Pijn in onderbuik

Online ZorgZus
  • #1

    Vandaag is het weer zover, ik heb weer ernstige pijn rechts onderin mijn buik.

    Toen ik voor de allereerste keer ongesteld moest worden, had ik dit ook. Toen zijn we naar de huisarts geweest, die mij doorverwees naar het ziekenhuis waar ze een echo hadden gemaakt en ze hadden bloedgeprikt.
    Maar ik had geen blindedarm ontsteking.

    Toen bleek dat ik dus ongesteld werd. Dit was rond mijn 13e. Omdat ik last kreeg van verschillende klachten besloot ik de pil te gaan gebruiken. Na een paar keer goed ziek te zijn geweest van verschillende pilsoorten kwam ik uit op Yaz 24+4.
    Nu slik ik sinds een half jaar ongeveer de pil niet meer, omdat ik die hormonen en troep niet meer wil innemen.

    Over het algemeen gaat dit goed. Ik menstrueer regelmatig en de klachten vallen mee. Op een paar keren na, zoals vandaag.
    Dan wordt ik al wakker van de pijn rechts onderin mijn buik, opstaan hoef ik niet te proberen, en paracetamol haalt weinig uit.

    Omdat deze pijn vaak, eigenlijk vrijwel altijd, rond de eisprong plaatsvind had ik bij de gynaecoloog een (inwendige) echo laten maken.
    Ook heeft ze een uitstrijkje genomen, maar uit beiden was niks geks gekomen.

    Wel zit ik nog steeds met onwijs veel pijn en weet ik niet wat ik ermee aan moet.

    Moet ik dit verder onderzoeken? Kan het zijn dat je darmen in de knoop liggen doordat het samenhangt met de eisprong? Kan dit de blinde darm zijn?

    Reageer
    #2

    Het zal waarschijnlijk je eierstok zijn die dit veroorzaakt. Het zijn ovulatie klachten veroorzaakt door de eisprong dus.

    Reageer
    #3

    Maar het is dus eigenlijk 'normaal'?

    Gezien ik enorm wordt belemmerd op deze manier. Gestrekt liggen doet pijn, staan doet pijn, been optrekken doet pijn, zitten, duwen en loslaten. Alles.

    En is hier wat aan te doen? Heeft het een naam?

    Ben zo bang dat wanneer ik een keer blindedarmontsteking heb ik er te laat achterkom.

    Reageer
    #4

    Of het in die mate normaal is wil ik niet zeggen. Er is zeker een naam voor. PMS

    Er is ook wat aan te doen, behandelen met hormonen. De pil dus.

    Reageer
    #5

    Maar zoals ik begrijp is PMS niet zichtbaar op echo's?
    En klopt het dat je de ene keer hele erge klachten heb, en de andere keer hooguit kramp?

    Reageer
    #6

    dat klopt inderdaad

    Reageer
    #7

    Als je problemen hebt met je menstruatie en cyclus kan het slim zijn om wat aan de oorzaken te doen. Goede voeding is dan belangrijk. Suiker kan een boel ontregelen in je lichaam en in zuivel zitten stoffen die op je hormonen kunnen werken.
    Daarnaast kan je te maken hebben met bepaalde tekorten in je lichaam. Stoffen als magnesium, zink, vitamine B, D en E en gammalinoleenzuur en omega 3 kunnen gunstig werken. Ben zelf van mijn menstruatiepijn afgekomen, mede door een flinke dosis vitamine D.
    Verder kan er nog sprake zijn van een tekort aan progesteron, ofwel oestrogeendominantie. Daarvoor kan je googlen op oestrogeendominantie en wat er aan te doen, onder andere de juiste voeding en middelen als maca en kurkuma. Pilgebruik zorgt in elk geval voor tekorten in je lichaam aan stoffen als zink, vitamine B en magnesium en het bevordert oestrogeendominantie. Gebruik zelf natuurlijke progesteroncreme voor mijn hormoonproblemen.
    Wel goed in de gaten houden of er niks aan de hand is.

    Reageer
Reageer op: Pijn in onderbuik


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief