Pijnlijke spieren en gewrichten

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Hallo,

  Via deze weg vroeg ik me af of iemand me kan helpen met het volgende. Al enige tijd heb ik last van vermoeide/pijnlijke/trillende en stijve spieren. Ook mijn gewrichten zijn pijnlijk. Probleem is dat ik ontzetten moe ben en weinig zin heb om iets te doen. Ik ben al bij de huisarts geweest maar die zei er weinig van. Weet iemand iets hiervan en weet wat ik er aan kan doen.
  Laat het me maar weten.

  Jan

  Reactie
  #2

  vraag aan de huisarts als je naar de reumatoloog mag,want de klachten lijken op FM

  Reactie
  #3

  Fibromyalgie zou ik eerste maar eens zelf wat meer over lezen.

  En als je met problemen kampt of niet zo happy bent in life, zou ik eerst daar eens naar kijken...

  Reactie
  #4

  Nou Het zou idd FM kunnen zijn. Ikzelf kamp al enkele jaren met onverklaarbare klachten zoals gewrichtspijn, verlammingsverschijnselen moeheid etc etc. Mijn huisarts gelooft niet in FM volgens haar bestaat heel de ziekte niet.Word daar dus maar niet op getest.MS, reuma en lyme heb ik iig niet. Maar mijn klachten komen het meest overeen met die aandoening FM.Dus als je vraagt of je dat misschien heb en ze zeggen nee of doen er moeilijk over ga dan aub naar een specialist.. want die zijn er wel.. die wel in die aandoening geloven ..
  groetjes SUCCES

  Reactie
  #5

  kijk is op google op HMS hypermobiliteitssyndroom

  Reactie
  #6

  Fascilitaties zijn overmatige trillingen in de spieren. De meest voorkomende oorzaken is vermoeidheid. Maar ook neurlogische ziekten geven de door jou beschreven verschijnselen.

  Gezien het feit dat de huisarts niets opmerkelijks heeft gevonden, zou ik eerst zorgen dat ik goed uitgerust was vooraleer verder te zoeken in de medische hoek.

  Reactie
  #7

  Ik heb er al een tijdje goed last van. In het begin wist ik niet wat er aan de hand was het begon bij mijn enkels knieen elebogen en polsen.Ik kan zeggen voor mezelf dat dit ziekte proces heel snel kan verlopen tot van weinig pijn tot heel veel pijn.Ik kan bv geen volle fles fris optillen wat vroeger met gemak ging net of je botten dan breken.Kan ook maar tot bepaalde hoogte strekken, en zoals vandaag is het zo erg dat ik uiterst vermoeid word van dit bericht typen in mijn polsen elleboog en vingers. Ben op het moment ook erg stijf. Het is geen reuma ben ik op getest dus dokter dacht ook aan hybro of hoe dat maar heet ken het woord niet eens uitspreken. Stuurde me door naar fisio wat niet veel deed. Ik ga naar een sportschool en af en toe voel ik me heel goed als ik me flink bewogen heb en soms verga ik oko van de pijn dus een tussen weg heb ik ook nog niet. Weet wel dat dit een hele vervelende ziekte is, en wat ik nog erger vind dat je er niks aan kunt doen

  Reactie
  #8

  Bedoel je misschien fibromyalgie?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Fibromyalgie is een relatief veel voorkomend niet-gewrichtsgebonden syndroom, gekarakteriseerd door spierpijn en drukpijnlijke punten verspreid over het lichaam. De spierpijn wordt doorgaans heviger na inactiviteit of blootstelling aan koude. Het syndroom gaat vaak gepaard met verschillende algemene klachten zoals slaapstoornissen, moeheid, spierstijfheid en hoofdpijn. Er is een duidelijke relatie tussen psychische stress en het ontstaan van de klachten.

  Fibromyalgie is een andere diagnose dan myalgische encefalomyelitis of chronisch vermoeidheidssyndroom. Een combinatie van fibromyalgie en ME/CVS komt regelmatig voor.

  Overigens wordt betwist of fibromyalgie een op zichzelf staande, apart te classificeren ziekte is, aangezien er geen objectiveerbare fysieke afwijkingen zijn die gepaard gaan met fibromyalgie. Dit geldt overigens ook voor myalgische encefalomyelitis en het chronisch vermoeidheidssyndroom.

  Reactie
  #10

  Verschil tussen fribromyalgie en Polymyalgia Rheumatica?
  http://www.dokter.nl/forum/Reuma/173864-Verschil-tussen-fribromyalgie-en-Polymyalgia-Rheumatica.html

  Fibromyalgie?
  http://www.dokter.nl/forum/Pijn/110154-fibromyalgie.html

  Overal pijn
  http://www.dokter.nl/forum/Pijn/109157-overal-pijn.html

  Reactie
  #11

  CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom)
  http://www.dokter.nl/forum/Vermoeidheid/178435-cvschronisch-vermoeidheidssyndroom.html

  Vreselijk moe
  http://www.dokter.nl/forum/Vermoeidheid/174446-vreselijk-moe.html

  Oververmoeid en tal van andere klachten
  http://www.dokter.nl/forum/Vermoeidheid/227770-oververmoeid-en-tal-van-andere-klachten.html

  Extreem vermoeid en van alles en nog wat..!
  http://www.dokter.nl/forum/Vermoeidheid/217733-Extreem-vermoeid-en-van-alles-en-nog-wat.html

  Moe
  http://www.dokter.nl/forum/Vermoeidheid/174474-moe.html

  Reactie
  #12

  Ben je gebeten door een teek?

  Reactie
  #13

  je moet eens kijken op www.fibromyalgie.nl daar lees je er alles over voor mij was het een hele grote herkenning. suc6

  Reactie
  #14

  zoek een reumatoloog, hij zal fm bevestigen.

  Reactie
  #15

  Tekort aan Magnesium!! Geeft symptomen als Fybromialgie... Hoogstwaarschijnlijk heb je bloedgroep B?! www.anderzijdsgenezen.nl

  Reactie
Reageer op: Pijnlijke spieren en gewrichten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief