Na kies trekken, al 3 maanden sterk zeurende pijn.

 • #1

  Begin september is er bij mijn een grote kies getrokken, waarvan de wortels waren ontstoken en die al vol met pus zat.
  Het trekken ging nogal moeilijk, omdat ik volgens de tandarts best lange tandhalzen had.
  Ik had hierna ook een echt megagroot gat, maar wel pijnstillers en antibiotica gehad.
  Maar ik bleef maar een sterk zeurende pijn op die plek houden, dus uiteindelijk bij de kaakchirurg terecht gekomen. Deze heeft echter ook niks bijzonder kunnen vinden en ik moest het nog maar een tijdje aanzien.
  Komt dit wel vaker voor, dat iemand zolang na het trekken nog steeds pijn heeft?
  Heeft iemand dat ook meegemaakt, wanneer ging de pijn uiteindelijk dan weg?

  Reageer
  #2

  Dat gat dat je voelt, voel je met je tong. De tong heeft veel zenuwuiteinden, waardoor een klein gaatje als heel snel als heel erg groot kan worden ervaren.

  De pijn kan worden veroorzaakt door irritatie aan de zenuw die in de buurt ligt van de ontstoken kies. Als het goed is trekt dit in de loop van de komende dagen wel weg, en als dit niet het geval is, kan er een antibioticum worden voorgeschreven, als je dat al niet hebt gehad.

  Reageer
  #3

  Femke,
  Waarom zou de pijn in de komende dagen opeens weg trekken, als die er nu al 3 maanden zit?
  Antibiotica heb ik volop gehad, dus die heeft niets geholpen en volgens de kaakchirurg is er op de foto's niks bijzonders te zien.
  Ontstoken kies is al voor 3 maanden getrokken, die zit er dus niet meer.
  Eerlijkgezegd, begrijp ik je antwoord niet zo goed?

  Reageer
  #4

  De zenuwen die het grootste risico lopen beschadigd te raken bij het trekken van de verstandskiezen zijn de nervus mandibularis en de nervus lingualis. De nervus mandibularis is de derde aftakking van de nervus trigeminus (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Nervus_trigeminus). Deze laagste en grootste aftakking van de nervus trigeminus wordt hoofdzakelijk gevormd door de sensibele vezels naar onderkaak en bijbehorende tanden, met bijbehorende tanden, de onderlip, de tong, de buitenste gehoorgang, de hersenvliezen en de huid van de kin. Een van de behandelwijzen voor trigeminusneuralgie is Percutane Trigeminale Thermorhizotomie (PTT) volgens de methode van Sweet. Hierbij wordt door middel van elektrische stimulatie van het ganglion van Gasser de nervus trigeminus minder gevoelig gemaakt voor de prikkels.

  Reageer
  #5

  Tja, misschien als vragensteller student tandheelkunde is, zal hij/zij de afbeelding wel kunnen begrijpen.
  Beetje te technisch antwoord, vind ik.

  Reageer
  #6

  hoi,nou ik heb dat precies het zelfde, en mijn tandarts zegt maar is normaal kan niks zien etc...rusten laten...maar ik ga kapot van de pijn soms en et lijkt net of ik een ontsteking in me kaak heb nu door het trekken van die achterste kies... ben al van voor de kerst pijstillers ant slikken is ook niet normaal he... dus vertrouw mijn tandarts niet en ga toch na de kaakchirurg...
  als je net als ik ook al zo lang met pijn loopt zou ik echt doorvragen tot dat ze wel wat hebben gevonden... by mij heeft de tandarts splinters laten zitten,ohja zegt ie daar ken ik niets aan doen...pfff dat is dus onzin want heb al eens een kies getrokken daar had ik niets van splinters...dus zou door vragen tot ze iets hebben gevonden,pijn komt ergens vandaan toch..succes

  Reageer
  #7

  Als de klachten al zo lang voortduren, ga je natuurlijk terug. dan is er natuurlijk meer aan de hand!

  Reageer
  #8

  mijn vrouw heeft ook al twee maanden hevige pijnscheuten na trekken verstandskies, pijnstillers helpen niet meer, kaakchirurg heeft de wond open gemaakt om er een pijnstiller in te leggen, geen succes. heeft iemand een oplossing??

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Kijk eens of alles wel in orde is met je kaak en de kaakkopjes. Die kunnen door al dat duwen beschadigd raken, en dat doet er veel pijn. Niet perse bij de kaakkopjes, maar bij de spieren eromheen. Er zitten best nog veel kleine spiertjes in en rond je mond. Ik heb het wel gehad dat het voelde als een wortelkanaalontsteking, terwijl ik wist dat het mijn kaak was. Zodra ik die weer in de juiste positie had, trok de pijn weg. Dat laatste is lastig hoor, ik heb zelf ehlers danlos, dan gaat dat wat soepeler allemaal, maar het zijn sterke spieren.

  Reageer
  #10

  hallo
  afgelopen dinsdag is mijn kies getrokken
  na 2x bij tandarts geweest te zijn is sinds vanmorgen (08.00) pas de wond dicht / bloed niet meer
  mag ik nu weer eten ?
  en is de kans klein dat de wond weer opengaat ?
  gr

  Reageer
  #11

  Heb anderhalve week mijn kies laten trekken Ging er moeilijk uit dus moest kaptot geboord worden Nu heb ik nog steeds pijn zeker als ik met mijn tong langs het open gedeelte ga Ook voel ik aan de buitenkant een scherp puntje Ik snap er niks van De pijn is hetzelfde als toen de kies er nog in zat Wie heeft ook dit probleem

  Reageer
  #12

  Hai, ik had ook behoorlijk lang last na het verwijderen van een kies die kapotgeboord verwijderd was. Ik heb toen paracetamol gekregen. Dat hielp wel.

  Reageer
  #13

  Hallo,
  Ik ben ook en keer bij de tandarts gewest kies laten trekken, had er veel last van na de tijd. Vorige maand had ik weer een kies los zitten, heb me bezopen, een waterpomp tang gepakt en hem er zelf uitgetrokken (ook omdat ik geen geld had voor de tandarts)Nu anderhalve maand later heb ik nergens last van gehad, zit alles netjes dicht en geen bloedingen gehad na het trekken van de kies. Geen greintje pijn gevoeld tijdens het trekken. Heb mezelf ook al eens geopereerd door een scalpel in de tandvlees van mijn bovenkaak te zetten, omdat ik er een ontsteking had... een grote, en dat doet erg pijn. Sneetje gemaakt, en alle pus eruit gedrukt. Spoelen met wishey en daarna nooit meer last gehad... Terwijl ik voor het zelfde probleem al 2 keer bij de tandarts was geweest en altijd weer terug moest omdat ik ondraaglijk veel pijn had.. Ik klus nu wel zelf aan mijn mond.

  Reageer
  #14

  Jij liever dan ik, maar ik zou het anderen niet adviseren.

  Reageer
  #15

  Ik heb 4dagen geleden mn kies moeten laten trekken de wondoo is gehecht maar ik verga van de pijn ik heb een bult op mn wang en ik kan wel tegen de muren oplopen zoveel pijn heb ik het is ook helemaal dik rondom de wond. volgends mij is dit niet goed... weet iemand hier iets over?

  Reageer
Reageer op: Na kies trekken, al 3 maanden sterk zeurende pijn.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief