Overbelaste schouder

 • #1

  Ik ben 6 weken geleden bij de fysio geweest voor overbelaste schouders (na een periode van te lang en teveel fysiek werk). Advies was om twee weken rustig aan te doen maar wel veel bewegen. Verder kon de fysiotherapeut weinig doen.  Nu heb ik er nog steeds last van. Schouder waar ik vroeger op ben gevallen (ac luxatie type 1) is het pijnlijkst. De andere schouder is voornamelijk stijf maar niet echt pijnlijk. Het gaat om en neer met de pijn. De ene dag heb ik weinig last en de andere dag is het er weer. Ik ben nu wel gewoon aan het werk maar doe nog wel rustig aan. In het weekend is mijn bijbaan 300 koeien melken. Daar doe ik nu ook rustiger aan. Nu is mijn vraag hoelang kan overbelaste schouders duren? Moet ik weer naar de fysio?

  Reactie
  #2

  Hey,

  Heeft de fysio je niet behandeld?

  Dan bedoel ik met name de overbelaste spieren helpen ontspannen. Dit kan door bijvoorbeeld dry needling, triggerpoint massage of sportmassage. En dan in combinatie met rustiger aan doen en voorkomen dat je steeds weer de bewegingen maakt waarmee je klachten in stand houdt. Ook langzaam aan wel de dingen doen waar je last van krijgt, houdt je klachten in stand.

  Dus als je werk of het melken daar voor zorgt, kun je dat misschien beter even niet doen. Want als je steeds weer opnieuw je klachten triggert, wordt het pappen en nat houden ipv herstellen. Dan zit je voor je er erg in hebt met chronische klachten.......( heb zelf zo mn rug verknald, dus spreek uit ervaring )

  Groetjes Suzan

  Reactie
  #3

  Als er niets adequaats mee gedaan word, kan dat lang duren. Wellicht beter om naar een orthopeed te gaan . Vraag aan de huisarts een verwijzing

  Reactie
Reageer op: Overbelaste schouder
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief