Hoofdpijn door acuut stoppen met sporten?

  • #1

    Hallo, ik ben 27 jaar en ben 4 maanden geleden acuut gestopt met sporten, van 5x in de week boksen (3 jaar lang) naar 0x. Sinds 3 maanden heb ik dagelijks last van brandende, zeurende en stekende hoofdpijn. Er zijn allerlei onderzoeken uitgevoerd o.a. een MRI scan van mn nek en hersenen hieruit zijn geen bijzonderheden gebleken. Nu vraag ik mij af of het mogelijk is doordat ik zo abrubt ben gestopt dat ik hierdoor chronische spanningshoofdpijn heb gekregen?? En zo ja... Hoe los ik dit op? Gewoon weer mn conditie gaan opbouwen? Ik hoop dat iemand mij aan een antwoord kan helpen...want wordt hier ondertussen gek van!

    Reageer
    #2

    Dit is bekend en inderdaad normaal bij het acuut stoppen met intensief sporten. Om enige symptomen te noemen: prikkelbaarheid, lusteloosheid, slapeloosheid, gestoorde bloeddrukregulatie en depressie. Jouw hoofdpijn is goed te verklaren door het ineens stoppen met fanatiek sporten.

    Een betrouwbare website die goede informatie geeft over het verstandig afbouwen van intensief sporten is Sportzorg.nl.

    Kijk voor de informatie die je zoekt op: http://www.sportzorg.nl/bibliotheek/afbouwen.html

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie! Ik heb idd meer last van slapeloosheid en een verhoogde bloeddruk met daarbij elke dag hoofdpijn. Dit is nu al 4 maanden aan de gang...duurt het echt zo lang voor je lichaam weer went aan de nieuwe situatie? Is het een oplossing weer het trainen te gaan opbouwen?
    tnx alvast!

    Reageer
    #4

    Ja, dat ligt inderdaad erg voor de hand. Ga voorzichtig weer wat trainen, en kijk waar voor jou de grens ligt. Niets doen is blijkbaar echt ongezond, dat heb je nu zelf kunnen ervaren.

    Reageer
    #5

    beste Jean,

    Ik trainde 6 a 7 dagen in de week atletiek, van mijn 14de tot mijn 18de, toen ontdekte ik de kroeg 😉 en stopte van de één op de andere dag, zonder afbouwprogramma. Ik verzuurde altijd al na de 400m, en kon dan niet meer staan. Maar enkele jaren na het stoppen met sporten, zo rond mijn 24ste, verzuurde ik ineens na kleine stukjes fietsen of een trap. Ik ben doodsbang voor doktoren, maar vooruit de huisarts toch maar bezocht. Inmiddels ben ik een kraker, menschendiek en fysiotherapeut verder en kan wel weer kleine stukjes fietsen en een trap lopen, maar het huis moet geen drie trappen achter elkaar hebben. De inmense krampen zijn gelukkig inmiddels verdwenen, maar vraag me niet een forse wandeling te maken of een leuk stuk te biken, want dat gaat nog steeds niet. En dat zou ik eigenlijk wel willen. Ik ben 36 en ben best wel beperkt voor mijn leeftijd? Komt dit door het niet afbouwen? En hoe los ik het op?

    Reageer
    #6

    Ik vind je verklaring niet logisch. Volgens mij heeft zo'n enorme daling in je lichamelijke conditie niet met het stoppen met sporten te maken maar veeleer met het ontdekken van de kroeg. Wat is bijvoorbeeld je BMI? Hoeveel beweeg je per week? Overigens vind ik het verwonderlijk dat iemand 15 jaar met klachten doorloopt en dan pas serieus wil gaan uitzoeken wat de oorzaak is.

    Reageer
    #7
    Reageer
Reageer op: Hoofdpijn door acuut stoppen met sporten?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief