Tandzenuw afsterven

  • #1

    Afgelopen week at ik een Bounty. Toen ik een hap wou nemen stootte de reep even tegen de onderkant van mijn boventanden aan.

    Kan de tandzenuw hiervan afsterven?

    Reageer
    #2

    Meen je dit echt? Je tanden zijn gemaakt om mee te eten. Dan zullen ze van een Bounty echt niet afsterven hoor......

    Reageer
    #3

    Waarom is dat raar? Dat kan toch? Dat je bijvoorbeeld een stukje stokbrood of een waterijsje of in mijn geval chocolade tegen je tanden stoot? En daarvan kan de zenuw afsterven.

    Dat kan zelfs al bij het maken van verkeerde mondbewegingen, aanraken bovenlip, of per ongeluk je tanden te hard aanraken met je hand etc.

    Ik vind mijn vraag dus niet raar

    Reageer
    #4

    Dan moet je toch echt wel wat harder tegen aan rammen hoor. Anders zou je toch niks meer kunnen afbijten.

    Denk dat jij gevoelige tanden bedoelt als je een ijsje of zo eet. Dat is toch iets anders dan afgestorven zenuwen.

    Reageer
    #5

    Als dat zo zou zijn had heel Nederland een kunstgebit.

    Reageer
    #6

    Hoe kom je erbij dat tandzenuwen afsterven door te rammen? Natuurlijk kunnen tanden door een harde klap afsterven, maar ook door andere vormen van druk.

    Als je tanden erdoor kunnen verschuiven, kunnen ze ook afsterven. Dus bijvoorbeeld duwen met je tong (tong is vrij krachtig) tegen de achterkant van je voortanden kan de tanden doen afsterven.

    Maar denk ook aan scheren of epileren/harsen. Vaak leggen we wel wat druk op bijvoorbeeld de kin bij het ontharen. Stel je pakt je kin zo vast dat je vinger eigenlijk als het ware op de ondertand drukt en gaat vervolgens je bovenlip ontharen. Doordat je vinger op je kin (met daarachter de ondertanden) drukt, kan de tand dus verschuiven. Dus ook afsterven.

    Ieder zijn ding, maar ik ben voorzichtig.

    Reageer
    #7

    Kunstgebitten zal wel mee vallen, aangezien het voornamelijk voortanden  betreft. Bruggen/implantaten/plaatjes komen wel veel voor.

    Reageer
    #8

    Als je zo zeker bent van je gelijk, snap ik niet je hier nog een vraag er over stelt.

    Maar als jou tanden verschuiven als je er met je tong tegen aan drukt of als je je bovenlip aanraakt,  zou ik maar eens naar de tandarts gaan. Want dat is toch echt niet normaal.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Tandzenuw afsterven


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief