ijzeren draad binnenkant tanden na beugel

  • #1

    14 jaar geleden is mijn beugel uitgehaald. Aan de binnenkant van mijn tanden is dan een ijzeren draad bevestigd vooraan (boven en beneden) zodat de tanden niet meer zouden verschuiven. Dat werd aangeraden. De laatste jaren heb ik er meer en meer last van. De draad snijdt echt in mijn tong, ook al is de draad nog niet los gekomen. Het geeft een enorm irritant gevoel, precies mes in mond. Ik zit constant met kleine wondjes op tong... Toen ik belde naar orthodontiepraktijk vonden ze dat raar, precies of ze hadden dat nog nooit gehoord. Wordt zo'n draad scherper met de jaren? Wat kan ik als oplossing doen? Uithalen is niet goed, want dan kunnen tanden opnieuw verschuiven? Kan er draad gestoken worden in ander materiaal. Ik heb ook heel veel aften in mond, vooral onderaan onder de draad, heeft er misschien ook iets mee te maken?

    Reageer
    #2

    De draad kan wel voor ontstekingen zorgen als er voortdurend wondjes ontstaan. Na 124 jaar zou dat eigenlijk wel verwijderd of vervangen mogen worden. Via de telefoon zullen ze daar weinig van kunnen zeggen. Maak een afspraak en ge erheen.

    Reageer
Reageer op: ijzeren draad binnenkant tanden na beugel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief