Jeuk schaamlippen (geen afscheiding, dus geen schimmel?)

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Ik loop al jaren met dit probleem: ik heb jeuk zonder afscheiding uit de vagina, vooral op de grens van grote schaamlippen met zachte huid van de vulva, soms gecombineerd met kleine kloofjes in de huid onder de vagina en dat alles in vlagen (nu, de laatste maanden alleen in meer of mindere mate jeuk). Al diverse malen bij de huisarts geweest, die anti-schimmelcremes en vaginale pillen voorschreef die niet echt hielpen, maar waarvan mijn huid misschien wel dunner is geworden (een van de bijwerkingen volgens de bijsluiter) en die ik niet meer durf te gebruiken. De laatste tijd heb ik overigens wel vaak (vooral 's ochtends) aan de buitenzijde van de kleine schaamlippen een witte, smeerachtige substantie, die volgens mij verband houdt met de jeuk. Dit witte spul is niet vloeibaar, maar creme-achtig en komt beslist niet uit mijn vagina daarin en omheen is niets te zien; ook geen klachten aldaar). Ik heb het ook al een keer onder de microscoop bekeken (ik ben bioloog), maar zag alleen eigen cellen en geen schimmelcellen. Het is dus misschien een soort talg, als reactie van mijn lichaam op de jeuk en het krabben, maar het zou misschien ook een bacterie-infectie kunnen zijn, een allergie, eczeem of nog iets anders. Wat mij vooral helpt, is de vulva met (koud) water wassen, liefst na ieder toilet gebruik. Ik gebruik daar een lege plastic fles voor, die ik met koud of lauw water vul en op het toilet zittend gebruik en daarna met een alleen voor dat doel te gebruiken handdoekje. Verder draag ik uitsluitend katoenen onderbroeken zonder inlegkruisje, die ik handmatig was en zeer grondig uitspoel. Ook alle andere adviezen ter voorkoming van jeuk en evt. schimmelinfectie doe ik altijd al of heb ik opgevolgd. De jeuk is vrijwel dagelijks aanwezig en volgt niet mijn menstruatiecylus. Ik gebruik de pil en slik deze het laatste jaar ongeveer twee maanden achtereen door, zodat ik minder vaak menstrueer. Ik gebruik dan wel tampons.
  Als de jeuk echt te erg wordt gebruik ik mult-gyn-gel, dat verkoelt ook een beetje.
  Echt tevreden met hoe het nu gaat ben ik echter niet: ik wil graag weten wat de oorzaak is, zodat ik misschien daar wat aan kan doen. Ik wordt er een beetje gek van (mijn vriend vaak ook, want door dit probleem heb ik soms ook geen zin om te vrijen of het doet pijn vanwege opengekrabte plekjes of kloofjes), maar 'durf' ook niet naar de huisarts of een gyneacoloog, juist omdat er niets te zien is…

  Reactie
  #2

  Nou dit komt me zeer bekend voor.Door de jeuk moet je krabben en maak je het eigenlijk weer erger.Een koud washandje wil inderdaad wel helpen.
  Ik denk wel eens dat het door stress komt.In je onderbewuste zal het je zwakke plekken opzoeken.Dat is bij mij nu op dit moment het geval.
  Ik kreeg nog wel de tip om sudocreme(voor babybilletjes) te gebruiken.
  Die kunnen soms ook zo open zijn door luieruitslag.
  Het zal het zoveelste middeltje zijn die ik probeer,maar wel het proberen waard.Ik wil niet naar de huisarts.

  Reactie
  #3

  Ik zit met PRECIES het zelfde probleem!
  Wat je daar zegt over dat wit spul enzo! heb ik ook!!!!

  Help, ik heb ook al vanalles geprobeerd! en ik ben wel al naar dokter geweest, al 5 soorten dingen geprobeerd, niets helpt!

  Reactie
  #4

  Is er ooit bij jullie getest op suikerziekte ?? Een van de kenmerken is langdurige jeuk aan de vagina.

  Reactie
  #5

  jep is getest, alles was normaal!
  IK WIL GEHOLPEN WORDEN ben dat echt beu!

  Reactie
  #6

  Ik heb precies hetzelfde en bij mij is het gerelateerd aan spanningen. Tijdens stressvolle periodes komt het opzetten en daarna verdwijnt het weer.

  Reactie
  #7

  Ik loop al een jaar met dit probleem, de dokter vertelde dat het een candida schimmel was dat wist hij zonder er naar te kijken of het te laten onderzoeken. Ik heb inmiddels al vele cremes en pillen gehad maar niets hielp. Ik sta op het punt om om een uitstrijkje te vragen ookal heb ik hier een hartgrondige hekel aan. Ik ben 31 jaar, heb nu ongeveer al 5 jaar een slecht gereguleerde suikerziekte type 1 en sta ook al een lange tijd onder grote spanningen en gebruik daar ook al een jaar paroxetine voor nu nog maar 1 per dag. hoe kom ik er achter of mijn vaginale jeuk gerelateerd is aan spanningen? Voor mijn gevoel worden daar namelijk wel erg gemakelijk klachten aan toegeschreven.
  Ik vind dit nogal een langdurige en lichamelijke klacht om toe te schrijven aan spanningen. Komt bij dat het een constant probleem is en spannings klachten op en neer gaan in mijn ervaring.

  Reactie
  #8

  Het is geen constant probleem, zoals ik schreef, het komt opzetten tijdens stressvolle periodes en verdwijnt daarna weer.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik kamp met hetzelfde probleem als hierboven (boven die spammers dan he;-)

  Een gewone schimmelinfektie heb ik sinds 2 jaar,...zo`n beetje toen ik weer met de diane pil begon.
  Ongeveer 7 x per jaar en een week voor mijn menstruatie begint het dan.De gewone canesten creme en pillen combinatie helpt dan goed.
  Maar sinds ruim 3 weken geleden begon het weer te jeuken (weeer een week voor mijn menstruatie) dus ik dacht aan de gewone schimmelinfektie,ik had nog wat creme en heb dat gebruikt.Meestal verdwijnt de schimmel na mijn menstruatie vanzelf.
  Nu is het wel anders, ik heb bij mijn buitenste schaamlippen een soort uitslag (lijken wel muggebultjes) en het jeukt ontzettend.
  Ik heb geen last van afscheiding en in mijn vagina zelf geen jeuk of last.
  steeds als ik denk dat het overgaat begint het weer ik heb nu al meer dan 3 weken hevige jeuk...ik heb zelfs aan herpes genitalis gedacht, ook al heb ik geen blaasjes,maar omdat het zo erg jeukt.
  Ik dacht ook dat het kwam door het scheren omdat het op die plaats begon, maar nu tijd niet geschoren.
  Hygienisch was ik al heel erg,maar ga nu helemaal hygienisch te werk, je weet van gekkigheid niet waar je het moet zoeken.

  Nu heb ik ook last van mijn eierstokken(?) baarmoeder(?) ,..in ieder geval voel ik van alles in mijn onderbuik. Ook had ik laats een klein beetje bloedverlies.

  Gisteren naar huisarts geweest en hij heeft uitstrijkje genomen en dat moeten we dan even afwachten.

  Ik heb zo`n 7 jaar gelelden wel een chlamydia infektie gehad die is metteen ontdekt en verholpen, dokter heeft me 2 jaar geleden toen de schimmelinfektie begon al onderzocht en ook op chlamydia voor het geval dat omdat hij zij dat het mischien nog niet weg zou zijn?....
  Nu heeft tie weer daarop gezocht en verder op schimmels dacht ik.

  Nou ik wacht maar even af,....heeft iemand anders ook deze verschijnselen erbij?(buikpijn) en hoe is het met de startster van deze topic?????

  Mijn man heeft overigens geen last nergens van.

  Hoop dat er iemand een tip of iets heeft....word gek van de klachten en maak me best zorgen!!!

  Groetjes,lyonne

  Reactie
  #10

  ik heb ook last van kloofjes, en witte substantie, maar niet echt last van jeuk of andere afscheiding. wat ik wel heb is heel erg pijn bij de sex, erna een branderig gevoel. niet altijd al gehad en net zo vaak bij de dokter gezeten maar die pillen en capsules hebben niet geholpen. ook had ik regelmatig blaasontsteking maar daar ben ik inmiddels van af. op de 'gouden kweek' was ook niks te zien. hebben jullie ook pijn bij sex? of had iemand dat en heeft een medicijn wel geholpen?

  Reactie
  #11

  ik heb geen pijn bij sex,maar ben momenteel sinds ik deze klachten heb ook ff sexloos omdat ik bang bent dat dat t erger maakt,....dus nu weet ik t eigenlijk niet....

  Reactie
  #12

  Nou ik ben inmiddels bij de huisarts geweest en die heeft een kweekje gemaakt en de uitslag hoorde ik gisteren, er is een bacterie gevonden.
  Ik zou een antibioticum kunnen krijgen maar omdat de klachten minder waren geworden hoefde het toch maar niet.
  Nu een dag later heb ik weer last van jeuk,...houdt t dan nooit op?
  Morgen dan nog maar bellen,....erigenlijk begrijp ik niet hoe ik aan die bacterie kom of wat voor bacterie het is???

  Heeft iemand dit ook wel eens gehad????

  Reactie
  #13

  Hey Lyonne,
  welke medicatie is het die je nu moet gebruiken?
  Ik heb momenteel een schimmelinfectie en moet gyno-dactarin gebruiken, ik hoop maar dat volgende week alles voorbij is. Want dat is toch zo irritant, he...

  Groetjes,
  Elle

  Reactie
  #14

  Hey hallo,

  Heb mn heil maar even op het internet gezocht. Heb sinds een kleine week last van jeuk. Ik heb bij een van de dames gelezen dat het bij haar begon toen ze weer aan de diane pil begon, heel toevallig ben ik hier een paar weken geleden mee begonnen (eerst paar jaar geslikt, toen gestopt en nu weer begonnen) een paar geleden heb ik ook zo n jeuk gehad, is vanzelf weer overgegaan. Kan me allleen niet herinneren dat ik toen met de diane pil ben begonnen. De kriebel komt en gaat, het kriebelt alleen alsof er kleine haartjes in prikken verder is er niets te zien. Ik heb nu lactacyd gekocht en wat natusan om de boel te verzachten. Ik heb wel vorige week voor het eerst sexueel contact gehad met mijn vriend, hij heeft nergens last van..kunnen mannen ook drager zijn van bepaalde geslachtsziektes? Daar dacht ik in eerste instantie aan, maar nu ik dat van de diane pil heb gelezen begin ik toch wel te twijfelen..

  Dames, succes met de kriebel!

  Groetjes Jolanda

  Reactie
  #15

  Hoi....ik heb toch nog een antibioticum gehad (k weet ff niet uit mn hoofd t merk) en toen is het verdwenen.
  Helaas is het nu weer begonnen grrrrrrr

  Wat je zegt over de diane pil....ik ben 2 jaar geleden weer met die pil begonnen en heb sindsdien een schimmelinfectie.
  Alleen wat ik laatst had en nu weer voelt toch weer anders aan, en helpt ook de gewone antischimmelcreme niet tegen.

  Reactie
Reageer op: Jeuk schaamlippen (geen afscheiding, dus geen schimmel?)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief