Hamstringblessure

  • #1

    8 maanden geleden zette ik aan bij een sprint. Ik hoorde toen knap en lag op de grond. Mijn hamstring was gescheurd. Ik heb van september tot en met maart fysio gehad. Uiteindelijk een echo laten maken. Hieruit kwam dat ik nog een scheur heb in mijn hamstring (die met die lange naam en met veel m’en erin) en dat er nog een bloeduitstorting zit. De dokter heeft aangegeven nog even te willen wachten. Maar ik kan nog steeds niet aanzetten om harder te gaan rennen/sprinten en meer dan een km hardlopen, lukt niet. Ik ga dan lopen stampen met mijn voet, ik mis kracht.
    Komt alles weer goed? Ik mis mijn sportieve leven.

    Reageer
    #2

    Hey,

    Ik zou als ik jou was,een verwijzing vragen naar een sportarts of orthopeed.
    Die kunnen dan eerst goed kijken wat je belastbaarheid is.
    Ik zou op dit moment dus ook niet te fanatiek trainen of proberen grenzen op te zoeken,om te voorkomen dat je de blessure weer verergert of het herstel vertraagt.
    En als je toch traint of oefent,dit onder begeleiding van een fysiotherapeut doen.
    Dan kun je per keer kijken hoe het gaat.
    Tegenwoordig kunnen veel fysio 's ook zelf echo's maken,zodat ze een blessure goed kunnen monitoren en op tijd de patiënt door kunnen sturen voor bijvoorbeeld een mri ( dit moet dan wel via de huisarts of een orthopeed of sportarts).

    Reageer
Reageer op: Hamstringblessure


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief