Pijnlijke ribben na het lopen

 • #1

  Gisteren ben ik gaan lopen en wanneer ik terug was deed de onderkant van me ribben/ribspieren enorm veel pijn. Ademhaling ging wat moeilijker, slapen op de buik ging niet en telkens wanneer ik me tretch of uitrek wordt ik wat duizelig...
  Vaak heb ik zo al eens een stijf gevoel gehad na het lopen op die plaats maar nu is het echt wel extreem.
  Is het opnieuw een simpele stijfheid ?

  Groetjes

  Reageer
  #2

  Hallo, hoe gaat het nu met je?

  Reageer
  #3

  Goed eigenlijk
  Nu loop ik terug wat minder omdat het de voorbereiding gedaan is en het seizoen terug begonnen is maar eigenlijk geen last meer van gehad de laatste 2 maand. Zelf denk ik dat het stijfheid was maar het was gewoon zo extreem.. raar.. nuja !
  Al goed en wel en hopelijk moet ik het niet meer meemaken !

  Reageer
  #4

  Ik heb ook zoiets! Ik ben sinds kort begonnen met hardlopen en heb tijdens het hardlopen nergens last van, maar na het hardlopen heb ik pijn aan mijn onderste ribben wanneer je hier druk op geeft. Het voelt alsof je drukt op een blauwe plek. Weet iemand hoe dit komt??

  Reageer
  #5

  Hoi Maxime,

  Heb precies hetzelfde. Ben net begonnen met hardlopen. Nu, na de 2e keer, heb ik er pijnlijke onderste ribben aan overgehouden. Lijkt wel gekneusd te zijn. Ik vermoed zelf dat het wel weer over zal gaan, maar ben benieuwd of het bij jou al over is.

  Reageer
  #6

  Ik heb  net 3,8 kilometer hard gelopen  en heb nu enorm veel pijn aan me ribben als ik me draai. Weet iemand waar dit vandaan komt? Meld het me Dan!!!!!

  GROET hulpeloze hardloopchicka 🏃‍♀️

   

  Reageer
  #7

  Hier hetzelfde ... Misschien moeten de ribspieren er aan wennen..  Nu zo'n 4 weken aan het opbouwen .tijdens lopen. Geen last maar daarna..voelt. beurs

  Reageer
  #8

  Hier ook dezelfde klachten, ben ook "beginnende hardloper" en heb dit na een intensieve (te harde) training. Aan de reacties hier boven te zien lijkt dat overeen te komen bij beginners. Kon er verder ook niets over vinden.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo, dit is heel erg normaal! Komt doordat je longen verder uitzetten tijdens intensief sporten. Het weefsel moet hier dus nog even aan wennen.

  Reageer
  #10

  Goedendag,
  Bleef de pijn lang aanhouden bij jullie,ik heb het zelfde probleem na een lange intensieve workout.
  Hoelang bleef de pijn aanhouden bij jullie ?

  Reageer
  #11

  Ik heb al een jaar pijn onder mijn linker rib. Als ik ga lopen dan houd ik het niet meer uit van de pijn. Bij rust voel ik geen pijn . Dokters zien niets op CT scan. Ik wil gewoon weer kunnen lopen en dat kan ik nu niet meer. Hebben meer mensen dit probleem. Ik wil hulp.

  Reageer
Reageer op: Pijnlijke ribben na het lopen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief