Vergroeiing tenen, wondjes aan voet

  • #1

    Beste mede forum-er,

    Mijn buurvrouw van 85 jaar. Loopt al 2 jaar met wondjes aan haar voeten. Deze wondjes gaan ontsteken en etteren. Vaak genezen deze maar komen dan weer op een andere plek terug. Zij heeft vergroeiing van haar tenen waardoor haar tenen heel dicht tegen en onder elkaar zitten. Die wrijving veroorzaakt hoogstwaarschijnlijk die wondjes. Daarnaast heeft zij etalage benen en Parkinson. Van de thuiszorg zijn ze al bijna twee jaar, twee maal per dag pleisters aan het plakken. Ze loopt dus al die al met ingepakte tenen en er is geen verbetering.

    Nu is mijn vraag of meer mensen hier ervaring mee hebben en eventueel een oplossing gevonden hebben.

    Ik trof haar vanmiddag huilend en moedeloos aan en dacht ik ga eens verder kijken als de huisarts en thuiszorg. Ze zij die tenen eraf of anders hoeft het niet meer voor mij. Dat kwam wel ff aan.

    Er moet toch wel een oplossing zijn zodat zij haar laatste jaren in ieder geval nog lopend en zonder pijn in door brengen.

    Hopelijk kunnen en of willen jullie meedenken.

    In ieder geval alvast bedankt!

    Groetjes Mars
    (Bezorgde buur)

    Reageer
    #2

    Ze moet aan de huisarts een verwijzing voor chirurgie vragen. Daar doen ze dit soort wondbehandelingen

    Reageer
    #3

    Ik vrees dat het in haar bloedvaten zit. Mijn moeder had dit ook, zij heeft vorig jaar een behandeling daarvoor gehad maar ze konden niet alles open krijgen. Mijn moeder had 1 klein wondje op haar teen die niet wilde genezen. Na de vaatbehandeling was er nog 1 optie , amputatie. Dit hebben ze net boven de knie gedaan. Helaas was de algehele conditie van mijn moeder niet goed en is een paar weken dasrna overleden.
    Probeer het deze vrouw zo makkelijk en prettig mogelijk te maken. Dat jij aandacht schenkt is al fantastisch. Door de leeftijd, verslijten van de bloedvaten, zijn er jiet veel meer opties.
    Lijkt me niet prettig voor deze dame hopelijk heeft ze er niet al teveel last van. Hopijk mag ze nog een paar jaar pijnvrij genieten van haar leven 🤞

    Reageer
Reageer op: Vergroeiing tenen, wondjes aan voet


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief