Candida

Online ZorgZus
  • #1

    Ik heb al een tijdje last van candida. Dit is al meerdere keren vastgesteld en telkens een geneesmiddel voor voorgeschreven, dat tevergeefs niet helpt. Ik heb nu al het 7ste middel in gebruik genomen en nog steeds heb ik het gevoel of het maar niet overgaat. Het blijft jeuken, branden en rood uitslagen. Ik heb al 2x een SOA-test gedaan en daaruit bleek geen SOA te zijn. Ik heb nog maar met 1 iemand geslachtsgemeenschap gehad en dat ik mijn huidige vriend. Hij heeft geen symptomen en heeft een plastest gehad om te kijken of ik deze candida niet van hem zou hebben gekregen. Daaruit bleek hij niet besmet te zijn. Nu is het probleem er na een jaartje nog steeds. Ik weet niet goed wat ik nog moet of kan gebruiken. Ik heb pillen tegen schimmelinfectie gekregen (door uitslagen van een uitstrijkje), flagyl, sporanox, nog eens pillen tegen schimmelinfectie (andere dan de vorige), cyngen en affusine die ik nu samen gebruik met gyno-daktarin (om in te brengen). Weet iemand een middel of dergelijke dat zou kunnen helpen? Groetjes

    Reageer
    #2

    Het is een lichaamseigen schimmel die de overhand heeft gekregen. Heb je voor de candida uitbraak, vaker antibiotica gehad? Gebruikte je vaker een vaginale douche of iets dergelijks? Gebruik je de pil? Heb je diabetes? Heb je overgewicht? gebruik je veel suiker?

    Reageer
    #3

    Dag Tandor, ik heb als kind in heel veel overmate antibiota gehad, naarmate de jaren minder omdat ik veel lichamelijke letsel aan de zovele kuren heb gekregen. Ik gebruik de pil (nora 30) en heb meestal  gemeenschap met condoom. Ik gebruik wekelijks (verschilt soms) lactacyd speciaal tegen schimmel, branderigheid en dergelijke. Ik heb geen diabetes of overgewicht. Ook suiker eet ik niet veel omdat ik een tijd ondergewicht heb gehad en gezond wil blijven. Ik fitness wel vaak, ivm zweet douche ik altijd ongeveer een uur na het sporten.

    Reageer
    #4

    Dat is heel vervelend....Het evenwicht tussen schimmels/gisten en bacteriën is verstoord. Ga eens probiotica gebruiken. De candida moet van binnenuit worden bestreden. Heb je ook al eens een langere kuur met fluconazol gehad?

    Je zou eens even kunnen stoppen met de vaginale anti-schimmel middelen en yoghurt gebruiken.

    http://www.optimalegezondheid.com/feit-of-fichtie-tampon-tegen-schimmelinfectie/

    Reageer
    #5

    Pilgebruik verandert het vaginale milieu en kan het daardoor uitlokken. Bij antibiotica is het beter om er ook vitamine B bij te slikken en te zorgen voor een goed probioticum omdat dat soort medicijnen weliswaar helpen maar ook een aanslag zijn op je gezondheid. Pilgebruik zorgt ook voor tekorten in je lichaam, zoals zink, vitamine b en magnesium.

    Ben zelf in het verleden van mijn candida afgekomen door aanpassing van mijn voeding plus wat supplementen. Wel zonder pilgebruik.

    Reageer
    #6

    Dag tandor, moet ik naar de dokter om deze probiotica te vragen? en ik heb een kuur van 10 pillen van fluconazol gekregen, dat waren de eerste pillen dat ik beschreef waar ik niet op kon komen welke het waren. Welke yogurt moet ik gebruiken en hoe?

    Reageer
    #7

    Dag catootjee ik neem magnesiumsupplementen (tegen ondergewicht) en met de pil mag ik niet stoppen van de dokter. Ik ben met de pil moetten starten omdat ik heel onregelmatig was en teveel bloed verloor waardoor ik gemiddeld 2x per periode een appelflauwtje had. Ook omdat ik gigantisch pijnlijke maandstonden had en soms niet eens naar school kon hierdoor. De dokter beschreef het als 3de graads maandstonden ofzoiets. Het kwam erop neer dat ik zelf niet mocht kiezen of ik deze nu nam of niet. En kan je in belgië vitamine B gewoon verkrijgen? Ik zie de dokter namelijk bijna maandelijks en wil er ook niet teveel meer naar toe gaan. Hoe heb je je voeding aangepast? Kan je tips geven wat ik zou kunnen proberen? Alvast bedankt!

    Reageer
    #8

    Magnesiumsupplementen tegen ondergewicht? Heb je geen last van diarree? Hoe groot ben je en wat weeg je?

    Probiotica en Vitamine B kun je kopen in de apotheek of drogist.

    In de link die ik stuurde, staat hoe je de yoghurt moet gebruiken. Je gebruikt daar gewoon normale yoghurt voor.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hey tandor, voor mijn behandeling woog ik 47 en ik ben 1.62, nu weeg ik 56. En bedankt voor de link!

    Reageer
    #10

    En ik heb nooit overmate last gehad van diarree. Ik heb wel een verhoogd metabolisme en ben op dieet gegaan onder begeleiding van een diëtiste. Dit hielp niet en zij heeft dan gezegd om magnesiumpillen te proberen. Ik neem deze al bijna een jaar en ze werken prima!

    Reageer
    #11

    Dan maar eens aan de slag met de tips die je nu hebt...

    Reageer
Reageer op: Candida


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief