,

    Dank voor je reactie! De volgende keer dat ik bij de huisarts ben zal ik het eens aankaarten. Ben benieuwd wat hij ervan maakt ;).

    Nogmaals dank voor het meedenken!!
    Groetjes!

    Reageer
    #10

    Hej ik heb dit een maand geleden ook gehad. Ik schrok mij rot! Zo'n dikke slijmprop...Toevallig moest ik een paar dagen later op controle bij de gynaecoloog maar ze reageerde hier niet echt op. Nu heb ik sinds een paar dagen ineens last van andere slijmproppen alleen zijn ze niet meer zo dik als toen en hebben ze een andere kleur. Roos/oranje dik slijm. Heb weer een afspraak bij de gynaecoloog voor volgende week. Echt raar als je zo ineens een hele lange oranje slijmsliert opmerkt...! Heb jij ondertussen al meer duidelijkheid?

    Groeten,
    M.

    Reageer
    #11

    Manou, heb je vaker last van onverklaard vaginaal bloedverlies, bijvoorbeeld na het vrijen, of ineens onverwacht middenin de cyclus? Ik lees de reactie van Zonnetje en ben het met haar eens dat als het slijm doorzichtig is, het iets anders lijkt dan als er een rode kleur van bloed doorheen zit.

    Reageer
    #12

    Hallo Fien,

    Nee heb daar nooit eerder last van gehad. Het enige waar ik altijd al wel last van heb gehad is witverlies, elke dag moet ik wel een inlegkruisje gerbuiken. Maar deze afwisselende (roos-rood-oranje) afscheidingen (slijm/bloed) heb ik nog niet gehad nee...Ik hoop echt benieuwd of de gynaecoloog me hier een antwoord op kan geven.

    Groetjes Manou

    Reageer
    #13

    Is er al een uitstrijkje gemaakt? Wil je laten weten wat de uitslag is van je uitstrijkje?

    Reageer
    #14

    Hallo Chantalle,

    Er is bij mij geen uitsrijkje gemaakt dit jaar. Hoort dit jaarlijks te gebeuren of om de twee jaar? Anders vraag ik of ze dat volgende keer kan doen. En dan laat ik je ook de resultaten weten...

    Reageer
Reageer op: Verlies van slijmproppen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief