veel spierverlies 50 plusser

  • #1

    Ik merk op dat ik heel veel spierverlies heb de laatste 5 jaar

    Moet zeggen dat ik zeer weinig vlees eet de laatste 20 jaar (dierenleed en geweten)
    vegetarisch geprobeerd, maar gaat gewoon niet

    Nooit gesport vanwege te kleine longinhoud en 3 nekhernia's wellicht van fietsongeval, bovendien heb ik veel kalkknobbels op de pezen gekregen (hiel voet, knie, schouder, elleboog, ...)

    Iedereen zegt dat een 50 plusser dubbel zoveel vlees moet eten als een 20ger. Is er een alternatief om spierverlies tegen te gaan ?

    Reageer
    #2

    Hoi,

    U zou eens naar een sportschool kunnen gaan waar naast personal trainers ook een fysiotherapeut en diëtist of voedingsdeskundige aan verbonden zijn en daar uw verhaal doen.

    Samen met een trainer en fysio zou er dan een voedings- en trainings schema gemaakt kunnen worden, aangepast aan uw lichamelijke ongemakken en eet gewoontes.

    Er zijn zeker manieren om toch spierverlies te voorkomen en te trainen zonder het lichaam zwaar te hoeven belasten, dat heb ik zelf het afgelopen jaar door een blessure ook gedaan. En het is ook geestelijk fijn om ondanks bepaalde beperkingen te kunnen blijven bewegen!

    Groetjes Suzan

     

    Reageer
Reageer op: veel spierverlies 50 plusser


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief