lage baarmoederhals

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Soms heb ik met het vrijen last van mijn baarmoederhals. Ik heb het gevoel dat hij heel laag zit, ik kan hem zelf aanraken met mijn vingers. Ik kan geen standjes doen waarbij de penis te diep in mij komt, omdat ik dan steken krijg als hij tegen mijn baarmeoderwand aanstoot.
  Is dit normaal?

  Reactie
  #2

  Volgens mij is dit normaal/ kan dit normaal zijn. Als je echt bij heel veel standjes pijn hebt, en niet alleen bij de 'heftige stoten' bij bepaalde standjes, dat is het misschien wel een idee om het eens te laten onderzoeken.

  Maar zo af en toe heeft iedere vrouw dit. En inderdaad het is mogelijk dat jouw baarmoeder wat lager ligt en dat je daardoor wat eerder pijn hebt. Is denk ik ook niks geks. Maar misschien wel iets om in de gaten te houden, als jet erger wordt.

  Het kan natuurlijk medische redenen hebben.

  Ik heb dat zelf overigens ook (om medische redenen), bij bepaalde standjes, en bepaalde heftigheid, maar mijn baarmoeder ligt niet lager dan normaal.

  Ik heb daar weleens info over gezocht en las toen dat sommige vrouwen het fijn vinden als hun baarmoeder wordt geraakt! Ik stond echt te klapperen met mijn oren. Bij mij is het dus ook heel pijnlijk, en de sekszin is dan spontaan verdwenen hoor!

  Reactie
  #3

  Ja idd, seksen is dan meteen minder prettig.
  En wat voor medische redenen bedoel je dan?
  gelukkig heb ik er niet altijd last van, het meeste voordat ik ongesteld wordt.
  maar dan heb ik vaak toch al minder zin 😉

  Reactie
  #4

  Mijn baarmoeder ligt 'vast', is niet bewegelijk, door ernstige verklevingen in mijn buik, wat weer een gevolg is van endometriose (en operaties i.v.m. endometriose).

  Ik weet niet zeker of het daardoor komt, maar dat denk ik wel. Sowieso heb je bij endometriose al meer kans op diepe pijn tijdens het vrijen. Dus het zou ook puur door de endo kunnen komen. Iniedergeval valt het bij mij nog mee. Ik ken vrouwen met endo die het veel erger hebben, en die dus ook altijd pijn hebben tijdens het vrijen.

  Maar ik had die reden die opgeschreven, omdat ik niet wil dat je misschien denkt dat jij dat dan ook hebt (endometriose). Omdat jouw probleem daar helemaal los van kan staan.

  Nu ik het toch geschreven heb, zal ik meteen maar effe opschrijven wanneer je evt. endometriose zou kunnen hebben. (ga je je misschien toch afvragen). Als je ook erge pijn hebt tijdens de menstuatie (en helemaal als je nog meer klachten hebt die met cyclus/ menstuatie te maken heeft, zoals pijn bij het plassen of ontlasting, last van je darmen, veel bloedverlies, veel stolsels etc) Dan is het een aanrader om dat eens uit te zoeken.
  voor de volledigheid deze website (met o.a. de symptomen) www.endometriose.nl

  Reactie
  #5

  Ik heb sinds 2 dagen vreselijk last en pijn van mijn onderrug en onderbuik.
  Pijn gaat gepaard. hiervoor heb ik 3 weken last van mijn maag gehad, opgeblazen gevoel diarree en veel pijn.
  Nu is dit over, maar heb ik stekende pijn in mn onderrug.
  Zou het iets kunnen zijn met mijn baarmoeder..

  Reactie
  #6

  Die vraag is zonder enig onderzoek moeilijk te beantwoorden
  Ga dus met de klachten naar de huisarts

  Reactie
  #7

  Hallo,

  Ik ben aan de pil en heb een keer onbeschermde seks gehad. Ik heb hierna voor de zekerheid ook nog eens de morning after genomen, maar nu ik gestopt ben met de pil om mijn menstruatie te krijgen (voor de zekerheid) heb ik die na 2 dagen gestopt te zijn nog niet gehad. Normaal gesproken kreeg ik mijn menstruatie vrijwel direct nadat ik gestopt was. Komt dit wel eens vaker voor of moet ik toch maar een zwangerschapstest gaan doen?

  Reactie
  #8

  Waarom de MAP nemen als je de pil slikt? Heb je na de MAP geen bloeding gehad?

  Heb je er ook rekening mee gehouden, dat de pil niet meer betrouwbaar is tot na de volgende stopweek, als je de MAP hebt gebruikt?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo allemaal! Ik ben blij een forum te hebben gevonden waar dit topic wordt besproken. Mijn baarmoeder mond ligt ook heel erg laag, en kwam dit te weten toen ik een tampon wilde inbrengen en deze niet diep geraakte. Ik heb toen mijn wijsvinger ingebracht, en stootte vrijwel meteen op mijn baarmoedermond. Dit is dus ongeveer 4 cm de vagina in. Ik ben 19 dus vraag ik mij af of het wel mogelijk is om op die leeftijd al een baarmoederverzakking te hebben. En indien dit niet mogelijk is, dan zit ik met een tweede bezorgdheid: hoe ga ik ooit geslachtsgemeenschap kunnen hebben? (Ik ben nog maagd)
  Ik ben heel erg bezorgd en hoop van jullie te horen!

  Reactie
  #10

  Ik denk niet dat het abnormaal is hoor. Dat ligt er maar helemaal aan vanuit welke positie je dat hebt gedaan.

  Reactie
  #11

  Bedankt voor het snelle antwoord! Dat is het hem net, ik heb het al in verschillende posities uitgeprobeerd en telkens stoot ik er met mijn wijsvinger tegen. Ik kan er ook helemaal rond en voel waar het zogezegd stopt om over te gaan in de baarmoeder. Ik heb ook regelmatig last van blaasontstekingen n incontinentie.

  Reactie
  #12

  Toch is dat vrij normaal. En heeft niets met blaasontstekingen en incontinentie te maken. Ga met de klachten naar de huisarts en laat het controleren

  Reactie
  #13

  Laura, ik heb precies hetzelfde, ik ben net 18 en heb bijna een vriend, en denk dus dat we snel seks zullen hebben. Ik ben ook nog maagd maar heb geen idee of de seks dus wel gaat lukken. Als je al wat meer informatie hebt, hoor ik het graag!

  Reactie
Reageer op: lage baarmoederhals
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief