Doof gevoel in pink en ringvinger (geen ulnaropathie)

  • #1

    Hi,

    Op een dag merkte ik op dat ik een tinteling had in mijn pink, en precies in het midden van mijn ring vinger dat niet verdween. (Rechter hand)

    Huisarts geweest, eerst een maand aangekeken, symptomen leken op die van een beknelling in de elleboog zenuw... afin, er gaan een paar maanden overheen en ik ga naar het ziekenhuis voor onderzoek.

    Met stroomstootjes werd gemeten dat ik geen kracht verlies heb maar dat (schijnbaar) wel de zenuw beperkt was. Doorgestuurd voor een echo (smeren gel op je arm en gaan dan kijken) en daar kwam uit dat mijn elleboog zenuw niet klem zit.

    Opzich goed nieuws zou je denken, maar omdat het niet klem zit, en ik wel deze klachten heb, (inmiddels is het tintelende gevoel over gegaan naar een dood gevoel en krijg ik ook steeds vaker krampen in mijn hand) vraag ik mij toch af waar dit dan opeens door is ontstaan.

    De arts in het ziekenhuis zei dat ik moest proberen zo veel mogelijk de arm te strekken maar meer kon hij er eigenlijk ook niet aan doen. In het nieuwe jaar hebben we nog is een bel afspraak.

    Is dit nu iets dat ik voor de rest van mijn leven heb? Ik ben rechtshandig, en ook al heb ik volgens de computer geen kracht verlies, ik laat wel geregeld zware dingen vallen. Dat kan ook komen doordat ik gewoon niet goed kan voelen wat ik vast hou, maar anyway... het dode gevoel is echt super storend.

    Hebben meer mensen hier last van? En is het bij jou ooit nog goed gekomen? En ik vraag mij ook af of er niet een ander onderliggend probleem de oorzaak kan zijn van deze klacht?

    De arts in het ziekenhuis zei dat het echt alleen uit de elleboog kan komen, maar hoe dan?! Hoe kan je op een dag wakker worden met een tintelende vinger die je dan schijnbaar (waarschijnlijk in de nacht ofzo?!) zo beschadigd hebt dat het na maanden nog niet over is. It just doesn't make any sense.

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Gebruik je veel/vaak een computermuis?

    Reageer
    #3

    Ik was op zoek naar klachten behorende bij een tenniselleboog, diagnose van fysiotherapeut. In feite op zoek naar de klacht dove en tintelende vingers en hierdoor las ik uw bericht. Deze elleboogklachten heb ik sinds ongeveer een maand, terwijl ik sinds een week een doof gevoel begon te krijgen in mijn pink. Inmiddels heeft dit zich uitgebreid naar ringvinger, wijsvinger en duim en begint het ook mijn handpalm in te kruipen. Binnenkort zal ik toch maar eens een bezoekje aan mijn - erg goede - huisarts brengen en zal ik haar bevindingen hier rapporteren - wie weet...

    Reageer
    #4

    @Pilgrim

    Ik vind het verhaal van de ts eigenlijk helemaal niet heel logisch. Want er is alleen naar de elleboog gekeken en daar is niks gevonden.
    Ook mijn fysiotherapeut zal het daar niet mee zijn, want als er in de elleboog niks wordt gevonden, komen de klachten ergens anders vandaan.
    Ik kan je zo al twee oorzaken noemen waardoor ikzelf dergelijke klachten krijg: overmatige spanning in mijn nek en schouderspieren en een verkeerde houding met veel druk op mijn pols omdat met krukken loop.
    Volgens mijn fysio wordt een tenniselleboog trouwens ook vaak veroorzaakt door klachten in de schouder,wat weer kan komen vanuit de bovenrug en nek. Hij krijgt vaak patiënten met een tenniselleboog die een second opinion vragen, bij wie eerdere behandelingen niet hielpen omdat er niet verder dan de elleboog zelf werd gekeken. Terwijl de tenniselleboog het gevolg van andere problemen was.

    Reageer
Reageer op: Doof gevoel in pink en ringvinger (geen ulnaropathie)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief