Pijnlijke bult in wang / kaak

  • #1

    Sinds een half jaar (voor zover ik weet tenminste) heb ik een bult in mijn wang. Vanuit mijn mond is de bult niet zichtbaar, hij is alleen voelbaar vanaf de buitenkant van mijn gezicht.

    De bult zit ter hoogte van mijn wang en net onder mijn bovenkaak. De bult is egaal rond, ongeveer 1,5 centimeter in doorsnede en voelt als een stuk bot of tand aan. Ik ben bij de tandarts geweest en die dacht dat het mijn verstandskies was. Deze is echter getrokken maar de bult zit er nog steeds.

    Ik ben ook bij de dokter geweest maar die had het over een ontsteking die vanzelf weg zou gaan. Ten eerste is de bult niet weggegaan, maar ook niet kleiner of groter geworden. Bovendien weet ik dat het geen ontsteking is, dat voel je gewoon omdat hij heel erg hard is.

    De bult doet niet opvallend veel pijn maar hij is wel gevoelig. Bovendien veroorzaakt het pijn aan mijn tandvlees ter hoogte van waar eerst mijn verstandskies zat.

    Iemand die dit herkend of weet wat ik nu kan doen? En of ik weer terug naar de dokter of tandarts moet? Alvast bedankt

    Reageer
    #2

    terug naar de tandarts.
    je kunt je vraag ook stellen bij http://www.tandarts.nl daar krijg je antwoord van een tandarts!
    Sterkte Brenda

    Reageer
    #3

    hey zover k begrijp uit jou verhaal heb k het zelfde.
    kben ook nog niet naar de tandarts weet je al misschien wat het is.

    Reageer
    #4

    het enige wat je moet doen is naar de huidkliniek gaan en hij zal je naar de plastische chirurgie om de bult te verwijderen

    beterschap

    Reageer
    #5

    Orale pathologie kun je het beste in eerste instantie door de tandarts laten beoordelen. Wellicht kun je later even naar de huisarts gaan die je eventueel naar een KNO-arts kan verwijzen.

    Reageer
    #7

    hoi ik weet niet hoe dat in elkaar zit maar heb een vraagje was je al weer naar de dockter geweest voel net oook zoon soort bultje allen dan op de kant van mijn onderste kaak en niet dr onder want dat weet ik dat zijn je klieren maar voel ook een bultje van ongeveer halve tot 1 centimeter groot ... weet jij daar meer van ???

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    hallo

    ik had veel problemen met mij tanden dat is nu helemaal verholpen,
    maar mij kies weer heropent is en schoongemaakt is (met kleine spuitjes)
    kan ik niet meer eten want dan krijg ik veel pijn en hoofdpijn en ik heb rechts onder een bult zitten en aan de buiten kant van mij wang voel je een balletje zitten zo groot en het doet vlink pijn en trek me hele gezicht raar...
    wat kan ik nu doen?? want me tandarts geeft alleen hoge rekeningen maar geen resultaat.

    Reageer
    #10

    Beste,

    Ik heb ook een bult in mijn wang en mijn tandarts wist gelukkig wat het was, in tegenstelling tot mijn huisarts.

    In je slaap kouw je waarschijnlijk ongemerkt erg. Hierdoor is je spier in de wang verzuurd en dan ontstaat er zo'n bobbel. Ik ben de naam even kwijt. Echter mijn tandarts raadde mij aan om naar een speciala physiotherapeut te gaan welke gespecialiseerd is in hoofd/ kaak etc. Mijn tandarts zei ook dat het vaak kan ontstaan door stress..

    succes

    Reageer
    #11

    Hoe noemt jouw tandarts deze bult dan?

    Reageer
    #12

    Afgelopen jaar had ik dat ook, aan de buitenkant van de wang zag je een soort blauwe plek. Toevallig liep ik bij de kno arts. Hij heeft met een naald in de bult geprikt en er kwam heel veel vuil uit. Je voelde niets vd prik. Daarna even op kweek voor de zekerheid. Nu komt hij weer terug op dezelfde plek.

    Reageer
    #13

    Ik heb precies hetzelfde. Als het ook echt hetzelfde is dan betekend het dat je bloedvaatjes in je wang iets hebben ben alleen vergeten wat precies... Ik ben een paar keer naar de dokter geweest en MRI scannen gedaan enzo. Het is dus niet erg maar als het groter word en meer pijn gaat doen, dan kan je het laten weghalen maar dan blijf je misschien wel achter met een litteken op je wang.

    Reageer
    #14

    spert ook wel de aambeien creme erop smeren !!
    Zwelling gaat weg na een week!!

    Reageer
Reageer op: Pijnlijke bult in wang / kaak


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief