Heb ik focale vulvitis?

Online ZorgZus
  • #1

    Hoi,

    Ik ben een vrouw van 2o jaar en ik heb iets rondom mijn vulva waarvan ik heel erg bang ben dat het chronisch is. Ik heb namelijk kleine huidskleurige zwellingen net iets buiten de vulva, onder mijn binnenste schaamlippen. Als ik deze plekken aanraak doet het zeer. Hierdoor moet ik altijd voorzichtig afvegen en is vrijen vrij pijnlijk. Het gaat nog wel maar door de penetratie tegen de plekken aan doet het zeer. Ik heb een beetje door internet gekeken wat het zou kunnen zijn. Zou het misschien focale vulvitis kunnen zijn? Ik herken me een klein beetje in deze klachten alleen heb ik geen last van mijn bekkenbodemspieren en is het niet zo erg dat als ik ga fietsen dat het pijn doet. Het doet alleen pijn bij aanraking, dat is eigenlijk mijn enige klacht. Mijn vagina is ook niet rood.

    Ik ben al 2 keer naar de huisarts geweest. De eerste keer dacht hij dat het irritatie was en dat het vanzelf over zou gaan, dit gebeurde na een lange tijd helaas niet dus ben ik nog een keer teruggekomen. Toen werd er een monster van mijn pijnlijke plekje gekomen en daar bleek de gist candida uit zijn gekomen, hiervoor heb ik een schimmel en huidcremé toegewezen gekregen, ongeveer 2 weken gesmeerd maar geen resultaat. (Heb nu alleen geen brokkelige afscheiding meer). Heb weer opnieuw opgebeld en het werd mij aangeraden om zinkzalf te gebruiken, deze smeer ik nu bijna een week maar ik heb niet echt het gevoel dat er qua pijn verandering is gekomen. Het enige wat me denk ik wel opviel is dat de zwellingen ietsje kleiner zijn geworden.

    Herkent iemand zich in mijn klachten? Zou ik me moeten laten doorverwijzen naar de gynaecoloog?

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Moeilijk om daar zo ongezien iets over te zeggen. Maar je zou inderdaad een verwijzing kunnen vragen naar de gynaecoloog .

    Reageer
Reageer op: Heb ik focale vulvitis?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief