Bibberen, trillen

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  Hallo,

  Ik heb sinds een drietal weken last van trillingen in mn lichaam, ik ben 23 jaar.
  Het is begonnen met op reis te vertrekken, had een paar nachten weinig geslapen, wat gedronken en zo, toen is de bibber begonnen en is nooit echt over gegaan.

  Niet dat mn hand veel trilt als k het stil hou, het trilt een beetje, maar wel vooral als k er bewegingen mee maak gaat het heel schokkerig, bv een vuist maken of iets hard met mn hand vast houden dan trilt het ook. Nu ik aan het typen ben voel ik ook dat mn handen lichtjes trillen.

  In mn mond heb ik het ook soms, als k mn tanden op elkaar hou voel ik een lichte trilling.

  Vroeger had ik daar nooit last van, tenzij eens een zwak moment na lange tijd niet gegeten te hebben, maar dit gebeurde niet vaak, nu voel ik mij over mn lichaam sneller trillen.

  Kan dit met zenuwen of spanningen te maken hebben, dat ik er mij teveel op fixeer?

  Ik voel me anders wel goed, kan goed fietsen en andere sporten…

  Weet iemand hier iets over?

  Jürgen

  Reactie
  #2

  ja, kan heel goed met spanning en zenuwen te maken hebben. leef je wel gezond? drink je vaak teveel? heb je ook slaaptekort, vitamine tekort? heb je veel dorst? plas je veel? Dit zijn toch ook een aantal dingen waar even opgelet moet worden dus. wordt het nadat je goed hebt geslapen, gegeten en je rustig bent niet minder, ga dan even naar de huisarts want dit is natuurlijk niet helemaal normaal. Sterkte! Brenda

  Reactie
  #3

  Ik drink niet zo veel hoor, mssh eens in het weekend met vrienden op cafe of fuif of zo, in de week bijna niets, af en toe eens een glas wijn voor tv.

  Voor de rest voel ik me heel goed, niets abnormaal.

  Ben wel iemand die snel denk dat er iets ergs aan de hand is, fixeer me snel op een lichamelijk probleem, die gaan dan soms onbewust over als het wat uit de gedachten gaan, of me zelf er over heen zet.

  Nu voel ik me nochtans relaxed, hoewel ik dat bibberen maar moeilijk uit mn gedachten krijg.

  Reactie
  #4

  hoi,

  Ik vroeg me af of je inmiddels weet waar het door kwam en of je nog last hebt?
  Ik heb dit namelijk sinds een maand ook! En de dokter kan niks vinden maar word er gek van,vooral bij inspanning of typen dan word t erger

  groetjes Sabina ,

  Reactie
  #5

  Iedereen maakt wel eens fasciculaties (spier trillingen) of myokymieën mee, bijvoorbeeld het naschokken na een intense spierarbeid. Deze schokjes ontstaan waarschijnlijk door microscopisch kleine traumata van de spier. Een ander voorbeeld is het spontaan trillen van die spiertjes rond het oog.

  Het trillen van je handen wordt meestal veroorzaakt door vermoeidheid. Zeker als je zojuist gesport hebt, kan dat dus gebeuren. Maar heb je een gezond dieet? Eet je wel evenwichtig en voldoende?

  Reactie
  #6

  ik heb een beetje hetzelfde, trillingen de ene keer in het linkerbeen arm dan weer rechts, beetje spierpijn..

  hele kleine tintellingen in mijn vingertoppen, onder mijn neus (dit is niet de hele tijd)

  ben er mee naar de dokter geweest en heeft wat arm oefeningen gedaan en kracht is goed..

  nu ben ik getest op vit b12 eet de laatste maanden niet echt goed, heb al een jaar geen vlees meer gegeten, heb veel gesport (intensief fietsen)

  ik denk ook altijd meteen aan de ernstigste dingen (denk byv aan ms)

  Reactie
  #7

  Vervelend dat je je zo zorgen maakt zonder dat er een goede reden voor is. Waarom doe je dat?

  Reactie
  #8

  ik weet niet hoe dat komt, ik speur misschien te veel op internet..

  voor de rest wannneer ik een tas heb gedragen gaat mijn linkerarm trillen…

  bloedonderzoek is goed…

  de dokter heeft me wel naar een neuroloog gestuurd, maar wel in de brief geschreven..aantal vage klachten

  Reactie
  #9

  Fijn dat je serieus wordt genomen. Het is voor een huisarts niet altijd gemakkelijk vage klachten goed te interpreteren. 9 van de 10 keer is er echt niets aan de hand en blijkt het tussen de oren van de patiënt te zitten, en dan heeft een lichamelijke behandeling dus helemaal geen zin. Dan helpt praten veel meer.

  Maar soms blijken allerlei vage klachten in een of ander zeldzaam syndroom te passen dat de huisarts te weinig tegenkomt in zijn praktijk en dat een specialist veel beter kan herkennen.

  Houd er rekening mee dat ook de neurloog echt niets kan vinden, en dat je misschien beter kunt praten over wat je dwars zit.

  In ieder geval fijn dat je serieus wordt genomen, en dat er uitgezocht wordt wat er aan de hand kan zijn met je, want vrolijk wordt je niet van al dat trillen.

  Hoihoi.

  Reactie
  #10

  ik heb er gelukkig niet de hele tijd last van…zoals ik al eerder zei: ik speur te veel op het net en dan zie je de raarste dingen staaan nwaardoor ik met nog onzekerder ga voelen..

  voor de rest heb ik veel gewerkt, (soms met druk), gesport.. en er zijn wat problemen in de familie (broertje heeft een hersentumor en moet voor de 3e keer ge-opereerd worden..)

  mensen op mijn werk zeggen dat ik misschien stress heb..

  Reactie
  #11

  En als de mensen dat zeggen dan gaat er bij jou geen belletje rinkelen, dat je misschien staat te trillen van de spanningen in je leven…?!

  Reactie
  #12

  IK heb hetzelfde.Sinds een week tril ik ook over mijn hele lichaam. Vorige week een infuus van de dokter gehad.Dat hielp even, maar vandaag is het echt weer mis. Ik wordt er ook depressief van. Ik hoop dat ze in mijn bloed iets vinden. Afwachten maar.

  Reactie
  #13

  Een infuus? Ben je opgenomen? Wat had je dan?

  Reactie
  #14

  Al geruime tijd moet ik van mijn partner aanhoren dat ik hevig ligt te trillen in mijn bed. Ik moet zeggen dat ik er zelf vaak niets van merkte. Soms had ik het gevoel dat mijn bed stond te trillen alsof er een kleine aardbeving plaats vond, ik had niet eens in de gaten dat ik die trillingen veroorzaakte. Wel had ik wel eens last van rusteloze benen alsof je konstant wilde bewegen, maar nu heb ik het idee dat het meer vanuit mijn rug komt. Weet niet precies wat ik ermee aan moet, het breekt me nu wel op doordat ik er onrustiger door gaat slapen, nu ik me meer bewust ben van de trillingen. Wie heeft een goed advies wat te doen.

  Reactie
Reageer op: Bibberen, trillen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief