Hoge spierspanning in nek/schouders/hals gebied

  • #1

    Beste allemaal,

    Ik heb al lange tijd (bijna 1,5 jaar) last van hoge spierspanning in mijn nek/hals/schoudergebied. Dit zorgt voor veel nekpijn, hoofdpijn en een naar gevoel. Ik ben 25 jaar, vrij sportief (voetbal en fitness) en heb een kantoorbaan. Hieronder een lijstje met wat ik tot dusver heb geprobeerd:

    • Trajecten bij de fysio zonder resultaat, spieren losgemaakt, oefeningen om de rug/nek sterker te maken, stretchen etc, met geen resultaat.
    • MRI nek > geen functionele problemen
    • MRI hoofd > geen gekke dingen
    • Accupunctuur > niet geholpen
    • Chiropractor > niet geholpen
    • Zooltjes > niet geholpen
    • Bitje tegen kaakklemmen, geen resultaat
    • Ademhalingstherapie > geeft wel ontspanning op het moment, maar geen resultaat
    • Ceasar therapeut > tips toegepast in de praktijk
    • Nieuw matras, nieuw kussen, op mijn zij slapen i.p.v. buik.

    Zoals jullie kunnen zien heb ik al vrij veel geprobeerd. Ik vraag jullie om advies om met mij mee te denken en de oorzaak te kunnen vinden. Ik ben ervan overtuigt dat de hoge spierspanning de oorzaak is van mijn klachten, hier ben ik dus naar op zoek. Op werk is mijn bureau, computerschermen op de juiste hoogte afgesteld en probeer ik op mijn houding te letten en elke 30 minuten even te bewegen, koffie te halen, etc..

    Ik word voornamelijk wakker met veel pijn/stijfheid en spierspanning, dit zakt iets af gedurende dag, maar blijft eigenlijk de hele dag aanwezig. Ik heb dus het idee ook al let ik op mijn houding gedurende de dag, doe verschillende rekoefeningen en op mijn slaaphouding let er weinig veranderd.

    Ik hoop dat iemand wellicht zichzelf hierin herkend de oplossing heeft gevonden! Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Hoi Jochem,

    Ik herken (groten)deels je klachten. Heb je ook last van je kaken?

    Ik lees mee...

    Reageer
    #3

    Hoi Hallo,

    Ja, af en toe... wordt af en toe snacht’s wakker met spanning op de kaken, overdag eigenlijk geen last van de kaken. Herken jij je in mijn klachten?

     

    Gr Jochem

    Reageer
    #4

    Ik herken me ook in je klachten. Ik heb wel geconstateerd dat, wanneer ik me concentreer, ik mijn schouders naar voren doe. Verder steekt mijn hoofd iets naar voren wanneer ik ontspannen ben en zit ik veel op mijn smartphone. Ik denk dat dit, in combinatie met de stress/spanningen in ons huidige leven, wel eens voor de klachten zou kunnen zorgen.

    Ik zit zelf trouwens ook op kantoor. En daar lijken de klachten absoluut te ontstaan.

    Reageer
    #5

    Iemand nog ideeën/tips?

    Reageer
Reageer op: Hoge spierspanning in nek/schouders/hals gebied


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief