Stijfheid en pijnlijke gewrichten/spieren

  • #1

    Even voor het volledige beeld.
    Ik ben een vrouw, 37jr,71kg en sport eens per week niet overdreven intensief.

    Loop al ruim een jaar met pijnklachten die verschuiven door het lichaam. De enige constante locatie is vooral de linker onderrug.

    De pijn is het ergst als ik net in beweging kom. Stijf en pijnlijk. Niet ondraaglijk en zit voornamelijk in mijn onderrug, net boven de knie en boven het elleboog gewricht.
    Als ik even in beweging ben dan wordt het een stuk beter, maar als ik net opstart ben ik net een oude diesel.
    Soms is het een poos weg, maar dan komt het een paar weken later weer terug.

    Afgelopen week de huisarts bezocht en er is bloedonderzoek gedaan naar mogelijk reumatische aandoeningen en evt. andere kwaaltjes.
    Daar kwam niets uit, alles is prima op peil.

    Nu dus de grote vraag wat het wel is. Kan het evt Fibro zijn? Heb begrepen dat dit niet te testen is.
    Een warm bad helpt soms wel even, maar merk dat nu tijdens mijn menstruatie de klachten erger zijn.

    Mochten jullie een idee hebben dan hoor ik het graag. ๐Ÿ™‚

    Reageer
    #2

    Misschien eens een complementair genezer raadplegen. Bloedonderzoek zegt niet zoveel.

    Reageer
    #3

    Een bloedonderzoek kan al een hoop uitsluiten. In ieder geval eventuele tekorten en ontstekingswaarden. Deze waren verder in orde.

    Fibromyalgi wordt nu door de huisarts als mogelijke oorzaak genoemd van de stijfheid en gewrichtspijn.

    Maandag nog wel een bovenbuik echo in het ziekenhuis voor een ander zeurderig pijntje. Daar was in eerste instantie de bloedtest ook voor aangevraagd, de reuma test werd erbij gedaan vanwege de stijfheid vermoeidheid en gewrichtspijn.

    Het vermoeden is dat de pijn in linker bovenbuik wellicht uitstralingspijn is uit mijn onderrug. Wat dan weer kan komen door twee zwangerschappen vlak achter elkaar. Maar om toch alles uit te sluiten een echo.

    Als hierna alles negatief is dan ga ik verder kijken naar fysio en voeding/aanvulling oid.

    Reageer
    #4

    Vandaag de uitslag van de echo. Zoals eigenlijk wel verwacht konden ze helemaal niets vinden. Zal er dus mee moeten leren leven denk ik. De gewrichtspijn is wel met enige zekerheid vastgesteld op Fibromyalgi. Daar ga ik dan maar mee aan de slag.

    Ik weet nu iig wel nagenoeg zeker dat ik niets ernstigs onder de leden heb wat mijn pijn in de linker bovenbuik veroorzaakt. Aangezien de pijn er niet direct is als ik wakker word, maar pas begint na een paar minuten op m'n benen staan. Heb ik toch het vermoeden dat het iets te maken heeft met mijn zwangerschappen en spieren of andere zachte weefsels. Het beperkt zich ook tot een precies punt. Als ik erop druk geeft dan een hele scherpe pijn, maar niet perse diep in de buik. Ik zou eerder zeggen tussen de spier en de huidlagen. Nu in ontspannen toestand is het niet aanwezig. Tot ik weer in beweging kom en een aantal minuten daarna.

    Reageer
Reageer op: Stijfheid en pijnlijke gewrichten/spieren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief