Beweeglijkheid gebroken dikke teen

  • #1

    Beste,

    2 weken geleden heb ik een haarlijn breukje gekregen in mijn dikke teen. Op dit moment heb ik nauwelijks nog pijn of iets dergelijks, alleen kan ik hem amper naar onder krullen. Ook is hij nog dikker in het midden van de teen. Is dit een normale genezing of is er iets anders aan de hand?

    Lopen en rennen kan ik overigens weer volledig normaal.

     

    Alvast bedankt voor jullie hulp!

    Pim.

    Reageer
    #2

    Ik zou even langs je huisarts gaan. Dit soort vragen kan je niet echt via internet beantwoorden.

    Reageer
    #3

    Na een letsel verwachten patiënten vaak dat ze binnen een paar weken weer helemaal beter zijn en dat alles weer normaal is. Helaas is dit zelden het geval – zelfs bij eenvoudige letsels. Neem bijvoorbeeld een breuk van de kleine teen. Een breuk van de kleine teen vereist geen gipsverband en geneest zonder enkele behandeling. Het zal echter voor zes weken te pijnlijk zijn om nauwe schoenen te dragen en als u uw teen stoot bij het aantrekken van sokken voelt u hevige pijn. De voet – en vooral de teen – blijven gezwollen. Na zes weken trekt de hevige pijn weg, maar de teen is nog steeds te gezwollen om in schoenen te passen. De hevige pijn wordt vervangen door pijntjes en stijfheid die verergeren bij beweging. De pijn is niet hevig, maar wel zo ergerlijk dat u er minder door zult willen gaan lopen. De teen blijft nog een jaar gezwollen, waarbij de pijn met de tijd afneemt. Na een jaar zal de teen echter nog steeds af en toe opzwellen en pijn doen bij wisselende weersomstandigheden. U kunt zich nu waarschijnlijk voorstellen hoe het is als grotere botten breken. (Bron: isala.nl)

     

    Reageer
    #4

    Het zal toch iets langer nodig hebben dan 2 weken om helemaal te genezen

    Reageer
Reageer op: Beweeglijkheid gebroken dikke teen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief