Lichen sclerosus

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Zijn er mensen die nog weten wat de aller eerste verschijnselen van LS waren?

    Ik heb sinds 3 maanden erge last van uitwendige jeuk. Eerst dacht de HA dat het schimmel was. Heb daar ook crèmes, inwendige capsules en 2 weken orale pillen voor gehad. Daarna hebben we een uitstrijkje gedaan en dacht ze dat het aan een bacterie lag. Daar ook 2 weken antibiotica voor geslikt. Niets hielp. Nu heb ik een doorverwijzing voor de gynaecoloog maar daar kan ik pas 1 okt terecht. Tot die tijd heb ik hormoonzalf voor de jeuk. Mijn schaamlippen en de huid er omheen zijn grijzig van kleur en voelen ruw aan. Helemaal onderaan de ingang van m’n vagina is de huid rood. Ik heb zelf het vermoeden dat het LS is maar mijn HA geeft aan dat niet te durven zeggen. Vandaar mijn vraag of iemand de eerste verschijnselen nog weet. Ik heb geen witte vlekken maar dus wel ene grijze huid. En constante jeuk. De ene keer erger dan de andere keer.

    Ik hoop op een reactie.

    Reageer
    #2

    Hallo Fay,

    Het begin voordat er een diagnose kwam van LS had ik ook jeuk,daarmee ging ik naar de gynaecoloog daar zijn verdachte plekjes weggesneden,nu ben ik onder controle eerst bij de Daniel den hoed nu bij de gynaecoloog van het ErasmusMC,moet 2 dagen smeren met clovatecreme en dagelijks bij iedere toiletgang smeren met paraffine/vaselinezalf.Ook mijn huid was in het begin grijs van kleur.

    Wens jou sterkte toe,wat heeft de gynaecoloog gezegd??

    Veel sterkte hoor groetjes Susanne.

     

    Reageer
    #3

    Hi Fay,

    Voornamijk jeuk en een kapotte huid. Meerdere malen weg gestuurd met een schimmel infectie.. Wel wat witte vlekken, maar daaromheen wat donkerder (grijs?). Volgens mij kunnen ze een biopt nemen om LS vast te stellen.

    Heel veel succes!

    Reageer
    #4

    Lieve vrouwen met Lichen Sclerosus, wat een vreselijke rotaandoening hè?! Ik weet zelf sinds 2 jaar dat ik dit heb. Werd hopeloos van de jeuk, pijn en branderigheid. Dermovate en vette creme deden weinig. Allerlei andere dingen geprobeerd. Niets hielp goed. Slik nu omega 3 olie(algen druppels en zwarte bessenzaadolie), vitamine d3 en smeer biologische JOJOBAOLIE(!) M’n klachten zijn enorm verminderd! Ben zo blij! Gun dit iedereen en vandaar dit bericht. Heel veel geluk allemaal🍀Liefs, Sophie

    Reageer
    #5

    hallo,
    ook ik 5 weken geleden uitslag gekregen LS
    ook schorshormoon zalf gekregen en vaseline. nu door de zalf is mijn overgangsklachten weer terug helaas..ben 61 nu was van de overgang af....nu helaas heftige klachten...zijn er meer vrouwen die dit hebben van de zalf ???

    Groetjes gina

    Reageer
Reageer op: Lichen sclerosus


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief