Tien eenvlaksvullingen nodig om kiezen op te hogen?

  • #1

    Mijn tandarts moet een gaatje in mijn voortand vullen, en wil aan de achterzijde van mijn voortanden een vulling plaatsen omdat mijn tanden dun zijn geworden door slijtage van het tandglazuur. Nu zegt hij dat hierdoor mijn ondertanden en mijn kiezen niet meer normaal zullen kunnen aansluiten op mijn boventanden en -kiezen. Daarom heeft hij een begroting opgesteld om 10 eenvlaksvullingen aan te brengen op mijn kiezen zodat deze weer normaal op elkaar kunnen. Is dat inderdaad nodig? Het lijkt mij wat overdreven om 10 vullingen aan te brengen op tanden die geen gaatjes hebben. Zouden hier gaatjes voor geboord moeten worden?

    Reageer
    #2

    Pff...10 vullingen? 10 kiezen ophogen met een vulling? Wat een gedoe. En wat zal je daar aan moeten wennen. Dat zou ik niet graag willen wat je tandarts voorstelt! Voortanden te dun?  Ik zou nog eerder me verdiepen in een composietfacing op je voortanden aan de voorkant. Of dat een optie is.

    Dan ben je ook nog goedkoper uit. Dus scheelt geld..en tijd.

    Gr, Thea

     

    Reageer
Reageer op: Tien eenvlaksvullingen nodig om kiezen op te hogen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief