Harde bult tussen kaak en wang na trekken verstandskies

  • #1

    Twee weken geleden is mijn verstandskies rechtsonder verwijderd bij de kaakchirurg. De verstandskies lag horizontaal en moest daarom worden weggesneden. De kaakchirurg heeft eerst geprobeerd de kies er in zijn geheel uit te krijgen door wat bot te verwijderen. Dit lukte echter niet. De kies is toen in 2 delen eruit gehaald.

    Na nog geen week viel m'n hechting er al uit en leek het gat dicht. Na ongeveer 1,5 week is de zwelling incl. alle kleuren weg. Alleen heb ik nu nog steeds een bult tussen mijn kaak en wang en heb geen idee wat dit is. Gisteren ben ik bij de tandarts geweest. Daar is een foto gemaakt om uit te sluiten dat er geen botsplinter in zit. Dit is inderdaad niet het geval en er is ook geen sprake van een ontsteking van de tandkas (er zat niet de typische geur aan). De tandarts zei dat ik het nog een weekje moest aankijken.

    Het tandvlees is niet rood en ik heb ook geen vieze smaak in mijn mond. Wel is deze bult hard en doet het zeer als ik erop druk. Hierdoor kan mijn mond nog niet maximaal open. Wat kan deze bult zijn?

    Reageer
    #2

    Het lijkt toch op een ontsteking...Of een bloeduistorting

    [quote]er is ook geen sprake van een ontsteking van de tandkas (er zat niet de typische geur aan)[/quote] Dat die geur er niet is, is natuurlijk geen indictie. De hoeft er namelijk niet altijd te zijn. Even afwachten maar en weer terug gaan als de klachten aanhouden.

    Reageer
    #3

    Ik wacht nog even af tot begin volgende week. Als ik de bult masseer vanaf de buitenkant 'rolt' de bult een beetje tussen m'n vingers. Van een bloeduitstorting sta ik ook niet raar te kijken, aangezien de kaakchirurg behoorlijke heeft lopen trekken en duwen.

    Reageer
    #4

    Hoi! Hoe gaat het nu met jouw bult? Ik heb twee weken geleden m'n verstandskiezen laten verwijderen bij de kaakchirurg en heb nu ook een harde bult (dit had ik de eerste keer niet) heb er niet heel veel last van maar het is wel pijnlijk als ik erop druk. Ook zie je dat m'n rechterwang nog licht gezwollen is.

    Reageer
    #5

    Hoi!

    Ik zou graag weten hoe het bij jullie is afgelopen, want ik heb er nu last van. Ik heb eigenlijk geen zin om terug naar het ziekenhuis te gaan, maar ik ga maandg op vakantie, en daar wil ik er ook niet mee tobben.

     

    Groetjes,

     

    Eva

    Reageer
    #6

    Bij mij hetzelfde verhaal. Ik ga vandaag es bellen naar Isala en vragen wat het is en wat de oorzaak is en wat ik er aan kan doen. k Laat nog weten.

    Reageer
    #7

    Volgens de assistent moet de bobbel wel met een week aanmerkelijk minder dik zijn. Het oprekken van de kaakopening mag ik niet forceren, maar voorzichtig telkens iets verder(met twee vingers tussen de tanden) een beetje oprekken.

    Reageer
    #8

    Hey,

    Ik heb 8 dagen geleden alle 4 de verstandskiezen laten verwijderen. Nu heb ik zowel links als rechts ook zo een knobbel waarover jullie spreken.

    Als ik er niet aan kom, heb ik helemaal geen pijn. Maar als ik er op duw, doet het enorm veel pijn. Ook kan ik mijn mond niet helemaal openen zoals het hoort.

    Wat hebben jullie hiervoor laten doen?

     

    Groetjes!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Je zou hiermee terug moeten naar de tandarts. Het kan een ontsteking zijn.

    Reageer
    #10

    Hoi !

    Ik heb afgelopen woensdag ook twee verstandskiezen laten verwijderen bij de kaakchirurg.

    En ja hoor , ik ben ook de pechvogel.

    Zenuw beschadigd, Sterke medici, holle bolle gijs, door de grond gaan van de pijn.

    maargoed. Ik heb dus ook een hele harde knobbel onderin tussen mn kaak en mn wang. (Tandvlees dus)

    ik ben hier dus wel voor naar de kaakchirurg terug gegaan, want hulp vragen op internet zie ik al .. dan kan k helemaal niet meer slapen door alle 'horror verhalen'.

    ik heb indd een antibiotica-kuur meergekregen. Dit is de tweede dag dat ik ze slik. De bult wordt al minder, ik ben reuze benieuwd !

    Dus niet op internet gaan zoeken , kaakchirurg en snel.

    This verdomme wel je gebit. Dan maar even doorbijten 😉

     

    Reageer
    #11

    Jep same here! Ook 4 dagen terug mijn 3 wijsheidstanden laten trekken en zit ook met zon leuke onaangename bol in mijn kaak! Ik ga ook gewoon terug naar de kaakchirurg voor eventuele medicatie. Ik wens iedereen een goed genezingsproces toe!

    Reageer
    #12

    Hier nog een met een balletje/bult terwijl alles er netjes uitziet. Kan de topicstarter reageren of het goed is afgelopen?

    Reageer
    #13

    ik ook een dikke bult aan de zijkant van mijn tandvlees na verwijderen van 2 kiezen en een verstandskies, kies die verwijderd is was ontstoken, de bult zelf doet geen pijn, alleen gevoelig als ik erop druk met mijn tong.

    Reageer
    #14

    Hoi allemaal,

    Ik heb maandag mijn kies laten trekken. De zwelling is wel grotendeels weg alleen heb ik ook zo'n hard bultje, net of het een uitgestoken stukje bod is. Als ik er op druk doet het pijn maar als ik er niet aanzit voel ik het nauwelijks. Is dit bij jullie weggegaan en zo ja, hoe lang heeft het er gezeten?

     

    Reageer
    #15
    • Hier ook. Gisteren ontstoken kies door spoedtandarts verwijderd met heel veel moeite. 5 kwartier duwen en trekken en verdoving werkte niet goed door ontsteking. Wat een helse marteling. Nu ook hier een bult tussen tandvlees en wang. Kan iemand feedback geven hoe het bij hem is afgelopen met genoemde bult? Gaat die weg na bepaalde tijd?
    Reageer
Reageer op: Harde bult tussen kaak en wang na trekken verstandskies


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief